שאלה הלכתית (LOL)

mosh_the_ant

New member
שאלה הלכתית (LOL)

אחת מהשאלות הכי נפוצות ששואלים אותי כשאני מזכיר את השתמטות החרדים היא -"האם אתה יודע שמספר החילונים המשתמטים שווים בגודלם לחרדים המשתמטים?" - שאלתי היא - האם זה נכון ? מהו אחוז המשתמטים ממליון דוסים , ואחוז המשתמטים מנגיד 4.5 ישראלים\יהודים? היכן יש נתונים מספריים ? אני אישית לא מאמין בכך, אבל אני צריך הוכחה חותכת להוכיח למישהי...... יום טוב !!! גשם נעים !!

snift

New member
אני לא זוכר איפה בדיוק ראיתי את

זה, ולכן אני לא יכול להביא את הלינק. אבל היתה איזו כתבה שמספר החילונים המשתמטים והחרידים המשתמטים השתווה. אבל את רוב הציבור זה לא מעניין, כי מכניסים לנו לראש שמה שחשוב זה האחוז ולא הכמות.

זה השוואה של אנשים טיפשים

מקרב החילוניים בערך 20% אינם משרתים (יש כמה מקורות לזה שנעים בין פחות מ20% לכמעט 30%) מקרב החרדים 99.9% אינם משרתים. בקרב החילונים שאינם משרתים אנו כוללים גם את כל בעלי הרפואיות כגון: אסתמה קשה, נכות, בעיות ראייה ושמיעה קשות, אפילפסיה, סרטן ועוד. גם אם מספר החילונים שאינם משרתים גבוהה יותר אין לזה בעצם שום משמעות כי מה שקובע כאן זה האחוז שמראה שהרוב הגדול של החילונים עושים צבא ואילו בקרב החרדים רק מיעוט אפסי עושה צבא (וגם זה ברבנות הצבאית)

ronen1981

New member
ועוד תוסיף לזה.

צריך לזכור מה שתמיד אני מזכיר הציבור החרדי הריבוי הטבעי שלו גדול פי 3 מזה של החילונים ובהתחשב בעובדה שהרוב!!! המוחלט!!! של החרדים לא מתגייס המצב הוא בלתי נסבל בעליל. (מדובר בציבור שהולך ותופס חלק יותר ויותר גדול מכלל האוכלוסיה שלא נוטל חלק בשמירה על המדינה וחיי על חשבון קופת המדינה.) חוץ מזה באותו נתונים צריך להזהר כיוון שחלקם מדברים על אי גיוס בגיל הגיוס (גיל 18.) ובזה נכללים גם אנשי העתודה הטכנולוגית והאדמאית שמתגיסים אח"כ ל3 חובה +קבע.

meirkl

New member
ובנוסף....

הבעיה היא לא רק בעצם אי הגיוס לצבא. חילוני שלא מתגייס, לא מהווה נטל על תקציב המדינה, אלא הולך לעבוד, תורם לתוצר הלאומי הגולמי ומשלם מסים. חרדי שלא מתגייס, הולך לישיבה, חי על חשבוננו, ולא הולך לעבוד עד גיל 30 אחרת יגייסו אותו, כלומר לא תורם כלום, ורק מהווה נטל. יש לזה משמעות כלכלית אדירה !!!

ולא רק זה

בגלל שהחרדים לא מתגייסים צה"ל נאלץ לגייס אנשי מילואים לתקופות ארוכות ולדבר פגיעה חמורה: א. פגיע מוסרית המנציחה את אי השיוויון בחברה הישראלית -כלבי השמירה וחמורי המשא החילוניים לעומת בני המלכים החרדים. ב. פגיעה כלכלית המתבטאת בסכומי העתק שמשלם משרד הבטחון לביטוח לאומי שמועברים כמשכורת לחיילי המילואים. עסקים של עצמאיים מתמוטטים, סטודנטים חוזרים על קורסים פעם אחר פעם ולעיתים צריכים לחזור על סימסטר שלם. רק תחשבו על זה - איתי ביחידת המילואים כמעט כולם אנשי מחשבים, מהנדסים, בעלי מקצועות חופשיים ובכלל - אנשים שמרוויחים ממש לא רע. כל פעם שקוראים לנו ואפילו לשלושה ימים העסק הזה עולה המון למדינה כי היא משלמת על המילואימניק בהתאם להכנסתו.

נא לא להטעות (בטעות)

"מקרב החרדים 99.9% אינם משרתים" (מאין הנתון הזה?) "בקרב החילונים שאינם משרתים אנו כוללים גם את כל בעלי הרפואיות כגון: אסתמה קשה, נכות, בעיות ראייה ושמיעה קשות, אפילפסיה, סרטן ועוד" כלומר החרדים בריאים בנפשם ובגופם?! מדוע שלא תהיה הוגן ותציין שגם אצל אותם ה-99.9% (מאין הנתון הזה?) כלולים בתוכם כל ה-"בעלי הרפואיות כגון: אסתמה קשה, נכות, בעיות ראייה ושמיעה קשות, אפילפסיה, סרטן ועוד" ?

meirkl

New member
עדיין ההבדל גדול

אצל החילונים הרוב המוחלט של הלא מתגייסים באים מקרב בעלי בעיות רפואיות שצה"ל לא מוכן לגייס. אצל החרדים הרוב המוחלט של הלא מתגייסים (וממש לא חשוב אם זה 100% או רק 75% מהחרדים) הם הבריאים בנפשם ובגופם אשר הולכים אחרי הסיסמא: למות באוהלה של תורה.

א ו ר בת

New member
מאוד פשוט

גם אם המספר של 99.9 חוגזם. אם 9.5 אחוז מכל מחזור אינם מתגייסים מטעמי תורתו-אומנותו הרי שחישוב גס ופשוט יביא למסקנה שרובם המכריע של החרדים אינם מתגייסים. לגבי בעיות נפשיות - ראה הלינק המצורף. אני מניחה שהם לא נכללים ב 9.5 אחוז של תורתו אומנותו אלא דווקא בתוך אלו שאינם מתגייסים. (ובכך הם "מועמסים" מבחינה סטטיסטית "עלינו") מה שמשנה עוד יותר את התמונה ל"רעת" אחוזי החרדים.

פלסטיק

New member
תשובה פשוטה

בכל מחזור גיוס מפורסם הנתון של כמה חיילים התגייסו. סדר הגודל של המספר הוא עשרות אלפים (תחפש לבד את הנתונים באתר של אכ"א). תמצא בינהם חרדים בודדים (אם בכלל). לכן אם נניח שאחוז החרדים בגיל גיוס הוא רק 10% (והוא בודאי גבוה יותר) איפה 10% מתגייסים חרדים? לא תמצא 10% וגם לא 1%, תמצא חרדים בודדים לכן ברור שאחוז החרדים המשתמטים גבוה הרבה יותר מאחוז החילונים והדתיים המשתמטים כמו כן שכחת הבדל אחד חשוב שהוא מנגנון ההשתמטות: חרדי משתמט בחסות ההפוליטיקה והמדינה והוא מייצג אידיאולוגיה חרדית חילוני ודתי אם משתמט עושה זאת כפרט בודד ואיננו מייצג את האידיאולוגיה החילונית והדתית לכן גם צורת הטיפול בבעיה שונה: בהשתמטות החרדית הפוליטית מטפלים באמצעים פוליטיים (הכנסת והממשלה ובהשתמטות החילונית והדתית צה"ל מטפל

למעלה