שאלה הפעם !

רגע...עכשיו בלבלת אותי....

אתה מקשר את מהירות הדחיסה למושג "יחס דחיסה גבוה" ? או שפשוט לא הבנתי אותך ? האם לא מוסכם שיחס דחיסה גבוה יותר יתן הספק גבוה יותר ? או שפשוט לא הבנתי אותך ?
השדון

menimm

New member
יחס דחיסה גבוה

אמור לדעתי מצד אחד ליצור פיצוץ חזק יותר (יותר תערובת) אך מצד שני, בגלל שצריך לדחוס את זה, נצילות המנוע יורדת. לדעתי המשחק בשני הפרמטרים הללו יכול להניב תוצאות אידאליות כאשר ההפסד לא יעלה על הרווח, וזאת בהנחה שלא נשתמש באיזשהו קומפרסור קטן שיכניס תערובת דחוסה כבר לתוך חלל שהוא כבר קטן או בסוף דרכו להיות קטן.. סטארט אפ למערכת טורבו חדשה ?

barakhalla

New member
למה סטארט אפ?

באופנועים לא מרבים להשתמש בטורבו (לפחות לא בדגמים סדרתיים...) אבל למעשה זהו עקרון פעולה של טורבו (מניפה - "וונטה" ,דוחסת אויר שמקורר ע"י "מקרר" שנקרא אינטרקולר... כי אויר קר פשוט נדחס יותר טוב (פיזיקה...) כך ניתן לשרוף כמות דלק רבה יותר בנפח נתון (מכיוון שיש יותר אויר במערכת...) ישנם מערכות שונות ש"ממחזרות" גזי פליטה לטובת שריפה מחודשת אז.. סטארט אפ? עכשיו שאלה ונראה מי החכם שיוכל להסביר לי?? מדוע למנוע 4 פעימות ניתן להוסיף מגדש טורבו ולמנועי 2 פעימות לא...? העונה נכונה יזכה בפרס: חלקי חילוף של מרצדס שגנבנו מהרשות הפלסטינית!

עדיין לא ענית לי על השאלה למעלה !!!

ואתה כבר שואל שאלות חדשות ????
אני יכול לשער שזה מכמה סיבות (לגבי עניין הטורבו ששאלת...) אני יהמר כפתיח על : צריך להזריק תערובת !!! זה לא מוזרק לראש המנוע... !!! אני משער שיש עוד סיבות...רק צריך להגדיש קצת יותר מחשבה... אני עדיין מחכה לתגובתך המלומדת משהו על השאלה ששאלתי... זו ששאלתי אחרי שבילבלת אותי....
השדון

barakhalla

New member
תשובה...

כנראה לא הבנת אותי נכון ידידי... המושג "יחס דחיסה" הוא פשוט יחס בין תערובת אויר לדלק... ככל שכמות גדולה יותר של אוויר מעורבת בתהליך פעולת ה"דחיסה" גורעת מביצועי המנוע בסל"ד גבוה... כמובן שאויר חיוני מאד לפעולת המנוע בכל תחומי הסל"ד אבל השאלה היא מ-ה היחס הטוב ביותר שמצד אחד יגרום למנוע לעבוד בסל"ד מבוקש (או לחילופין עקומת הספק שטוחה)... מצד שני יאפשר בעירה בעלת ניצולת גבוהה ככל האפשר... וזאת בסיוע הפרמטרים הנוספים שהזכרתי בתשובות הקודמות. לסיכום ידידי: "יחס דחיסה" - יחס בין אויר לדלק (בד"כ נע בסביבות ה 1:10) תלוי במנוע... "דחיסה" - או בלעז compression נמדד ב PSI בד"כ והוא הלחץ שיוצרת הבוכנה בין נקודת הקצה העליונה שלה לבין תא הבעירה... אתה כנראה ייחסת את מושג יחס הדחיסה למושג דחיסה... אם הבנתי נכון... מקווה שעזרתי.

לכל דבר יש פעם ראשונה.... ../images/Emo2.gif

וזו פעם ראשונה שאני שומע שמישהו מיחס ליחס התערובת את המילה יחס דחיסה.... יחס דחיסה הוא Compression Ratio... ולא יותר !!! אל נא נבלבל אנשים שרוצים לקרוא נתוני אופנוע ויבינו משהו אחר או לא יבינו כלל. לדעתי אתה הוא זה שהתבלבל, ואם לא, אשמח לשמוע אחרת מפי שאר זקני הפורום. לגבי יחס התערובת... אני מסכים (Mixture Ratio) לגבי יחס דחיסה...ובכן, אני סבור שיש רק אחד כזה ואין מושג כזה....דחיסה, בפני עצמו...אבל אולי אני טועה.
השדון

סקניה

New member
נו...למה סתם לבלבל....

שדוני צודק!! יחס בין הדלק לאויר הוא קבוע ועומד על משהו בסביבות 13:1 לטובת האויר. זה היחס הטוב ביותר לבעירה ולא לפיצוץ.יחס הדחיסה הוא מידת הדחיסה של התערובת בתוך חלל הצילינדר!! בין נ.מ.ת לבין נ.מ.ע. זהו- לוא,לא אני המצאתי את זה- זה הכימיה...

M a x

New member
יחסים יחסים....

מקס מצדד בשדון ולכן יחס דחיסה הוא היחס בין הבוכנה כאשר היא המצב הנמוך ביותר להלן נמ"ת(נקודה מתה תחתונה) לבין מצבה הגבוהה היותר נמ"ע (נקודה מתה עליונה) כלומר לקיחת כלל נפח הצילנדר מול הנפח הנותר, לתוכו נדחס הדלק אוויר לפני פעימת עבודה..... הערה למעונינים... ישנו הבדל בין מדידת יחס דחיסה בין מנועי 2 ל 4 פעימות... מדידה של מרובע פעימות מתיחסת למדובר למעלה. למנוע 2 פעימות שתי צורות מדידה שונות,האחת כמו מנוע 4 פעימות בה משתמש היצרן כדי לשבח את תוצרתו. השניה והאמיתית יותר מדברת לא על נמ"ת אלא על הנקודה הנמוכה ביותר אליה יכולה הבוכנה לרדת מבלי לחשוף את פתחי הינקה/פליטה... עוד יחסים יחס תערובות אויר דלק ויחס שמן דלק במנוע 2 פעימות (עליו דיבר סקניה) מקס מומחה למערכות יחסים(רק במנוע....)

M a x

New member
מקס מתקן את עצמו לפני שסקניה

בועט ונושך
סקניה דיבר על יחס אויר דלק ולא שמן דלק..... מקס מתבייש בעצמו אולי בסוף ילמד לקרוא לפני כתיבה.....

סקניה

New member
הסקניה לא יכול לכעוס על מקס...

גם היה רוצה...
הסקניה מציין ששוב לא ראה את מקס במפגש.......(וגם לא את ארז)

M a x

New member
כרובי מתבקש להקים

וועדת חקירה לאהבה הפורחת בין גברברי הפורום..... האם רכיבה על אופנועים מרובי סוסים גורמת לאובדן כמיהה למין שמנגד? ואולי רק מחזקת נטיות קודמות.... מקס תוהה... אגב סקניה... |לב |לב

barakhalla

New member
תשובה

אכן טעות שלי בנושא ההגדרה "יחס דחיסה..." קבלו את התנצלותי... כוונתי היתה ל "יחס תערובת..." שוב סליחה. בקשר למושג "דחיסה" - קומפרסיה compression ה"קומפרסיה" (דחיסה...) נמדדת בבדיקה לפני קניה במוסכים... או לחילופין כדי לבדוק את מידת תפקודו של המנוע... (מוציאים את הפלאג ומבריגים מדיד לחץ במקומו שמודד את הדחיסה...) כמובן שלכל מנוע יש "קומפרסיה" שונה... ובספרי היצרן מצויינת מידת הלחץ התקין שאמור לספק המנוע... קומפרסיה חלשה מתקן היצרן תעיד על מנוע שחוק...

avi_fr

New member
תיקון קל

נפח המנוע הוא כמו שהסברת: שטח הקדח כפול מהלך הבוכנה. אם ראש המנוע היה שטוח לחלוטין והבוכנה היתה נוגעת ב"תיקרה" בסוף המהלך כלפי מעלה, לא היה נשאר לאויר נפח "להיות בו". ויחס דחיסה זה הוא בעצם יחס "אינסופי" ולא ניתן לביצוע. לכן מעל לבוכנה, באיזור השסתומים, ישנו חלל שמאפשר לאויר להדחס ולהתפוצץ בעת ניצוץ הפלג. יחס הדחיסה הוא אם כן היחס בין נפח הצילינדר כולל חלל זה חלקי חלל עילי זה בלבד. מה שמאפשר למתכנן המנוע, לכל נפח צילינדר ולכל גודל מנוע, ל"שחק" עם נפח חלל זה כדי לקבוע כל יחס דחיסה שרצוי. החלפת ראש מנוע למשל, בראש מנוע שכולל חלל מעט קטן יותר תעלה את יחס הדחיסה, ובאופן כללי את ניצולת המנוע, אם מתבצע כיוון מתאים של תיזמון שסתומים, הצתה. כמובן כד לגבול מסויים. יחס דחיסה גבוהה יותר יכול לגרום לדלק להתפוצץ מוקדם מידי, לפני הניצוץ בפלג. פיצוץ זה פוגע בשסתום היניקה כשאינו סגור ואטום עדין לגמרי, ואז מקבלים "צילצולים". העלאת אוקטן הדלק תפתור את הבעיה (שוב, עד גבול מסויים). "אוקטן", על רגל אחת, הוא "מידת הדחיסה האפשרית בטרם פיצוץ עצמי". ומכאן מידת הנצילות.

barakhalla

New member
בנוסף לדבריך...

יותר קל לשנות עקומת הספק ע"י יחס דחיסה אל תערב פרמטרים נוספים כמו צורת תא הבעירה ... אתה תסבך פה את החבר´ה... תא הבעירה הוא זניח מבחינת חישובי נפח ולכן לא הכללתי אותו בהסבריי צורת תא בעירה (צר ועמוק לעומת רחב ודקיק) משפיעה גם כן על עקומת ההספק אבל... פה כבר נכנס פרק שיפורי מנוע שאפשר לפתוח עליו דיון שלם אחר החל ממהלך בוכנה יחס דחיסה תזמון שסתומים תזמון הצתה צורת תא הבערה.. נפח דוד האגזוז (חיוני מאד לעקומת הספק ב 2 פעימות!!) שינויים בקוטר הקרבורטור. סוג הקרבורטור... ורק שתדע לך מנועי מוטוקרוס מגיעים כמעט למצב אינסופי כאשר נשאר כמעט מילימטר של רווח בין ראש הבוכנה לראש המנוע... אשמח לענות על שאלות נוספות!

למעלה