שאלה די מעניינת...

שאלה די מעניינת...

למה ההבדלים בשכר בין המקצועות השונים?... הרי כל אחד השקיע וכל אחד למד... דווקא היה נשמע לי יותר הגיוני שההבדלים בשכר יקבעו דרך תוארים, כלומר שפרופסור יקבל יותר וד"ר פחות... הרי בסופו של דבר כל בנאדם חיוני למדינה, מה לא ככה?...

fighter21

New member
כלל הכלכלה העולמי- היצע מול ביקוש

תקפיד שיותר נדרש בסופו של דבר ירוויח יותר.

H20

New member
אם כל בן-אדם חיוני, אז למה להבדיל

בשכר דרך תארים? לא ממש הבנתי את הרעיון.

H20

New member
זה לא כ"כ פשוט, ותואר אקדמי הוא לא

הפרמטר היחיד להשקעה

guyguy79

New member
ארבע סיבות עיקריות

כך גורסת התיאוריה המרכזית: 1. כמות כח האדם הזמין עם הרצון והיכולת לבצע עבודה מסויימת. 2. הכישורים המיוחדים הנדרשים לביצוע עבודה מסויימת. 3. תנאי ההעסקה. 4. הדרישה לשירותים שהעבודה מספקת. היחס הברור והבולט ביותר הוא 1 מול 4 (כלומר, היצע וביקוש), כמו שכבר ציינו, אולם 2 ו-3 הינם גורמים המשפיעים על השכר גם כן. זאת הסיבה, לדוגמא, שנערת ליווי ממוצעת מרוויחה יותר מהארכיטקט הממוצע. למרות שהארכיטקט מיומן יותר, ובעל השכלה גבוהה יותר, ילדות לא חולמות לעסוק ב... כשהן ייגדלו, לכן ההיצע של נערות ליווי הוא מצומצם יחסית. הכישורים שלהן, למרות שהם לא "מיוחדים", מתורגמים להקשר מאוד ספציפי. הקשר זה הוא לא נעים (תנאי העסקה גרועים), וגורע לפחות בשני מובנים: הסיכויים לאלימות מצד הלקוחות, וחוסר היכולת לנהל חיי משפחה יציבים. ובקשר לביקוש? בוא רק נגיד שהסיכויים שארכיטקט ישתמש בשירותיה של נערת ליווי גבוהים יותר מהמצב ההפוך.

fighter21

New member
נערת ליווי לא מרוויחה כלום

אבל הסרסור שלה מרוויח הון..

אתם יודעים שזה מצב לא טוב...

כי אנשים שהם לא ריאליים די מפחדים להיכנס לתחומי התעניינות שלהם בגלל החשש שאולי הם לא יצליחו בעתיד מבחינת הקריירה, כי המקצועות הריאליים הם המובילים היום בשוק אתם יודעים ולא יודע זה נראה קצת מבהיל...

H20

New member
מה לעשות, חלק מהתארים ההומאניים

לא מקנים מקצוע מוגדר, אלא השכלה.

H20

New member
מי אמר שחייבים לעבוד בדיוק במה

שלומדים? אפשר ללמוד תואר למען ההשכלה והתעודה, ואח"כ לעבוד בתפקידים שדורשים תואר כלשהו. אפשר ללמוד , אם מתעניינים,תואר הומאני כמו משפטים, פסיכולוגיה . אפשר לעבוד במקצוע שלא דורש תואר.

בסדר אבל...

כל הקטע הוא שאוסף התוארים ההומאניים הוא מאוד מצומצם. וגם השכר במקצועות ההומאניים הוא ממש ממש קטן לעומת הריאליים, זה יוצר אי שוויון...

H20

New member
לא הבנתי מה זה "אוסף המקצועות

ההומניים". ושוב, רוב התארים ההומאניים לא מקנים מקצוע, אלא השכלה, לכן אין מה להתלונן שלא מרוויחים הרבה במקצועות האלה.ואלה שכן נותנים מקצוע ספציפי עשויים להיות דווקא כן מתגמלים: עורך-דין יכול להרוויח לא רע, גם פסיכולוג ארגוני.

אה הבנתי...

אז אתה אומר שאני יכול נגיד ללמוד פסיכולגיה ארגונית/קלינית כמקצוע... ומקצוע הומאני כמו היסטוריה כהשכלה... אוקיי... ותוארים אלה נותנים לי איזשהי תועלת או שזה סתם לידע הכללי שלי...

H20

New member
רוב התארים במדעי החברה והרוח יתנו

לך בעיקר ידע כללי, אבל גם תעודה (יש מקומות עבודה שדורשים שלעובדים שלהם יהיה תואר במשהו) וכישורים כמו יכולת ביטוי, אופני חשיבה וכדומה.

למעלה