שאלה די דחופה

yonitbrk

New member
שאלה די דחופה

ילד PDD גבוה עם לקות של ADHD נמצא בכיתת PDD בבית ספר רגיל, עם בעיות התנהגות מאוד חמורות,אשר בבית הספר ניסו לטפל בהן אך בינתיים ללא הועיל. מדובר בנשיכות ומכות לשני ילדים בכיתה, דבר החוזר על עצמו די הרבה . מחר בבוקר אני מוזמנת לשיחה דחופה עם המנהלת לאחר שאתמול נשך שוב ילד. הפחד שלי שהמנהלת עומדת להשהות את הילד מבית הספר. האם יש לה סמכות להשהות ילדים? האם השהייה אין פירושה שהמערכת מרימה ידיים ולא מסוגלת להתמודד עם הילד? האם יש לי אפשרות לסרב לקחת את הילד הביתה? השהייה לא מקובלת עלי ואני מתכוונת לדרוש מהמנהלת ,במידה ותרצה לנקוט בעונש זה, מכתב בו היא מודה שהיא מרימה ידיים ואין לה כלים לעזור לבן שלי. לדרוש הפניה מצידה לועדת השמה שתדאג למסגרת חדשה לבני. כרגע הוא נמצא כמו שסיפרתי בכיתת PDD בבית ספר רגיל, וידוע לי על בית ספר בראשון שההתמחות שלו היא בבעיות התנהגות. היות והבן שלי גבולי האם אוכל לבקש הפניה לבית הספר האחר? האם יש באפשרותי לסרב להשהייה עד שתמצא מסגרת אחרת לבני? להגיד למנהלת - אוקי את רוצה להוציא את בני מבית הספר? אני מסכימה, כי האמת שאני באמת חושבת שבית הספר הזה לא יודע איך לעבוד איתו,אם לא הצליח לפתור לו את הבעיה אחרי שנה וחצי, אבל זאת בתנאי שתחזיק אותו עד שהועדה תסכים להעביר אותו לבית ספר אחר,מסגרת אחרת שתמצא לבני. אני לא מוכנה להחזיק אותו יום אחד בבית. מה דעתכם? מחכה לתשובה דחופה היות והפגישה שלי עם המנהלת מחר בבוקר.

למה את חושבת שהיא רוצה השהיה

אולי היא מחפשת ביחד איתך פתרון. לגבי ההשהייה, הואיל ומודבר בחינוך מיוחד ונשיכה היא דרך ביטוי למרות שהיותה לא מקובלת, ניתן לשייכה לתכונה שנובעת מה PDD ואז גם מבחינה חוקית לילד אחריות מופחתת על המעשה, מדובר במנגנון שנקרהדחף שאינו בר כיבוש ואוטומיטיזם (וזה מוגן גם חוקית). כמובן, שייתכן גם שההקנצה בנשיכות נובעת מהיחלשות השליטה בעבות ה ADHD. דבר שלדעתי ניתן להקל עליו באמצעות עיצוב התנהגות, משולב בבית ובבית הספר, גם ללא איש טיפול, אולם יש תמורות רבות לבצע עיצוב התנהדות אצל תרפיסט שזו אומנותו. (אם תרצי יותר איך לבצע עיצוב התנהגות בכיתה, תבקשי). לגבי הנשיכות, זו דרך ביטוי ולא אלימות. לא ציינת וייתכן שחלק ממשמתפי הפורום מכירים את הרקע, האם קיים עיקוב התפתחותי במישור השפתי. אם כן, ומודבר בילד מתחת לגיל 10 זו תופעה רווחת בקרב PDD . לעניות דעתי, אני לא חושב שצריך לבוא בגישה "למה אתם מעיפים אותו", אלא בואו נחפש ביחד פתרון. לדעתי כולכם תצאו נזכרים. ממליץ לך גם לעיין באתר משרד החינוך, שם רשום הזכויות והתדנות לגבי הרחקת ילד וזכויותך כנמנת עם מזגרת החינוך המיוחד (כמובן לגבי בנך). אם יש לך עוד שאלות, אכנס הערב עוד לרשת ואנסה לעזור ככל שאוכל. שבוע טוב גיל

yonitbrk

New member
תודה ,תודה, תודה

לגבי הילד כן הוא מתחת לגיל 10 - בן 8, לגבי עיקוב התפתחותי יש אך לא בשפה. אין לו בעיה שפתית בכלל. אך מבחינת התנהגות כללית יומיומית יש עיכוב, ולעיתים נראה כי אין התנהגותו מתאימה לגיל בכלל. לגבי שליטה בנשיכות זאת גם דעתי, וגם לפי דבריו. הילד מציין שאינו יודע מדוע הוא נושך ודווקא את אותו ילד . מדובר בילד שחלש ממנו בהרבה תחומים הן התנהגותית והן שפתית,למרות שמבחינה פיזית גדול ממנו בהרבה. וכן הילד שאותו נוהג להכות, גדול ממנו פיזית כמעט פי שניים. אך שניהם בתכלס חלשים ממנו ולא מסוגלים להחזיר לו. לטענתו הוא לא אוהב את שניהם ובינינו זאת לא סיבה למכות ולנשיכות, וניסו לעבוד איתו בשיטת הפרסים הן בבית והן בכיתה ולאורך זמן, אך זה לא עובד, ברגע שבא לו להרביץ/לנשוך הוא פשוט מבצע זאת ולא עוצר לחשוב מה יהיו התוצאות. על התוצאות הוא חושב בדרך הביתה כי יודע שבבית יכעסו עליו ולא יקבל פרס על התנהגות טובה. היתה תקופה בה נתנו פרס על כל יום בו התנהג יפה, ולאט לאט עברנו,בכל זאת עקב שיקול כלכלי איפה שהוא, לפרס אחת לכמה ימים. אבל גם זה כבר לא תמיד עובד. יש לנו הסכם עם בית הספר שרק כאשר מתרחשת פגיעה פיזית אנחנו בבית נכנסים גם לתמונה ונוקטים באיזה שהוא עונש, ועומר יודע זאת ,ולמרות זאת עדיין לא מסוגל לשלוט במעשיו . הרבה פעמים מספר שנוקט באלימות כאשר הילד הקניט אותו,הרגיז אותו ובקיצור התחיל והדליק את הפתיל, אבל את זה לא נוהג לספר בבית הספר להגנתו. נוצר מצב שאין יום בו לא כועסים עליו בגלל סיבה כלשהיא. מה אגיד לך נראה באמת מה תגיד המנהלת. אין בכוונתי לתקוף אלא קודם להקשיב לדבריה ואז להחליט באיזו דרך לדבר את דברי.כן אפנה לאתר של משרד החינוך כדי להתעדכן בזכויותי.

לילד בגיל הזה פרס על כל היום זה מעט

עיצוב התנהגות הוא פעילות מאוד מורכבת ועדינה. תחילה נותנים מדבקה כל 10 דקות, אח"כ פעמים בשיעור, אח"כ פעם בשיעור, ורק אח"כ יומי. אם המעשה לא בשליטתו גן העונש לא יעיל. העונש כמעשה חינוכי אמור להרתיע. ובמקרה זה אין הרתעה. אם הוא כל יום סוכרה להערות הוא עלול גם לפתח תיסכול. נסי אם המנהלת והמורה, שתאזן על כל הערה שלילית לפחות הערה חיובית אחת, על דבר טוב (ותמיד אפשא למצוא) ולדאוג שבסופו של יום תהיה לפחות הערה אחת יותר טובה מאשר רעות. שיהיה בהצלחה מחר, אשמח לשמוע בשורות טובות גיל

yonitbrk

New member
הי גיל ושלום לכולם

חזרתי מבית הספר, כמובן רגועה ולא תוקפנית כמו שדברי עשו רושם. תוקפנית אני מרשה לעצמי להיות כאן מולכם ,מול המערכת לא אני האדם שיבוא בדרישות. א. לגבי הבחורה שהגיבה והפנתה אצבע מאשימה כלפי - שוב חוזר הניגון של מערכת החינוך ואלא דברים ששמעתי במספר הרצאות בתקופה האחרונה על אלימות במערכת , והאשמה הופנתה כלפי ההורים והבית. צר לי לאכזב אותך ויתכן שלא תאמיני אך אצלנו אין אלימות. מה לעשות לא לכל ילד עם בעיות התנהגות יש רקע של בית אלים. גם אצלי וגם אצל בעלי, בבית בהם גדלנו לא היו מקרי אלימות או בעיות התנהגות, וכן גם את זה שמעתי, שבעיות התנהגות הרבה פעמים תורשתיות. לגבי הפתרון שלי כאמא, אז אצלי בבית יש לי את הכלים שלי והדרכים שלי למנוע בעיות התנהגות שוב - אצלי בבית - אני לא יכולה לבוא ולפתור את הבעיות שמתעוררות בבית הספר. הילד מבחינתי במקום שהכי מתאים לו, או שחשבתי שהוא מתאים, הילד אובחן כ- PDD NOS והוכנס לבית ספר בו ישנן כיתות PDD קטנות, מדובר בבית ספר רגיל. מנסים לעבוד איתו שם לפי תכנית של עיצוב התנהגות ,אך עדיין יש התפרצויות,מכות ונשיכות. אני כמובן נותנת גיבוי לבית הספר וכשההתנהגות גולשת לאלימות אני גם נוקטת באמצעי ענישה בבית. אך כן הייתי מצפה מבית ספר בו כיתות השייכות לחנ"מ וצוות שאמור לדעת לפתור בעיות כגון אלו ולעבוד עם בעיות כאלו, לעזור לילד להתגבר על הבעיות שלו. בכל מקרה וזה סעיף ב'- ביקרתי הבוקר בבית הספר ונערכה שיחה בנוכחות האם והילד אותו עומר נשך, המנהלת כמובן נזפה בעומר , אך הדגישה בפניו שמבחינתה הוא ישאר בבית ספר עד הסוף,עד כיתה ו'. כי היא שמה לב וגם חושבת ,בדיוק כמו הפסיכיאטר שראה אותו לפני עשרה ימים, שעומר רוצה לעזוב את בית הספר. ומחפש סיבות כדי שיענישו אותו ויוציאו אותו משם. לגבינו - דיברתי איתה אח"כ בארבע עיניים, ויש לציין שהיא הסכימה איתי, יתכן ובית הספר הספציפי הזה לא מתאים לעומר, לכולם אמנם יש רצון טוב וכולם מגוייסים ומנסים לעזור לו, אך בינתיים, כמו שזה נראה כרגע - ללא הצלחה. ולכן יתכן ויש באמת מקום לחשוב על ועדת השמה ולהגיש בקשה למצוא לו מסגרת חילופית אשר תתאים לו יותר. כמו כן אציין במילים כאלו או אחרות המנהלת ציינה שלה עצמה אין כלים וידע מספיק כדי לדעת איך לעבוד איתו הלאה, ויתכן ויש מקום להתיעץ עם גורמים נוספים. אז מה נשאר? זהו. עכשיו אני אתפנה לחייג לשפ"כ שלנו בעירייה ואבקש שיחה דחופה עם יו"ר הועדות שלנו, מקווה שתוכל לקבל אותי בדחיפות. מנסה גם להלחיץ את המרפאה של ד"ר אגש ,שם היינו בפגישת היכרות לפני עשרה ימים, ולבקש את החלטתם והתרשמותם כדי שאוכל לדעת לאן פנינו מועדות. יום נעים לכולכם ושבוע טוב יותר.

I am ADiDi

New member
מצטערת אם הובנתי לא נכון

לא אמרתי שאתם בביית גורמים לבעיות ההתנהגות של הילד או שאתם אלימים!!! מה שניסיתי להגיד זה ששיתןף פעולה עם ביה"ס הוא הרבה יותר נכון ומשתלם מאשר גישה תוקפנית כלפי מי שאמורים להיות השותפים שלכם במשימה למצוא פתרונות לילד. בכל אופן מקווה שתמצאו את הפתרון המתאים ושיהיה לכם רק טוב. מיכל

yonitbrk

New member
צודקת . תודה בכל אופן.

יאמר לזכותנו שתמיד שיתפנו פעולה עם בית הספר, וגיבינו אותם גם בבית, למרות שלא תמיד חשבנו שהם צודקים. אנחנו לא מאלה שצועקים ושחושבים שהילד שלהם מלאך, וכולם חוץ ממנו לא בסדר. פשוט אנחנו רוצים לעזור לבן שלנו וידינו די כבולות בנושא .

קיבלתי רושם שיצאת מרוצה

נשמע שיצאת מרוצת מהפגישה, ואני שמח שבסופו של דבר הנחתך התבדתה. מקווה שמהפשגישה הזו תצאו נשכרים גיל

I am ADiDi

New member
האשמה קצת חמורה לבי"ס שלא

יודע לטפל בילד כי בי"ס לא פתר לו את הבעיה בשנה וחצי, לא?! הרי גם את לא פתרת את הבעיה של הילד והיו לך יותר שנים איתו - היית רוצה שיאשימו אותך בכך שאת לא יודעת לטפל בילד? מציעה לך לבוא לביה"ס בגישה חיובית יותר ורצון למציאת פתרונות משותפים לבעיה משותפת ולא לבוא בדרישות, טענות והאשמות שיוצרות במערכת אנטי אלייך ואל הילד. מנסיון - בתי ספר מאד משתדלים להצליח גם עם תלמידים קשים יותר כשהם מרגישים שיתוף פעולה מצד ההורים. יום טוב! מיכל

למעלה