שאלה די דחופה

Insmindor

New member
שאלה די דחופה

שלום. יש לי גולדנית מדהימה בת שנה וחודש. אתמול חבר שלי אימץ לברדורית בת שנה חולה בשעלת מדבקת (הבנתי שזה טיפוסי לכלבים ששהו בפנסיונים/כלביות). השאלה היא האם הוא יכול לבוא אלי? (בלי הכלבה שלו) האם לתת לו להתקרב לכלבה שלי? (או בקיצור - האם מחלתה יכולה לעבור אליו וממנו לכלבה שלי, לאו דווקא ממש להדביק אותו, אלא שהוא יעביר את החיידקים מאחת לשניה). תודה!!!

kasa

New member
שעלת מכלאות

אינה מדבקת לבני אדם. יכולה לעבור מכלב לכלב (בד"כ אינה מסוכנת. לעיתים עוברת לבד. לעיתים נדירות ניתן לתת אנטיביוטיקה דוקסילין). הוא יכול להתקרב לכלבה שלך. אם את רוצה למנוע את המחלה מכלבתך, אל תתני לכלבתו להתקרב לכלבה שלך, עד שתחלים. בעקרון, זה באמת לא מחלה נוראית... את יכולה להירגע.

enbalush

New member
זו מחלה לא נעימה ומדבקת אך

היא לא הורגת...אל תחשפי את כלבתך למחלה הזו, ניתן לתת לחולי שעלת סירופ נגד שיעול אחרי ייעוץ וטרינרי, אם בכל זאת אתם רוצים להפגיש בין הכלבים, זו לא בעיה, כי יש חיסון נגד שעלת!

רן 007

New member
שעלת מכלאות ../images/Emo107.gif

שלום מחלת שהעלת נגרמת על ידי חיידק ה BORDETELLA ומעוד מרכיב נגיפי . המחלה פוגעת בדרכי הנשימה העליונות , קנה הנשימה והברונכוסים . הסימנים לרוב הם שיעול טורדני שיכול חהופיע בצורה מינורית של פעמיים ביום , וגם להופיע בצורה של שיעולים תכופים . תאבון ירוד , חום , ובמקרים קשים המחלה יכולה להסתבך לדלקת ריאות . שיעול לא בהכרך מרמז על מחלת השעלת ולכן חייבים לשלול גורמים אחרים כמו בעיות לב . הטיפול הוא אנטיביוטי באריתרומיצין , אפשר גם להשתמש בדוקסילין אבל לדוקסילין יש יותר תופעות לוואי והוא פוגע בשיניים. בדרך כלל הטיפול האנטביוטי נשמך כ 10 ימים לפחות ומומלץ לשלב גם חומר מכייח. גם בטיפול אנטביוטי ישנו המרכיב הנגיפי של המחלה אשר אינו מושפע מאנטיביוטיקה ולכן לפעמים הטיפול יכול להמשך זמן רק יותר , ברוב המקרים תהיה החלמה מלאה תוך שלושה שבועות עד חודש. עדיף שבתקופת המחלה הכלב יבוא אם כמה שפחות מגע עם כלבים אחרים בגלל שזו מחלה מדבקת . הרבה בריאות והמשך יום נעים רן

kasa

New member
רן, יש לי שאלה,

האם ייתכן שכאשר מספר כלבים חיים יחד תקופה ארוכה הם מפתחים איזושהיא עמידות בפני המחלה, כך שמשך המחלה קצר יותר, והם מחלימים ממנה מאוד מהר, ואף חלקם לא נדבקים בה כלל (למרות שהותם הממושכת יחד) ? מה שאני מנסה לשאול הוא האם חשיפה לנגיף ולחיידק גורמת לאיזושהיא עמידות בפניו בכלבים האחרים ?

רן 007

New member
תשובה../images/Emo132.gif

היי כלבים לא יכולים לפתח עמידות למחלת השעלת , אבל יכולים להיות גורמים שיכולים להשפיע כמו.. 1) כלבים אם מערכת חיסונית חזקה , כמו שלא כל האנשים מקבלים שפעת גם בכלבים שיש להם מערכת חיסונית טובה יש סיכוי שהם לא יחלו במגע ראשוני אם המחלה , אם זאת לא היתי מסתכן. 2) כבר ראיתי כלבים מחוסנים נגד שעלת אשר נדבקו במחלה אבל בצורה הרבה יותר מינורית , בחלק מהמקרים לא נדרשה התערבות , ובחלק כן. 3) כעיקרון כלב שנחשף בעבר יכול להדבק שוב , אומנם יש סיכוי בשגלל שנחשף בעבר הגוף יוכל להתמודד יותר טוב , אבל מדובר רק בספקולציה . אני באופן אישי לא חסיד גדול של חיסון השעלת , ואני ממליץ לתת אותם רק לכלבים שהולכים לפנסיון או נמצאים במגע קבוע אם כלבים אחרים , ומי שנותן את החיסון באופן קבוע כל חצי שנה , מכיוון שאחרי חצי שנה החיסון לא נמצא בגוף . המשך יום נפלא
רן

Insmindor

New member
תודה לכולכם על המידע המאד חשוב אבל

אני רוצה (בשביל להיות בטוח) לחדד משהו. הבן אדם נמצא בסביבת הכלבה החולה. האם זה שהוא יבוא אלי (לבד) יכול לסכן את הכלבה שלי(הבריאה תודה לאל ולוטרינר)?

lilithmm

New member
תשובה

תבקש ממנו להתקלח לפני שהוא מגיע אליך, ללבוש בגדים נקיים ונעלים שלא נעל ליד הכלבה שלו. כמובן שכל זה ליתר בטחון. וברגע שהוא נכנס לבית שלך שירחץ ידיים עם סבון, ושלא יתעסק עם הכלבה שלך. בעקרון התשובה שלי מאוד מגוננת. אם החבר שלך יעשה כך, הסיכוי באמת קלוש.

miromiro

New member
טיפול אנטיביוטי בשעלת-

מאחר ומדובר במחלה ויראלית, האנטיביוטיקה לא מטפלת בה ישירות אלא שומרת על הגוף מפני זיהומים משניים, בזמן שהגוף מתמודד עם המחלה. לכן מתן אנטיביוטיקה חזקה לא מומלצת כי היא לא יעילה ואף עשויה להזיק. לכן וטרינרים נוהגים לתת לכלב סולפה בזמן המחלה.

רן 007

New member
למחלה שני מרכיבים

יש בה מרכיב מרכיב חידקי של חיידק הBORDETELLA ומרכיב נגיפיCANINE PARAINFLUENZA VIRUS. המשך יום נעים רן

ניל´´י

New member
מצטרפת למירומירו...

אכן, מתן טיפול אנטיביוטי מאוד תלוי מאיזו אסכולה הגיע הוט' המטפל, בדרך כלל הוט' שלומדים בארץ אינם ממליצים על מתן אנטיביוטיקה, היות והיא אינה משפיעה על המחלה הויראלית, במקרים של גור צעיר או כלב קשיש כן נהוג לתת תמיכה של אנטיביוטיקה או סולפה=רספרים רק בכדי למנוע זיהום מישני. בכל מקרה, השעלת עוברת מעצמה לאחר כ 10 ימים, אם כמובן אין הסתבכויות. כלב שחלה פעם בשעלת יכול בהחלט לחולת שוב, השעלת מאוד דומה לשפעת שלנו. דבר נוסף, השעלת אינה מדבקת לבני אדם אולם מדבקת בין כלב לכלב ומועברת באויר.

למעלה