שאלה הסתברותית

ilankt

New member
שאלה הסתברותית

מצטער אם אני לא בפורום הנכון, לא הייתי בטוח לאיזה פורום להידחף... שפות תכנות, מתמטיקה, או פה... מראש אני מודיע שהרקע המתמטי היחיד שיש לי הוא מהתיכון, אז... Go easy on me guys. אוקיי, בהמשך לשאלה ששאלתי בפורום מתמטיקה, תרגמתי את נוסחאת ברנולי למספר פונקציות. הקוד מצורף להודעה. עכשיו, ניסיתי לעשות משהו כזה: אם אני זורק 20 קוביות, אני רוצה לדעת מה הסיכוי ש10 מהם יהיו אותו מספר, ויצא לי שהסיכוי הוא 0.104422! אז... או שאני אידיוט, או שהקוד שלי לא נכון. אני מניח שאני אידיוט ואני פשוט לא מבין מה אני עושה... מישהו יכול לעזור לי קצת? מה אני עושה לא נכון? או שבעצם הסיכוי הוא כן 10%? אבל לא נראה לי כ"כ שזה הגיוני... אבל, שוב... מה אני יודע? בתודה ענקית מראש!

HaifaMan

New member
שאלה קטנה

מה בדיוק אתה מחפש - את הסיכוי שבדיוק 10 מהן יהיו אותו מספר או שתהיינה לפחות 10 קוביות עם אותו מספר? (2 דברים שונים לגמרי, אני מקווה שאתה שם לב לדקויות).

HaifaMan

New member
אם לא תקבל פתרון עד הערב אני אענה

(כלומר אתן את הפתרון ההסתברותי), אני פשוט צריך mathtype כדי לכתוב את הביטויים.

HaifaMan

New member
צודק שכחתי...

זה הרעיון שלי.. לא בטוח שהוא מדויק, אולי אחרים יוכלו להעיר, ואולי יש דרכים יותר קלות. הרעיון - אני מחשב בהתחלה את ההסתברויות שלפחות 10 קוביות יוציאו אותה תוצאה, אבל אז יוצא שאני סופר מאורעות כפולים - למשל המאורע ש10 קוביות הוציאו 5 ו10 קוביות הוציאו 2 נספר פעמיים, לכן אני מחשב את ההסתברויות ש10 קוביות יוציאו אותה תוצאה ו10 קוביות אחרות יוציאו אותה תוצאה (אחרת מהראשונה) ומחלק ב2 ומחסיר את זה מהאיבר הראשון שקיבלתי. קצת מסורבל לחשב את זה ידנית אבל תוכנית C פשוטה עם לולאות תחשב לך את זה במהירות.

HaifaMan

New member
אגב

אני רואה שבסכימה אין תלות i אז פשוט תסיר את הסכימה החיצונית ותכפיל את מה שבפנים ב6.

ilankt

New member
אוקיי, תיקנתי את הבעיות שלי...

תודה רבה לך חיפאי, למרות שלא נראה לי שזאת הייתה הבעייה שלי. למי שמעוניין הנה הקוד המתוקן.

למעלה