שאלה/התייעצות

אלולו23

New member
שאלה/התייעצות

שלום ושבוע טוב לכולם, שאלה שמעניינת אותי היא האם ברוב המקרים אימון אישי אכן מסייע למתאמן ופותר לו את הסוגייה/סוגיות שהקשו עליו...? ז"א, האם קיימים מקרים שונים שבהם אימון אישי הוא לחינם? ז"א לא מסייע כלל? ואם כן, באילו מקרים? עוד עניין, כיצד אני יכולה לדעת מה יקל ויעזור לי יותר בהתמודדות עם נושאים מסויימים, האם אימון אישי, האם פסיכולוג?ז"א איך אני יודעת איזה מן האפשרויות יכול לסייע לי??? (עלי לציין שבעבר התחלתי טיפול פסיכולוגי-שאותו הפסקתי אחרי הפגישה השלישית משום שלא יכולתי להיחשף ולהיפתח כל כך כפי שנדרשתי ועוד, הרגשתי שהפגישה עם הפסיכולוגית היא מעין קיטש אחד גדול- האם אימון אישי מזכיר טיפול פסיכולוגי באיזשהו אופן?) שבוע מבורך ופורה, מקדימה תודה להתייחסות, איילת

בשלות ...

איילת שלום, שאלות נהדרות שאלת ואנסה לספק מענה ברור וכזה שיסייע לך לקבל החלטה בבחירה של מה נכון לך בשלב הנ"ל(מניחה כי הינך בשלב שבו הינך מעוניינת לקבל החלטה בנוגע לסוגיות שונות בחייך). אדם אשר מגיע לאימון אישי צריך להבין מהו מהות האימון כאמור מה התהליך מציע ולאחר הבנה זו האדם הינו זה שמחליט האם ראוי לו להיות חלק מהתהליך והאם חושב כי התהליך יעצים אותו ויקדמו לעבר מטרותיו. מקרים שבהם אימון אישי הינו "לחינם" עשויים להיות ראשית בקשר ובחיבור בין המתאמן למאמן כמו כל מערכת יחסים והתקשרות בין בני האדם ושנית, השאלה עד כמה האדם בשל לתהליך, כי אחרת התוצאה מתסכלת ומאוד לא יעילה ולכן התהליך אינו מתאים לכל אדם ובכל זמן. לכן, לפני שבוחרים בתהליך, בעצמך ובמאמן, חשוב לקיים מפגש הכרות ולבדוק את כל הפרמטרים הנ"ל. כמה מילים על מהות האימון: אימון הינו תהליך מובנה, בעיקרו של עשייה וליווי תוצאותייה עד להשגתה של המטרה הרצויה. האימון הינו תהליך ממוקד מטרה, שהינך מגדירה ותפקיד המאמן להתלוות אלייך. מה שמניע את התהליך הינו רצונך לצמצם ולעבוד על הפער בין המצב המצוי לרצוי במציאות חייך בהיבט מסויים בחייך. אחת המטרות של התהליך הינן איתור של הרגלים שמעכבים אותך והטמעה של הרגלים חדשים כאלו שמצמיחים אותך. על הרגלים לא פשוט לוותר כי הרי הם הינם אלו שגורמים לנו לחוש באיזור "הנוחות" שלנו ועל נוחות לא מוותרים כ"כ מהר. ... הייחוד של האימון הינו בשימוש בחוזקותייך, בגילוי שלהן, מכאן ואילך ולכן חשים בתוצאות תוך כדי תנועה...ולכן מבודל משיטות אחרות שנוברות בעבר...באימון "עושים את" ולא " מדברים על"... ועכשיו לאחר ש"ניקינו" את השטח, אשמח באם תשתפי אותי מהם הנושאיםאשר עימם ברצונך להתמודד? מהי כוונתך בקיטש? מה מקשה עלייך? ועכשיו כל אשר נותר הינו לבחור! שבוע מופלא,

אלולו23

New member
היי לירון

תודה רבה על התשובה המפורטת. אשתף אותך, הנושאים איתם אני מעוניינת להתמודד חשובים כמעט לכולנו: 1. יש לי קושי רב בלחוות קשרים עם גברים, ז"א יש בי פחד גדול והתרגשות (בלתי נסבלת)עד כדי כך שאינני מעוניינת בקשרים (מתוף הפחד הגדול כמובן) ומתחמקת מהם. הייתי פה ושם בכמה דייטים חסרי חשיבות, אבל מעבר לכך פחדתי להתקדם.(אם לא הזכרתי-אני בת 23). ז"א אין בי שום התרגשות נעימה לפני פגישה, להיפך, היא מתסכלת וגורמת לי לתופעות כמו בחילות. זה נורא מצחיק, כי קשה להאמין עליי. (מי שמכיר כמובן- לדוגמה אני עובדת בעבודה שבה אני מאוד דומיננטית), סה"כ אני מתפקדת נפלא בשאר תחומי החיים. ברובם. כמובן שלא אשכח לציין שאני די חרדתית באופן כללי, אולי זה נובע משם, אני לא יודעת. 2. אין לי שום כיוון מקצועי, ומלבד זה, יש בי פחד לחשוב על כיוון מקצועי, על שינוי, על התקדמות. כמובן שגם זה לא מוסיף למצב רוחי. מה דעתך??? תודה על היחס הטוב, איילת

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
התמודדות

הי איילת, אני תוהה מדוע יש לך קושי גדול כל כך בתחומים מסוימים. הסיבה שאני מעלה את השאלה היא כי לפעמים יש טראומה מסוימת בשורש הדברים. אם זה כך, טראומה דורשת עיבוד משלה. בדרך כלל אי אפשר לקפוץ מעל המדרגה הזו - החוייה הטראומטית ממשיכה לצוץ גם כאשר כל השאר נראה בסדר. אם זה מה שקורה אצלך, אני מאוד ממליצה על טיפול מתאים, גם אם קשה להיכנס אליו בתחילה.

שאלה\ התייעצות

השאלה מה הבדל בין פסיכולוג למאמן עלתה בפורום הזה פעמים רבות אם תדפדפי קצת אז תקבלי הרבה תשובות שקשורות שיחה עם מאמן גם חושפנית כלומר המאמן ידע מה מצבך האישי מה ההתלבטויות שלך מה הפחדים שלך איפה את תקועה ,עם מה קשה לך להתמודד אולם המאמן לא ישפוט אותך ולא יחלק לך ציונים (גם הפסיכולוג לא ישפוט ) התהליך האימוני הוא מעצים ומגדיל אם את תשתתפי בו מתוך מחויבות לתהליך ומחויבות לעצמך בוודאי שתפיקי ממנו תועלת כמה תועלת תפיקי זה תלוי בך מרגישה שאת מוכנה ללכת על זה ? מרגישה שאת מוכנה לתת לזה סיכוי ?

אלולו23

New member
היי דורון-

השאלות ששאלת בסוף ההודעה הן בדיוק השאלות איתן אני עסוקה כל כך... מקווה להגיע להחלטות מבורכות. תודה רבה רבה

bridges

New member
מה יכול למנוע השגת תוצאות באימון...

היי איילת, דבר ראשון. שום תהליך שאת עוברת איננו לחינם (כולל תהליכים שאין בהם את התוצאות המבוקשות או ש"נכשלת בהם). הנה, משלוש פגישות עם פסיכולוג הבנת שיש לך גבולות בהיחשפות ובפתיחות. מנסיוני, הגורמים הבאים עלולים לפגוע בהשגת תוצאות באימון (בהנחה שמדובר על מאמן מוסמך ועם נסיון כלשהו): * בעיות שדורשות טיפול פסיכולוגי (או אפילו פסיכיאטרי) ואינן מטופלות: חרדה, קומפולסיביות, דכאון קליני וכו'. בעיות שאם אינן מטופלות אז אינן מאפשרות למתאמן להתמקד בחוזקות שלו אלא מחזירות אותו כל הזמן לחולשה שלו. * חוסר כימיה או חוסר תקשורת בין המאמן למתאמן. * גבולות מוגזמים של המתאמן על תהליך האימון, בעיקר מבחינת החשפות ודיבור על נושאים שאינם בתחום של מטרת האימון. לדוגמא: מתאמן עובד על העסק שלו ולא מוכן לדבר על חייו המשפחתיים שמונעים ממנו להשיג תוצאות בעסק. * התעקשות של המתאמן לעבוד רק על עשייה וחוסר נכונות להכנס לשאלות הווייתיות ורגשיות (שאלות כמו: מי אני ומי אני רוצה להיות, מה הערכים שלי כרגע ולמה הערכים שאליהם אני רוצה להגיע, איך אני מרגיש עם מה שקורה, איך אני ארגיש כאשר אשיג תוצאות וכו'). מצב כזה הופך את האימון לייעוץ: איך ומה בדיוק לעשות.

אלולו23

New member
שלום רונן

תודה על התגובה. העלית נקודות מעניינות, אחשוב עליהן בכובד ראש איילת

למעלה