הגיגים דרקוניים
כן ילדונת, זה כולל אותך. אני... אה... קצת נרתעת מהרעיון של coGMing זה מתכון לצרות בפרי פורם, וידרוש מהGMים המון המון המון עבודת הכנה, במיוחד אם אני אחת מהם ונשחק בעולם שלי. הייזל העלתה רעיון שאני מוצאת פרוורטי בצורה מושכת להפליא וזה שהשחקנים יצרו צוותים למשחק של תאומים סיאמיים, מפלצות רב ראשיות וכו´. אני לא בטוחה אם זה יפשט את העניין או יחריף אותו - אבל זה רעיון מעניין... לגבי שתי קבוצות שמתחרות - אני מאמינה באגואיזם של כל היצורים באשר הם. כולם מתחרים בכולם תמיד, ולכן אין לזה שום משמעות. תאום של משחק בין 2 קבוצות משחקות, גם אם הן מתחרות על השגת אותה מטרה, נראה לי שוב כפתרון שיגזול יותר זמן וקוהרנטיות מהמשחק מאשר יפשט אותו. מן הסתם בכל קבוצה של יותר מ6 שחקנים בכל מקרה יהיו התפצלויות מסוימות. אחרת זה יהיה סיוט משמים. בד"כ הייתי פותרת את הבעיה בכך שבזמן שחלק מהדמויות עושות משהו שאחרות לא יכולות, שאר השחקנים יהיו עסוקים במשחק תפקידים - כלומר בלהגיד אחד לשני את כל הדברים הקטנים האלה שהם אמרו אחד לשני במדורה ודילגנו עליהם כשכל השחקנים היו יחד וכו´. יש כאן עוד עניין - בשל תחומי ההתעניינות שלי במשחק תפקידים - הרפתקאה מבחינתי היא תרוץ למשחק תפקידים ולא ההפך - כלומר דגש על קרבות עם גורמים חיצוניים לא יהיה - השאלה אם זה סוג המשחק שתהנו ממנו? יצא לי לשחק בקבוצה של 30+ איש משחק קרבי, זה יכול להיות כיף אם מוכנים לשתף פעולה, אבל אני לא חושבת שתהיה לי סבלנות לדאם את זה יותר מדי. נ.ב. מכיוון שהעולם שלי בנוי בצורה מלאה (ככל האפשר, ותמיד ניתן לשפר), ומכיוון שאני במילא מאלתרת כדרך קבע - אין שום הכרח מבחינתי שהחבורה תגיע למקום מסויים ותעשה מסימה מסויימת. החברוה יכולה להיות חבורת תיור בעולם שלי באותה מידה. זה אומר לצערנו, שתחרות בין שתי חבורות עלולה להסתיים בשני משחקים שונים לגמרי שאינם קשורים זה לזה, ואני מוצאת שלהכניס מישהו אחר לעניינים מספיק טוב במורכבות של עולם זה דבר בעייתי מאוד. התלבטות.