שאלה די דחופה..

miracle16

New member
שאלה די דחופה..

המורה שלי תמיד אומר שכשביציאה מהכיכר אם יש שני נתיבים צריך להסתכל על הסימונים ו"להקשיב" להם ואחרת אפשר לצאת בימין.. במצב כמו שבמתואר בציור אפשר לצאת בימין? אני מבולבלת מזה קצת..

אממ וואלה לא יודע..

כעיקרון יש כיכר דומה ליד ביתי והמסלול השמאלי את נכנסת אליו קודם ואז את אמור לעבור לימיני לפי משידוע לי...

לפי דעתי

זה תלוי מאיזה כיוון את באה, ומאיזה נתיב יצאת. ז"א אם את עושה פנייה ימינה נראה לי הגיוני יותר להיכנס לנתיב הימני. אם את ממשיכה ישר אז תצאי לאותו נתיב שממנו נכנסת לכיכר (הכוונה היא שאם לפני הכיכר היית בימני, אז גם אחרי הכיכר תהיי בימני), ואם את עושה פנייה שמאלה אז נראה לי להיכנס לשמאלי. אבל שומדבר ממה שאמרתי לא בטוח, אז קחי הכל בערבון מוגבל.

miracle16

New member
עוד מישהו? זה דחוף!!!

אפי בחיים לא שמעתי את מה שאמרת לי מהמורה שלי... אוףףףףף

קודם כל לנשום עמוק ../images/Emo24.gif

מה כ"כ דחוף?! יש לך טסט מחר על הבוקר (אם כן אז המוןהמוןהמון בהצלחה
). חוצמזה, בשביל זה בדיוק יש לך מורה... תשאלי אותו.

danihashamen

New member
תשמעי

לא בדיוק הבנתי את השאלה שלך, אם תוכלי להסביר לי בדיוק אני אוכל לענות לך יותר בפירוט. עפ"י חוק, את אמורה לנסוע בנתיב הימני בכביש. אולי המורה שלך התכוון שאת צריכה לצאת מהכיכר לנתיב הימני, כדי שלא תצטרכי לחזור אליו יותר מאוחר. אף פעם לא שמעתי על סימונים בכביש ביציאה מכיכר..

miracle16

New member
ברור שצריך לנסוע בימני

אבל הוא אמר שיש מקרים בהם אפשר לצאת ישר מהכיכר לימין ויש מקומות בהם אי אפשר לצאת לימני אלא לשמאלי זה הקטע שאני לא זוכרת מה הוא אמר לי.. אני רק זוכרת שזה קשור לסימונים על הכביש (אם אין סימונים ויש סימונים) ובשיעור האחרון לא נתקלתי בכאלה כיכרות ושכחתי לשאול..

danihashamen

New member
אולי הוא התכוון

שהנתיב הימני עמוס, או שעצרה משאית, או איזשהו מכשול שמפריע לך לצאת לנתניב הימיני, ובמקרה כזה את צריכה לצאת לנתיב השמאלי, ואחרי שעברת את המכשול לחזור לימין.

miracle16

New member
לא לא.. ועוד שאלה..

הוא דיבר רק על הסימונים בכביש... נקווה שאני אספיק עוד לשאול אותו מחר בבוקר... ועוד שאלה שאני פתאום לא זוכרת.. בעצירה עם שימוש בבלם יד.. מעבירים לראשון לפני משיכת הבלם יד או אחרי? פתאום אני לא זוכרת...

danihashamen

New member
אז לא יודע

אני אישית אף פעם לא ראיתי ביציאה מכיכר סימונים... ובקשר לעצירה, תמיד זה להעביר להילוך המתאים [ראשון או ניוטרל] ואז להרים את בלם היד, לפי מה שאני זוכר.

Freemee

New member
הממ

מרימים בלם יד בהילוך ראשון?? זה לא תמיד צריך להיות בניוטרל?

danihashamen

New member
תלוי

אם אתה חונה בעליה, מומלץ לשים הילוך ראשון, ואם אתה חונה בירידה מומלץ לשים הילוך אחורי [אני מקווה שלא החלפתי בין השניים] אם אתה חונה במישור אתה שם על ניוטרל.

gilgula

New member
אם הבנתי אותך אז

בדר"כ את אמורה לצאת לנתיב הימני...אבל- אם זו היא כיכר בעלת שני נתיבים ואת נוסעת בנתיב השמאלי את תצאי מהכיכר אל הנתיב השמאלי לפי הסימונים על הכביש..כנ"ל לגבי הימני מקווה שעזרתי

miracle16

New member
נשמע הגיוני ביותר..

רק שהכיכר הספיציפית ששאלתי עליה היא בעת נתיב אחד.. ויש שם איזשהו סימון.. בקיצור נשאל את המורה שוב בשיעור הבא.. מעטות הכיכרות שהם כאלה באיזור שלי תודה לכולם על העזרה בכל מקרה:)

למעלה