שאלה דתית ואטית

רועי ב

New member
שאלה דתית ואטית

מקרה שקרה במהלך החג היה נעדר בעיר שלי עם חשש לחייו (בן 80+) חיפשו אותי ואת יתר הגרעין הקשה של הבסיס שלי (90% דתיים) לצורך חיפושים - כמובן שאנחנו לא ענינו, מה הייתם עושים במקמנו ?

danielo18

New member
רועי...

שנינו יודעים שבמקרה של חשש לפיקוח נפש מחללים שבת וחג ואין שאלה בכלל. אותו דין נוהג על אותם אלו שמסתובבים עם נשק בבתי הכנסת (וכן,גם ביום כיפור) מה אני הייתי עושה? אני חושב שכן הייתי בא לעזור אם הייתי מתבקש לכך..

שלום30

New member
אומרים שפיקוח נפש דוחה שבת

אני לא יודע אם זהו מקרה של פיקוח נפש, אולי יש אחרים שיכולים לבצע את המלאכה (?) אך צריך לברר אצל רב מוסמך לגבי הנושא הזה אני יודע שגם זק"א אוספים חלקי גופות בשבת אפילו שלא מדובר בפיקוח נפש (הרי המת הוא כבר מת), רק דרכי הגישה והחזקת חפצים אסורים זו הבעיה כאן. ולכן אם אתם לא עונים למכשיר ולא מחזיקים נשק אפשר להשתתף בחיפושים. לפי דעתי בלבד שאינה מחליפה דעת רב מוסמך. ושאלה אליך - איך ידעת שחיפשו אתכם בחג ? האם המכשיר היה פתוח ?

אפיגר

New member
פיקוח נפש????!!!!!!!

שלום, 1.שנה טובה לכולם 2.החיפושים אחרי הנעדר הינם בגדר פיקוח נפש ומותר לצאת ולחלל את השבת והחג, יש לצמצם את חילולי השבת והחג אם אפשרי. ע"י גוי של שבת (אינו יהודי) בזק"א מכשירי המירס פתוחים כל השבת (מתדבי הצלה-זק"א, המכשירים עליהם כל הזמן)והקריאה נעשית למתנדבים באמצעות אינו יהודי, ומרגע זה מותר לחלל את השבת. בחג האחרון בעיר אלעד נקראו מתנדבי זק"א באמצעות אינו יהודי לחפש אחרי ילד שאבד, בסיום האירוע התקבלה הודעה על אינו יהודי, שהילד נמצא שלם ובריא וחג שמח ותודה לכל המתנדבים, וכבר היו הרבה מקרים כאלו בעבר. כמו פרשת רמדייה, לשלום30 בהקשר לגופות וחלקים בשבת מה שכתבת אינו מדוייק וזה תלוי בכמה דברים: כבוד המת, חג ראשון, חג שני, שבת,ע"י אינו יהודי, ועוד הידעת: אדם שמת, נהפך למוקצה ואסור בטלטול בשבת. כמובן שאני לא רב, אבל בתור מתנדב אנחנו טוחנים את הנושאים, וזה רק חלק מהדברים וכל דבר לגופו, בזק"א קיים גוף מרבנים שפוסקים את ההלכות הללו, והמתנדבים עוברים כל חודש שעור בנושא של קבורה וזיהוי. שלכם,אפינגר

שלופ רועי וכולכם

תאמנו לי- זה כל כך נכון- על כיפוח שבת וכדומה- אבי לא הרגיש טוב ביום לאחר החג- היה חשש - לקחתי אותו לקופת חולים- עם הרכב של דוד שלי- שהוא שומר שבת- דוד שלי בעצמו שומר שבת נסע אחרינו- עם אורות חירום בת דודה שלי שאלה אותה שאלה יפה מאוד- למה הוא נסע בעצם אם הוא שומר שבת- הוא הסביר לה כל כך יפה ממש נהנתי לשמוע את זה שיש מצבים צרכים לנסוע בשבת למרות האמונה והכל

La Gamba

New member
שגיאה תמימה

אבל יש הבדל ענק בין פיקוח נפש, לקיפוח נפש.

למעלה