שאלה היפוטטית ...

davesh

New member
שאלה היפוטטית ...

האם מפסק פחת (כזה שיש בארון חשמל) יכול לעשות "רעשים" על קו המתח? אני שואל כי יש לי 2 נק' חשמל שמחוברות לפחת אחד שעל אחד מהם יושב מחשב+מסך ואחד שקע פנוי. המסך של המחשב מידי פעם מרצד ולכן עד עכשיו חשבתי שיש בעיה במסך עצמו. שלשום חיברתי לנק' הפנויה שואב אבק ובכל פעם שהפעלתי אותו הפחת קפץ. בהתחלה חשבתי שיש בעיה עם השואב שכן כבר הפעלתי מאותה נקודה את השואב, אבל ברגע שהעברתי אותו לנק' אחרת הוא נדלק בלי בעיות. עכשיו אני מתחיל לחשוד שיש בעיה עם הפחת שגורם גם לריצוד על המסך. היתכן?

אין שום קשר...

יש כמה סוגיי ריצודים ......במסך של מחשב שיכולים להעיד על שני דברים ... ואין שום קשר לפחת , אם לדוגמא יש איזשהו מכשיר חשמלי לא משנה איזה שצמוד מאוד למחשב זה יכול לגרום לריצודים , או שאתה מניח את הפלאפון על יד המסך זה גורם לריצודים , המסך של המחשב מושפע מקרינה אלקטרומגנטית חיצונית ובמקרים מסוימים זה יכול לדפוק את המסך . סיבה שניה אם המסך פתאום מקבל "קריזה" ומתחיל לרצד ותוקע את המסך והמחשב לגמרי אז ברוב הסיכויים שהכרטיס מסך לא תקין . בקשר לשואב אבק ....או שהשקע או החוטים הנכנסים אליו יוצרים תקלה אשר מקפיצה את הפחת , או שיש תקלה רגעית בשואב אבר אשר מקפיצה את הפחת תנסה לחבר את השואב לשקע אחר ותבדוק.

davesh

New member
המחשב עצמו והכרטיס מסך בסדר

כי לקחתי אותו לעבודה וחיברתי למסך אחר וראו פיקס (המסך שלי נשאר בבית). אין לי גם שום מכשיר אחר ליד המסך שיכול להרעיש ולגרום לריצודים. גם כתבתי שחיברתי את השואב לשקע אחר והוא עבד מבלי להקפיץ את הפחת.

תגובה

באיזה אופן הוא מרצד ? הוא מרצד ותוקע את המחשב או שהוא פשוט מרצד מידיי פעם והמחשב ממשיך לעבוד ?

davesh

New member
המחשב עובד בסדר גמור

רק המסך מרצד. וזה לא בדיוק ריצוד אלא "רעש" שמופיע על התמונה. התמונה לא קופצת אלא יש מעין פסים שמופיעים על גבי התמונה מבלי לעוות את התמונה המקורית.

מה לגבי מכשירים חשמליים בסביבת

המסך? אצלי היתה תופעה דומה בגלל UPS שהיה צמוד למסך. אח"כ זה היה רמקול שהיה קרוב מדי, וכו'.

המשך

בקשר לשואב אבק יכול להיות שהשקע הספציפי לא תקין תנסה להכניס מכשיר חשמלי אחר אבל חשוב שיהיה לו פין הארקה ותבדוק אם עדיין קופץ הפחת

davesh

New member
אבל הפעלתי יום קודם את השואב

מהשקע הבעייתי. פתאום למחרת הפחת התחיל לקפוץ בכל פעם שהדלקתי את השואב. (השואב עוד היה תקוע בשקע מיום קודם שהפעלתי אותו).

למעלה