שאלה דרכון גרמני

alon11173

New member
שאלה דרכון גרמני

שלום, שלחתי לשגרירות הגרמנית מסמכים על מנת לפתוח בהליך אזרחות. שלחתי לפני 12 יום אך עדיין לא קיבלתי תשובה... כמה זמן זה אמור לקחת בערך אם מישהו עשה זאת בעבר?

Luis12

New member
מתי או האם השגרירות עצמה תחזור אליך

אינני יודע. מה שאני כן יודע זה שהם אינם אלו ששופטים ובודקים את המסמכים. הגוף שמחליט על סמך המסמכים אם הינך זכאי לאזרחות יושב לפי מיטב זכרוני בקלן והוא שומר לעצמו את האפשרות לבחון את הראיות עד לתקופה של 24 חודשים מרגע שהגיעו לידיו.
במקרה שלי לא פניתי כלל לשגרירות אלא ישירות לאותו גוף דרך העורך דין שלי, ותוך חודשיים פלוס מינוס הם ענו, עם התשובה החיובית שלהם יכולתי לקבוע תור בשגרירות לקבלת המסמך הרשמי אשר מאשר שהיני אזרח גרמניה ובכדי להוציא פספורט (אין חובה לעשות זאת כמובן).

הם אומרים 24 חודשים, בד"כ זה הרבה לפני זה

משהו כמו 3 או 4 חודשים.

alon11173

New member
בנתיים שלחתי רק צילומים

הם נתנו הוראות לשלוח צילומים להתחלת תהליך האזרחות שלחתי צילומים אך עדיין ללא מענה. עברו שבועיים מאז שלחתי....

כאמור, אין לך מה לדאוג לדעתי

כל מה שאתה שולח, נשלח על ידי הקונסוליה בדואר דיפלומטי למרכז בקלן.
הם מטפלים שם בהמון בקשות מסוגים שונים. אם תוך 4 חודשים, נגיד, לא תשמע מהם (מה שאני לא חושבת שיקרה)- אז תתחיל לדאוג ולברר.
מה שכן, על סמך נסיוני, צריך להגיע אליך מכתב שבו הם מאשרים שקיבלו את הבקשה שלך. פה במדריד המכתב הגיע לקונסוליה והם שלחו לי אותו במייל, אולי זה ככה גם בישראל.

אגב, הבקשה שלי לא היתה בקשת אזרחות

כי אם משהו אחר אבל זה עובד באותה צורה (אם מה ששמעתי מחברים שביקשו אזרחות נכון).

alon11173

New member
זה לא מסמכים מאושרים נוטריונית

זה סתם צילומים והם לא אישרו הגעה אז זה מדאיג...

אני ממש מבקשת ממך, תפסיק סתם לאכול סרטים

אתה תראה שיהיה בסדר.
ומקסימום, אם זה סתם צילומים, תתקשר ותשלח שוב.

alon11173

New member
עליית עליי ;) אני אוהב שהכל

אני אוהב שהכל מסודר ולכל דבר יש דד ליין ולו"ח זמנים, אז כמה זמן לחכות לפני שאצתרך להתחיל לדאוג לברר ולשלוח שוב? סליחה על החפירה ;)

חח גם אני ככה

לא סתם אנחנו גרמנים, כנראה.

בגלל זה ישר הבנתי למה זה מציק לך, כי אצלי זה עובד ממש באותה צורה.
הייתי מחכה חודש ואם לא תקבל תשובה, תפנה אתה אליהם
הם מאד מאד בסדר בקונסוליה בתל אביב

למעלה