שאלה/התייעצות

Yoko Nakajima

New member
שאלה/התייעצות

כבר ביקרתי פה מידי פעם, והפעם אני חוזרת כדי להתייעץ ולבקש את דעתכם בעניין. נתחיל מכך שאני תלמידת תיכון, ונכון לעכשיו עמוק בתקופת הבגרויות. בעבר הייתי תלמידה מצטיינת, בעלת אופי פרפקציוניסטי וכך היה בכל התחומים. אולם למרות היותי מצטיינת בתחומים רבים, תמיד זה היה עניין של "הישגים" ו"סיפוק" עד ההישג הבא. שאפתנית, בקיצור. הסטייה שלי לפרפקציוניזם קיבלה הרבה מקום בחיים שלי גם כיוון שתמיד הכל הלך לי בקלות ובאופן טבעי. למרות זאת, מאז שעליתי לתיכון עברתי מהפך עצום. התהליך שחוויתי גרם לי להסתכל אחרת על דברים. השנה הייתה עבורי שנה מדהימה, אמנם אני כבר לא תלמידה מצטיינת, ממש ממש לא, וגם לא כל כך פרפקציוניסטית- אבל מעולם לא הרגשתי יותר מאושרת, ועוד מאותן הנאות קטנות של החיים, מעצם היותי אני. בעבר היו תקופות בהן ראיתי את החיים כמעמסה וכיום אני רואה אותם כמתנה. הבעייתיות מתחילה בהשקפה של ההורים שלי- שבוחנים את השינוי שחל בי (שכמעט כולו היה נסתר) דרך הקריטריון העיקרי שנגלה לעינהם- הלימודים. הם שואלים הרבה פעמים "מה קרה", "מה השתנה מאז"... ואני לא יכולה להתחיל להסביר להם את כל העניין שלא נגלה לעיניהם. אימא שלי גם שאלה אותי כמה פעמים ובכמה דרכים אם אני מתחרטת שלא השקעתי יותר בלימודים (כרגע אני די מתנדנדת למרבה הצער). מצד אחד, אולי אני אמורה להתחרט- ומצד שני, אני לא מרגישה חרטה על כל האושר שחוויתי ועל כל הפעמים שבכיתי מרוב היופי שגיליתי בחיים הללו, בייחוד שהשנה ניסיתי לוודא שאני נוהגת בדרך שתחסוך ממני חרטות. שאני אסתכל אחורה ואגיד "מיציתי". אני יודעת שלימודים הם דבר חשוב, אבל האם הם מספיק חשובים בשביל שאני אוותר על עצמי..הרי הייתי שם, ומלבד הישגים זה לא עשה לי טוב (בואו נדייק- עשה לי יותר מידי רע), אין בזה שום משמעות וזה לא מה שאני מחפשת. זה די אירוני שבעבר לא הייתי מסוגלת להבין את ההשקפה שלי כיום, לפיה קשה לי לראות מאיות בבגרות כמטרת על של תקופת התיכון. בנוסף, כשנאמרת המילה קריירה הדברים שמתגנבים לי לראש הם ספורט, ריקוד, מוסיקה. ההורים שלי מעדיפים לראות עבורי הנהלת חשבונות, ראיית חשבון, וכו'... זה גורם לי לתהות האם אין מקום לחלומות בעולם שלנו. עבודה שבזכותה אני אוכל ללכת כל יום לסטודיו ולרקוד, לדוגמא, היא עבודה אידיאלית בשבילי, עבודה שאותה אעשה בשביל אותה תחושה של אופוריה יותר מאשר בשביל הכסף. האם עבודה משרדית שאין בה תרומה בריאותית או העלאת מצב הרוח שלי- לעומת ספורט- היא העבודה העדיפה בשבילי אם נשכלל גם את שיקולי גובה המשכורת? לימודים זה חשוב, כסף זה חשוב, אבל עד כמה? אני מאוד אוהבת את התקופה הזאת. מותר לי עוד לחלום בה. לפעמים אני חוששת לגדול... נגמרות הבגרויות, צבא, לימודים, עבודה- והופ, לאן נעלמו החלומות ושמחת החיים שלי. האם מותר לי להמשיך לחלום עוד קצת....או שאני צריכה כבר "להתבגר"? מצטערת מראש על המגילה, ומקווה שתעזרו לי בעניין =]

מותר לחלום..

ויותר מזה רצוי לא להפסיק לחלום אף פעם.. תמיד להישאר "ילדה" ולהינות מכל דבר... נפלא בעיני שאת מוצאת מה שעושה לך טוב באמת..הראייה של את החיים אומרת ללכת על מה שמתאים לך.. הכסף כבר יגיע.. ואם מתאים לך לרקוד.. לכי על זה.. והורים תגידי את האמת.. שמצאת את הייעוד שלך ואת הולכת על זה... תהני
גדול אור ואהבה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בוגרת וחולמת ../images/Emo140.gif

מרגש לקרוא את הבשלות והבגרות במה שאת כותבת ובאופן הראייה שלך. עשית לך ככה בשקט תהליך שאנשים עושים אותו בדרך כלל בגיל מאוחר יותר, אחרי שהם מגלים שהם לא מרוצים ולא מסופקים, ומשלמים מחיר גדול עליו. כי נדמה לי שאת יודעת מה יקרה אם תהיי רואת חשבון. הלימודים יהיו אולי מאתגרים ואולי יהיה בהם ענין, וגם העבודה בתחילה תהיה מענינת. אבל עם הזמן המקום שלך שמחפש את הסיפוק והאושר יקבל מעט מדי מענה, ואת תחפשי משהו אחר. ויש לך מתנה - את כבר יודעת מה את רוצה ומה החלום שלך. תבדקי עם עצמך - על מה את מוכנה לוותר בשביל החלום הזה - האם הוא חשוב לך יותר מלהרוויח הרבה כסף? (ודרך אגב, יתכן וגם במחול תוכלי להרוויח יפה - מי אמר שלא? אבל לצורך הענין הניחי שאכן תרויחי פחות - האם את מוכנה לכך?) אז בעיני את כבר בוגרת, וגם למבוגרים מותר לחלום. והכף הוא, שמבוגרים זכאים גם להגשים את החלומות שלהם. כיצד תגשימי את החלום שלך?

Yoko Nakajima

New member
תודה על התגובה

אני שמחה שאתם מבינים את ההשקפה שלי ושהיא לא כלכך מטורפת אחרי הכל P: אני מוכנה להשקיע בחלומות שלי, כי עצם הדרך אליהם וההשקעה עצמה הם למעשה עיקר התמורה שאני מקבלת (כמו שאמרתי פעם בהקשר אחר- המסע הוא היעד).

isaacm

New member
האם מותר לי להמשיך לחלום עוד קצת

לדעתי, וזו דעתי האישית בלבד, להמשיך לחלום זו המהות והתמצית של הבגרות. זה מה שמבדיל אדם שמתקדם בשנים ואחד שמתבגר עם השנים. אם אנסה לתאר את התחושות שעלו בי למקרא ה"מגילה" שלך, הייתה לי מגילה הרבה יותר ארוכה. קראתי את השאלה שלך ונראה לי שברורה לך התשובה, עוד לפני שסיימת לכתוב את השאלה. לא יודע להסביר - אבל איכשהו מתוך הדברים שלך אני שומע שאלה אחרת. את הדיונים שערכת עם ההורים - הרי כמו שדעתך שונה מדעתם, גם דעתי יכולה להיות שונה מדעתם או מדעתך. אני שומע שאלות כאלה: איך אני יכולה לממש את החלומות שלי ולשמור על קשר טוב עם ההורים שלי? איך אוכל למנוע מהקשיים שלהם לקבל את דרכי מלפגוע במערכת היחסים שלנו? שתדעי לך, ריגשת אותי. איציק

Yoko Nakajima

New member
תודה =]

ב"מגילה" שלי למעשה חיפשתי אישור להשקפה שלי, ובעצם מראש די ברור לי שזוהי דרך שתעשה אותי מאושרת וחדורת משמעות. כנראה שהאישור מטרתו לתת לי דחיפה, כוח להתמודד עם השאלות שהצגת.

isaacm

New member
אז עכשיו תורך לנסות לענות

אם את בוחרת להמשיך לשחק . . . מדוע חיפשת אישור להשקפה שלך, בכלל? ולמה כאן בפורום הזה? האם באמת שאלת את עצמך את השאלות שהצגתי? אם אכן שאלת, תרצי לשתף במה שעבר לך בראש בהקשרים הללו? והכי מסקרן אותי, מדוע האישור נותן לך דחיפה. אל תחשבי שאני סתם מחטט - ממש לא זו הכוונה. אני חושב שכשבחרת לכתוב כאן, חיפשת קצת יותר מאשר אישור לדברים שאת בבירור כבר יודעת. אני לא בטוח שממש קיבלת את מה שחיפשת, ברור שקיבלת מה שביקשת. מטרת השאלות שלי לעזור לך לחשוף את מה שחיפשת כדי שתוכלי לקבל תשובה לזה, מעבר לתשובות על מה ששאלת. הממממ מה את אומרת? איציק

תודה ששיתפת אותנו במגילה המקסימה שלך

גם אני הוקסמתי מעומק המחשבה ומהבגרות שהפגנת. מעוניינת דווקא להתייחס לסוף דבריך. שאת אומרת שמותר לך עוד לחלום. אז רוצה להציע לך שהחלק הטוב עוד לפניך. החלק של להגשים ולממש את החלומות. רוצה לשתף ולספרעבורי אישית, תמיד חשבתי שהתקופה הכי נפלאה שלי בחיים היא שנות העשרים. שיצאתי מפתח הבקו"ם והיתה בידי האפשרות המעשית והתיאורטית להגשים את כל החלומות שלי. אלו היו שנים נפלאות של בילוי, הגשמה ולמידה. ואז הגיעו שנות השלושים שלי. וקצת נבהלתי מהמספר. אבל גיליתי שאלו הן שנים אפילו עוד יותר נפלאות. כי עכשיו אני יודעת להקשיב לעצמי יותר. יש לי חלומות מדויקים יותר, יותר כח ושלוה. ואז עשיתי עוד שינוי בחיי ובין היתר הפכתי להיות מאמנת (טוב באותו עשור גם הפכתי להיות אמא ועוד כמה דברים...). ובקצב הזה אני רק יכולה להניח שהעשור הבא יהיה אפילו נפלא יותר ובטח כך גם זה שאחריו... אז רוצה להגיד לך שיש מקום לחלומות. צריך רק להעיז להקשיב להם. לכבד את עצמך, ומשם החיים כבר יזרמו למקומות הנכונים עבורך. שיהיה לך בהצלחה.

נפלא

תקשיבי לבטן רגליים על הקרקע ראש פתוח והדרך כבר תמצא אותך ודעי לך שרק מי שלא מפחד ללכת רחוק מדי מגלה כמה רחוק אפשר להגיע

רונה80

New member
חלומות מתגשמים

היי ,דיברת על חלום ועל מחול שכנראה לא סתם מורכבים מאותן האותיות , בתוכן מסתתרת מילה נוספת לחם... בתור ילדה היה לי ברור שאהיה מורה לריקוד או רקדנית ובגיל 18 כבר התחלתי ללמד, בהמשך היה לי בית ספר לריקוד והיתה לי ויש לי הזכות לעבור דרך חייהם של ילדים רבים ולהגשים עוד ועוד חלומות קטנים וגדולים. כל האנשים שאני מכירה בתחום הזה ובכלל ממה שהם אוהבים מתפרנסים (לחם=פרנסה)בכבוד ולמעלה מזה.. מחזקת את ידיך ומאחלת לך הצלחה בדרך להגשמת החלומות.

למעלה