שאלה הלכתית

wowowoo

New member
שאלה הלכתית

אם בן הזוג שלי כהן ואנחנו מתחתנים, מותר יהיה לי גם כן לגשת לדוכן? חחחחחחחחחחחחחח
ומה עם מנהגים? אולי יהיה מותר לי לאכול קטניות בפסח

ספר יקר

New member
שאלה מעניינת.. די ברור שהתשובה היא שיהיה לך

אסור, כי ההלכה לא מכירה בנישואים בין גברים.
אבל רק פוסק הלכה יוכל לתת תשובה מהימנה.

מה שמעניין הוא שלבן זוגך עדיין יהיה מותר, ואדרבה, הוא יהיה מחוייב לעלות לדוכן.

"...יש מקום לשאול: איך יתכן שגם כהנים שאינם צדיקים מברכים את ישראל, הרי אין להם שום זכויות שבעבורן יתברכו ישראל? ולא זו בלבד אלא שלהלכה נפסק שאפילו כהן שעובר עבירות, כגון שאוכל מאכלים שאינם כשרים, צריך לעלות לדוכן. ואפילו כהן שחטא בחטאים החמורים ביותר, כגילוי עריות עם אשת איש, אפילו הוא מצווה לעלות לדוכן ולקיים את המצווה שציווה ה' את הכהנים לברך את עמו ישראל באהבה."

מפה

wowowoo

New member
מותק, ברור לך שלא הייתי רציני נכון? חחח

למרות שההלכה מתפתחת (אם כי ב60 שנה האחרונות זה לא ניכר כל כך. לרבנים שלנו יש ביצים קטנות) ייקחו הרבה שנים עד שרב אמיץ יענה לי על שאלה כזו...

כל העניין של ברכת כוהנים זה שהכוהנים לא מברכים מתוקף עצמם אלא הם רק שליחים. הכוהנים מתחברים לאהרון הכהן ומשמשים כצינור להעביר את השפע דרכו
כך גם בכל עבודה רוחנית: אנחנו צריכים להתחבר ל"צדיק האמת", לקבל ממנו את הכוחות הרוחניים ואת ההשראה, הוא יוכל להשפיע עלינו שפע וכך העבודה הפרטית שאנחנו עושים בכוחנו - לא תלך לריק.
התורה הרוחנית של הקשר לצדיק מתחילה ממשה רבינו, דוד המלך, יוסף הצדיק, הבעש"ט, הארי הקדוש ורבי נחמן מברסלב שאצלו זה מפורט מאוד

Nחמן

New member
ועוד משהו:

כהן, שנולדו לו ילדים מנישואין אסורים, אזיי הילדים שלו הם חללים ונפסלו מן הכהונה לכל דבר ועניין ללא תקנה. למשל: ילד, שנולד מגילוי עריות, הוא ממזר ולא מצטרף אפילו למניין. אולם ילד, שנולד מביאה של כהן על אשה גרושה, חללה (שנתחללה מן הכהונה כנ"ל) או זונה, הוא חלל וכל דיני הכהונה פקעו ממנו.

למעלה