שאלה היפוטטית-

שאלה היפוטטית-

נגיד שחייזר מעולם רחוק היה מגיע לכדור הארץ. נעשה אותה חייזרית :) היא מעוניינת להבין מושגים שונים בחייהם של בני האדם. אז היא "למדה" מה זה רגשות, ומה זה רצונות, ומה זה כושי/מזרחי/אשכנזי ופתאום היא שמעה את המושג הומו. אחרי בירור קצר היא הבינה שיש הומו ויש לסבית. החייזרית הבינה שחייהם של בני האדם מתנהלים לא מעט בתוך צג מוזר שמקשר בין כולם- צג מחשב. ואחרי ההקדמה הארוכה- נגי שהחייזרית היתה נכנסת לפורום/ים של לסביות, עם דגש על הפורום הזה, מה אתם חושבים שהיא היתה מבינה על המושג "לסבית"?

עם דגש על הפורום הזה...

היא היתה מבינה שהיו לסביות אבל הן נכחדו מהעולם קצת אחרי הדינוזאורים...

הלוואי...

אם הן נכחדו זה בטוח מהסיבה שהחברה כבר לא ממש מתייחסת ללסביות/הומואים כמשהו שונה בחברה. ודעתי היא, שכל אחת מאיתנו שכותבת כאן, יכולה להעלות את התכנים המעניינים אותה, רק אנחנו כלסביות יכולות להחליט איך אנחנו נראה כלפי חוץ, והאמת היא שזה משתנה ביחס לשלב בו אנו נמצאות, טבעי שנשים בארון יתעניינו בתכנים מסויימים, נשים שחושבות על ילדים יתעניינו יותר בתכנים כאלו. כל אחת כותבת וחושבת את המציאות אותה היא חיה כרגע, ובתוכה היא בוחרת להאיר נקודות וגישות שונות לאותה המציאות. ואלפא באמת ניסיתי להקליל :)

לא מה צריך. מה קיים?

את צודקת לחלוטין שאנחנו מחליטות על מה לכתוב ובמה להתעסק. אז לפי הפורום- מה מעניין לסביות?

מעניין

לפי מה שרואים בפורום, הכי מעניין זה מערכות יחסים: מוצלחות, כואבות, בוגרות. אפשר לראות גם הרבה נשים שפורקות או מתלבטות בכתיבה, שואלות שאלות, מחפשות עצות, הזדהות או סתם מישהי שתקשיב. את מכירה את זה שכשאת מחפשת משהו שאת צריכה לקנות, פתאום כל המודעות או הפרסומות לאותו מוצר קופצות לך ישר לעיניים? אז אני חושבת שאולי בפורום זה אותו הדבר, כשאני קוראת משהו, אני מחפשת מיד את הדברים שכרגע חסרים או את הדברים שמחפשים תשובה כרגע בתוכי, יכול להיות שאני ומישהי אחרת קוראות את אותה ההודעה ומתסכלות עליה לגמרי אחרת, כל אחת מהכיוון שלה. ויכול להיות שזה רק אצלי, שאני נמצאת בשלב בו כל מאמר או ספר גורמים לי "לטרוף" את המילים ולחפש עוד, לשאול מליון שאלות, לבקש את התשובות, להכיר אנשים חדשים מתחומים שעד היום חששתי בכלל להתקרב אליהם. ולהכיר דעות ומחשבות של נשים אחרות - גם כאן בפורום.

אין לי ספק שאת צודקת אבל

יש לזה עוד צדדים. כל אחת כותבת את שעל ליבה, וזה מבורך! נשים מבקשות את כל מה שציינת, וזה יותר מלגיטימי. אבל חיינו מסתכמים בזה? זה כל מה שמטריד אותנו? עולמנו הצר? כי להתעניין רק במציאת בת זוג זה קצת מצמצם את חיינו כלסביות במדינת ישראל, לא? יש עוד כל כך הרבה תחומים. אך את זה "החייזרית" לעולם לא תדע כי.... זה פשוט לא מעניין את הנשים.. או שזה פשוט לא סיבה מספקת להביע דעה ולכתוב. אז כן, ההודעה מביעה מחאה קטנה... ולמען הסר ספק, לכל מחפשות המריבה, הנהלת הפורום כלל לא קשורה לזה. לחלוטין אנחנו. ורק אנחנו

סוף סוף נראה לי שהבנתי

מסכימה עם כל מילה שכתבת ויכולה רק לחזק את הדברים שלך, אבל חושבת שכן, החייזרית תדע רק את אשר על ליבנו בתחום הזוגי (פרידות, כאב, אהבה). ברור שמעניינים אותנו עוד דברים רבים, ברור שיש לנו מקצוע שאנחנו אוהבות ומסוגלות לדבר עליו שעות, יש לנו תחומי עיניין, אנחנו קוראות, מעשירות את עצמנו בתחומי תרבות שונים, וכמובן חלקנו גם "דורשות צדק חברתי". אבל כותרת הפורום יכולה לאחד סביבה נשים שהמשותף להן זה אהבתן לנשים, ברור שאנו יכולות "להתחבר" גם בהרבה מקומות נוספים, אבל מקומות אלה אינם תמיד מתאימים ומתחברים ועלולים לפעמים לצור אפילו מחלוקות. את יודעת כמה נדהמתי לגלות שנשים נסגרות מלשמוע אשה מדברת על נושא, שרק השם שלו יוצר אצלן התנגדות? מילים כמו קוויריות, פמיניזם, צדק חברתי, ועוד הרבה, יוצרים אצל נשים מסויימות את התופעה של "אני לשם לא שייכת" אז באמת לא כולן חייבות להתחבר להכל, אבל החייזרית שלך, אם היא תרצה לדעת יותר עלי כאדם וכאשה, תצטרך להכיר אותי מעבר לכתיבה המאוד מצומצמת שלי כאן, יש חיים שלמים שנשים לא מכירות בי ובעוד רבות כאן.

סליחה אם נשמע שביקרתי אותך

כי אני ממש לא. אבל מה את אומרת בעצם? זהו פורום של לסביות בנות 30. אז אולי לא צריך להיות קפדניים על הגיל הכרונולוגי, אבל יש כאן כוונה גם לגיל מנטלי. ונכון שמה שמאחד זו העובדה שאנו נמשכות לנשים. אבל גם נושאים של פמניזם וצדק חברתי צריכים לעניין אותנו. כנשים וכמיעוט בחברה לא צודקת. אז כאב לב, התלבטות, וכו' וכו' - כבודם במקומם מונח. מי כמוני יודעת. אבל יש עוד, ולצערי ה"עוד" הזה לא נשמע כאן. ושוב, זה פונה בכלליות לנשים הפעילות ולא אליך באופן אישי. אבל כנראה שבאמת הנושאים האלו לא גורמים לנשים לכתוב כאן. וסתם חומר מחשבתי- לנשים לא נוח עם קוויריות או פמניזם- אז לא. אבל הודעות חוזרות על התאהבות בסטרייטית כן? ולא שיש בעיה עם הודעות כאלו, פשוט צריך קצת יותר מדברים אחרים. אני צריכה גם דברים אחרים, וחושבת שיש להם מקום על גבי פורום זה. חבל לי שזה לא קורה

ממש לא היה נשמע לי ככה

וגם ביקורת היא בסדר גמור, כשהיא נעשית בצורה נכונה. שוב מסכימה איתך, לגמרי חושבת שנושאים אחרים צריכים לעניין אותנו, מעבר להיותי לסבית אני גם חיה במדינה הזאת ומעניינים אותי דברים שונים. את יכולה לנסות להעלות דברים בנושאים אחרים, אני מבטיחה לענות ולהשתתף בשיח. וגם לי אין בעיה עם הדברים הנכתבים כאן בפורום, חושבת שזה טוב לקרוא גם על עינייני הלב, מקבלת מהפורום את מה שהוא נותן ואת השאר הדברים אני מוצאת במקומות אחרים. אני לא מכירה אותך ולכן לא יודעת אם את מכירה נשים מהפורום באופן אישי, אבל חלק מהן שהכרתי, הן פרטנריות נפלאות לשיחות על "הדברים האחרים" ומהן הכרתי הרבה נושאים, אנשים וספרים.

כלעוד

New member
השאלה שלך מצחיקה אז חשבתי מה לענות עליה

לא יודעת כל כך לגבי הפורום הזה כי אני חדשה, אבל בכללי, נראה לי שהיא היתה חושבת שלסביות זה נשים שחופרות הרבה. מז.. את המוח יותר מאשר דברים אחרים. מתווכחות על שטויות. קשורות זו לזו ומנסות לברוח בו זמנית. ואם היא היתה יורדת עוד לעומק ומפעילה עוד אנטנה ירוקה( סטריאוטיפ: חייזרים תמיד ירוקים) היא היתה רואה שהן אמיצות, יצירתיות, חכמות עד גאוניות, חלקן פגועות למדי כל אחת בקטע שלה, אך מחושלות, מיוחדות ומגניבות. האמת? נראה לי שהיה לה יותר שמח איתן מאשר עם הסטרייטיות, עם כל הכבוד.

למעלה