שאלה הלכתית

chocolada1

New member
שאלה הלכתית

אשה חייבת להלביש גרביים? ואני רוצה לשמוע גם מקורות בהלכה. תודה.

הגמ` אומרת `שוק באשה ערווה`

והמפרשים מסתפקים האם הכוונה שוק זה מהרגל למעלה עד הברך או שזה כל הרגל עד העקב, הפוסקים לא הכריעו בזה אבל אמרו שתלוי בסביבה בה נמצאים, עם הדרך לא לגרוב גרבים אפשר להקל. אלא שקולה זאת טומנת בעיה גדולה שהרי הברך לכל הדעות הוא חלק מהשוק שנחשב לערווה כלשון הג`מ א`כ החצאית צריכה לכסות אותו בכל מצב ממצבי היומיום.. וחצאית כזאת היא לפחות 10סמ מתחת לברך.. שהרי אין גרב שתכסה את הברך לשניות האלה שהברך מתגלה עשרות פעמים ביום בחצאית יותר קצרה. זה ההלכה היבשה והכי מקלה, וודאי שבעניני צניעות ראוי לחשוש לקצת יותר..

איבריה

New member
רגע

למה שאלת רק על גרביים? את יכולה לשאול גם על חולצה, איפה כתוב בהלכה שאישה חייבת בחולצה?! וכשתמצאי תתשובה על החולצה שמה גם תמצאי על גרביים.

קליט

New member
יש ספרים בנושא עם הרבה הלכות מנהגים והסברים

מומלץ על ספר "עוז והדר לבושה" של הרב פאלק, זה רב חרדי שעשה עבודה רצינית ומעמיקה בענין, והוא גם לא מחמיר מדי . *שמעתי מהרב אבינר שיש לאישה ללכת ברחוב עם חצאית ארוכה או עם גרביים, ואפשר גם לסמוך על ה"משנה ברורה" שהקל, לדעתו אישה לא חייבת לחבוש גרביים ברחוב . (לא ברור לי אם יש הבדל בין פנויה לנשואה, כנראה שאין הבדל)

קליט

New member
תראי כאן בתפוז מהדרין/קישורים מומלצים/הלכה יומית

ואז את מגיעה לאתר עם שאלות לרבנים . תקישי את המילה "גרביים" ואחרי חיפוש קל תמצאי את מבוקשך . הם רבנים מהזרם החד"לי שאולי יותר מקילים . בהצלחה

יש ספק אם כן או לא ולבסוף

הרבנים החליטו שצריך להשים גרביים מ20דנייר ומעלה..בבית על אותו הדרך[כשיש בנים]..אלא אם כן זה בעלך..ולו מותר לראות גם מקומות מכוסים כשאת טהורה..

קליט

New member
*40‏ דנייר

לא נראה שיש איסור הלכתי לאישה ללכת בבית ללא גרביים בכל מצב אישי שהאישה נמצאת בו

למעלה