שאלה -הורדה במשקל

behappy

New member
שאלה -הורדה במשקל

שלום אני בת 22 והייתי רוצה להוריד כ-3 ק"ג ממשקלי.כרגע אני שוקלת 54 קילו וגובהי 1.65.בחישובי BMR יוצא שהצריכה הבסיסית שלי היא כ-1300 קלוריות ביום.אם אני אוכלת כ-1500 קלוריות ומוציאה כ-500 בפעילות גופנית של שעה וחצי אירובי+חצי שעה אימון אנאירובי אני ארזה?בינתיים אני לא רואה כל שינוי ואני מרגישה שהתפריט קצת גדול... אשמח לקבל תשובות, בתודה -שיר

girman

New member
כמה עצות קטנות...

אני לא רופא, לא איש מקצוע, ולא מומחה- הדברים שאני הולך להגיד הם רק מהתנסות אישית- ככה שקחי אותם בערבון מוגבל :) קשה מאוד להיצמד לחישובי הBMR האלה.תמיד הם כללים מאוד- ויש כל כך הרבה יוצאים מן הכלל בתחום הזה. וחוצמזה, שעה וחצי אירובי ליום זה המון פעילות, שיימאס לך ממנה מהר מאוד בזמן קצר, ומעבר לכך- קשה לי להאמין שאת מבצעת שעה וחצי אירובי בעצימות גבוהה- במיוחד לאור העובדה שאת צורכת תפריט של 1500 קלוריות, ובמידה והוא מאוזן- הוא לא מספק לך מספיק אנרגיה זמינה לפעילות שכזאת. בכל מקרה- אני לא מייעץ לך לרדת מתחת ל1500 קלוריות ליום. אני הגעתי בימים מסויימים של דיאטת כאסח גם ל800 קלוריות ליום, וגם זה בחסד- ועכשיו אני נאבק כדי לרומם במקצת את חילוף החומרים שלי. עצה שלי: תבדקי איזה פעילות ארובית את עושה, ואל תגזימי איתה. פעילות אירובית טובה למשל, שבכל המקרים שפגשתי שרפה שומנים והמון קלוריות- היא ריצה של 9 עד 10 קמ"ש במשך חצי שעה על הליכון, ולאחריה אימון אנארובי.

BMR הא קצב חילוף החומרים הבסיסי

עליו צריך להוסיף פקטור פעילות על צורכי החיים (זה כולל אכילה, ישיבה עמידה וכל הפעולות שאת עושה במשך היום). בכל אופן אם תעמדי בתוכנית שלך את תרזי, אני ממליץ לך למדוד היקיפים כי את תעלי את מסת השריר שלך, דבר שמתבטא בהצרת היקפים פחות מאשר במשקל.

רומי1770

New member
דרוש הסבר...

למה הכוונה "בנוסף לקצב חילוף החומרים הבסיסי" למה יש להוסיף את כל הפעילויות היומיות, אז מה כולל בעצם BMR? איך מודדים BMR?

BMR מתיחס לאנרגיה הנצרכת בזמן שינה

מובן שבזמן עירות צורכים יותר אנרגיה. ובזמן פעילות כמו סידור החדר או עיכול מזון צורכים יותר אנרגיה שלא לדבר על עבודה פיזית.

ישנן מספר שיטות

הנפוצה היא על ידי מדידת ריכוז הגאזים חמצן ופחמן דו חמצני הנפלטים בנשימה. אבל לרוב משתמשים בנוסחאות.

רומי1770

New member
הגיוני לצרוך בזמן שינה ...../images/Emo1.gif

1300 קלוריות? כמו שאומרת שיר.... אולי לא כדאי לקום מהמיטה?....

תוקעים נאד ומדליקים

ככל שהלהבה יותר גדולה, סימן שישיותר גזים פציצים... אפשר גם לחשב את עוצמת הנאד - בנוסחאות של ניוטון, איינשטיין וכד´. יש קוורס חדש במכללה לחקר הגזים שפתח היטלר בזמנו באוושויץ, טיולים למעבדות הנאדים החל מחודש מאי - כמו כן כלכם מוזמנים לפסטיבל הנאד והנשמה

למעלה