שאלה- האם זה נכון....

שאלה- האם זה נכון....

קראתי באחד האתרים באינטרנט שעסקו בגילוי אמריקה ( לא זוכר איזה אתר, חיפשתי זאת שוב ולא מצאתי) בכול מקרה קראתי שמצאו באמריקה ( לא זוכר את השנה, אני חושב בשנות ה- 70) לוחות אבן שרשומים בהם עשרת הדיברות, וזה כתוב בכתב עיברי עתיק, או בפיניקית ( שוב לא זוכר, לכן חיפשתי את האתר שוב) וזה מתוארך ללפני התקופה שגילו את אמריקה, כלומר סברו שהגיעו לשם עבריים או פיניקים הרבה לפני שגילו את אמריקה רשמית. הדבר הזה נכון? כלומר באמת נמצא לוח אבן שרושומים בו עשרת הדיברות באמריקה? שאר השאלה תלויה באם ממצא כזה הוא אכן אמיתי, אז אני אחכה לתשובתכם.

Lakedaimon

New member
כן ולא...

אני מכיר את הסיפור. מדובר על שטות ממדרגה ראשונה למיטב ידיעתי. הכתב אינו מתאים לאף תקופה אחת אלא לכמה, מדובר בזיוף, ולא מהטובים בהם...

דייהטסו

New member
זה "מדע מורמוני"

נביא הדת המורמונית "מצא" ספר מסתורי עשוי זהב (המקור נעלם...) ובו מתוארים שבטים ממוצא עברי בימי קדם באמריקה. המורמונים מממנים מוסדות של "מדע מורמוני" בהם מנסים להוכיח את הטענות המוזרות שבספר הזה. נראה לי שמה שקראת קשור ל"מדע המורומוני" .

אביתר30

New member
כנראה

אני נוטה להאמין בכך אני מצרף קישור , אמנם יכול להיות שזה לא אמיתי.. אבל למשל בזמנו קראתי את ספרו של (תת אלוף?) יצחק שושני-מריות - ואיה קון דיוס (תעלומה קולומביאנית) והוא מעיד שהוא ראה כמה אבנים כאלה, ואין סיבה לחשוב שהוא משקר כמו כן בספר נוסף בשם ( ימים ו..?) של (פרופסור/ד"ר ?) ששכחתי את שמו , על הממלכה הימית של קרתגו גם מוזכרים האבנים הללו ..

למעלה