שאלה....האים לבחורה

שאלה....האים לבחורה

מותר ללכת בביתה עים חולצה קצרה?ולא עד אחרי המרפק? תודה רבה...

האספן

New member
תגובה

לאישה מותר ללכת בביתה ככה רק עם אין אפחד מבני הבית שם(חוץ מבעלה כמובן..) והדלת של הבית סגורה(מחשש שיכנסו אנשים..)

א77

New member
בתלמוד בבלי יומא דף מז ע"א

תנו רבנן שבעה בנים היו לה לקמחית וכולן שמשו בכהונה גדולה אמרו לה חכמים מה עשית שזכית לכך אמרה להם מימי לא ראו קורות ביתי קלעי שערי.

אלי ו.

New member
..אמרו לה הרבה עשו כן ולא הועילו

כך שחכמים לא הסכימו עם הנימוק שלה.

איתמר770

New member
תשובה אחרת

אם היא נשואה- רק כשהיא לבד או בפני בעלה או בפני חברותיה (זה לא צנוע ללכת באופן לא צנוע המותר לבעל, לפני החברות כשהבעל נמצא). אם היא רווקה- אסור אם יש לה אחים גדולים. זה אסור גם לפני האבא.

אחותי ,

את לעולם לא לבד ,אבא שבשמיים איתך, ואת רוצה להרחיק את שכינה ממך, זאת הזדמנות לדבר או לתפלל לאבא שבשמים, וזה לא צנוע , לא רק זה את לבד בא לך לאכול משהו מה תברכי שאת לא בצניעות ,חישבי על זה גם

svetaa

New member
זאת אומרת..

שגם כשאני במקלחת אלוקים איתי וזה לא אומר שאני צריכה להתקלח עם בגדים, נכון....?!

א77

New member
חבר'ה, אני חושב שניתן למצות

את הדיון בזה. אדשם בינו לבין עצמו בשעת הצורך, יעשה את הנצרך. יש הלכות מיוחדות לביה"כ, שאף שם יש לשמור על כללים, ורק במידת הצורך. הרי ברור שהצניעות יפה בכל מקום. צניעותה של קמחית היתה גם מעבר לגבול. להפסיד לא מפסידים מכך. פרט לזה. הנוהג בחוסר צניעות בינו לבין עצמו, מפעם לפעם ייתכן מקרים שישכח... יכול פתאום לנקוש בדלת איזה טכנאי או משהו אחר. מצניעות לא מפסידים. ולענ"ד לא רק שלא מפסידים אלא אף מרויחים. גם לא להגזים. כשאין ברירה אין ברירה. כי ה' אלהיך מתהלך בקרב מחנך להצילך ולתת אויביך לפניך והיה מחניך קדוש ולא יראה בך ערות דבר ושב מאחריך [דברים כג.]

יש הבדל בין מכנסים לחשוף....

חולצה קצרה זה חשוף וזה אסור גם בבית. במכנסים מותר ללכת כאשר לבד בבית.

א77

New member
השקפתך נכונה ובריאה.

לי היה קשה לומר דבר בזה. כיסוי הוא כיסוי בכל מקרה. הבשר מכוסה בין אם במכנס. בין אם חצאית, בין אם פלטה ביטון, ובין אם נייר סינתטי. אלא שבזה רבו המנהגים, וקשתה עלי החלטה. הרי אצלנו בתור חרדי אשכנזי, יהיה מאד זר לי לראות אשה חרדית במכנס. מאידך, הייתי חברותא לרב ידוע מעדות המזרח במשך תקופה של שנים בשעות הערב. למדנו פעם בביתו ופעם במשרדו. (היה גם אישיות בעל תפקיד פוליטי מוניציפלי) לא אחת כשלמדנו בביתו, הגיעה אשתו בכיבוד עבורינו בשעת הלימוד. היא היתה עם כל הצניעות המתאימה. אלא עם מכנסיים. אמנם היה איזשהו חלוק גם. אבל אין ספק שאצל חרדי אשכנזי זה ממש לא קיים. אז בזה יש ויש. והחי יתן אל לבו. בנות סמינרים נוהגות לפי כללים המוכתבים להם ע"י ההנהלות הרוחניות. בפורום שואלים לא כאלה, אלא אלו שרוצות לדעת קרבת אלוקים, מבלי שיהיה מי שיעמוד עליהן להורותן חוקי ה' וצניעות עד כמה. ולכן, ניתן להבחין ברגש פנימי מה פוגע בצניעות וטהרה, ומה צנוע. ועם כל זאת שניתן להבחין בקלות, לפתח חטאת רובץ. יצרו של אדם מתגבר עליו בכל יום ויום, ואלמלי הקב"ה עוזר לאדם, לא יכול לעמוד נגד היצר.

האספן

New member
תגובהב

למה לא נכון אני ראיתי שהיה כתוב שלאישה מותר ללכת עם טרינג בבית שלה רק עם אין שם אפחד(ניראה לי שזה היה באתר של הרב מרדכי אליהו,במדור שאלות ותשובות,דובר שם על טרניג,אבל ניראה לי שהיתכוונו לכל הבגדים..)

איתמר770

New member
גדר הצניעות

גם כשאדם לבד בבית, עליו להיות צנוע. מצד שני, את לבד בבית. אני חושב שהגדר הוא- בגד שמכסה את הגוף. כלומר- עם מכנסיים מותר. עם תחתונים בלבד אסור. כתוב שאדם נמדד אם הוא צנוע, כשהוא מתפנה בלילה במקום נסתר. כלומר- למרות שזה לילה ולא רואים אותו, הוא לא עושה את צרכיו במקום שלא היה עושה בשעות היום. יש כאלה בנים, שכשהולכים לשירותים- לא טורחים לסגור את הדלת. וזה לא צנוע ! מצד שני, כשאתה באמצע נסיעה, ועוצר בצד- זה מותר. וידוע שבעבר היו ישנים ערומים. כלומר שיש בזה קצת תחום אפור- אבל עדיין, גם לבד צריכים לנהוג בצניעות.

למעלה