שאלה- דימוי עצמי

dancer16

New member
שאלה- דימוי עצמי

מה אתן חושבות? שהעיסוק במחול מעלה את הדימוי עצמי או מוריד אותו..? פרטו נמקו והסבירו:)

MissMusic

New member
../images/Emo80.gifתלוי בבן-אדם../images/Emo88.gif.

אני חושבת שזה תלוי נורא באופי של האדם ובסביבה שהוא רוקד בה. אפשר ליד אנשים מוסיימים להרגיש שהדימוי העצמי שלך ברצפה, וליד אנשים אחרים להרגיש הכי בטוח בעצמך בעולם.. יש לי מקרים שאני הבנאדם עם הכי הרבה בטחון עצמי בעולם, ולפעמים...well, לא
. אבל בגדול אני חושבת שזה כן מעלה את הבטחון העצמי, כי מחול גורם לך לפתח מודעות עצמית ושאיפה לכמה שיותר גבוה, אז אתה מודע למי אתה ומה אתה בדיוק, וגם אם זה לא בדיוק הדבר שאתה רוצה, עצם המודעות זה בטחון... מישהו הבין?

dancer16

New member
אבל

הקטע זה שגם אני חשבתי כמוך עד לפני כמה זמן...ואז חשבתי על כל הבנות שנכנסות להפרעות אכילה שהגורם לזה בדרך כלל אצל בנות שרוקדות זה עצם זה שהן רוקדות... כאילו דימוי עצמי הוא מורכב מהרבה דברים....ואחד מהם זה דימוי גוף...ואני חושבת שהדימוי גוף יורד בגלל שאתה נהיה יותר ביקורתי כלפי עצמך...

MissMusic

New member
../images/Emo80.gifנכון, אבל עצם המודעות,../images/Emo88.gif

אצל מישהי שאין לה הפרעות נפשיות למינהן {אכילה וכאלה..} אז זה יותר מפתח בטחון, כי את יודעת בדיוק מה את רוצה מעצמך וזה כן נותן לך תחושה כלשהי של בטחון, אפילו אם את חושבת שאת מזעזעת, את באה במטרה להשתפר ע"י התמדה, וזה מביא בטחון במקום כלשהו...לא?

dancer16

New member
נכון

יש משהו במה שאת אומרת.. למרות שדימוי עצמי לא עוסק רק בבטחון.. אבל בהחלט יש בזה משהו :)

Only Dance

New member
תלוי באיזה מקרה ומובן -

ולדעתי יש כמה צדדים - למשל בקטע של הרצון להיות מושלמת ורזה, וגבוהה זה מוריד את הדימוי העצמי כי מה לעשות בסטודיו ובחיים תמיד מישהי תהיה גבוהה יותר רזה יותר או יפה יותר - וזה משהו במחול מרגישים חזק, הרצון להיות מושלמת, והתחרות המתמדת עם עצמך מול המראה ומול חברות. מצד שני, יש יותר נוכחות, כאדם, וביטחון מול קהל, ואז גם ביטחון מול אנשים באופן כללי, ועמידה אפילןו כמה ששולית אבל עמידה זקופה מהצד אם לא יודעים שאת רקדנית את נראית מאוד דומיננטית אז זה מנוסיף לביטחון עצמי, וכל מיני אלמנטים שאפשר לקשר לחיובי או לשלילי בהקשר של ביטחון עצמי. קאטי

ענת303

New member
שאלה

לא כ"כ קשורה. איזה גובה צריך להיות בלרינה? אני לא מדברת על רקדנית מודרני, אלא בלט. כי כולן אומרות שהן צריכות להיות גבוהות..

Only Dance

New member
יש רקדניות מדהימות שהן דווקא נמוכות...

זה לא כזה קריטקיון קובע, פשוט מישהי גבוה היא כאילו בהכרח גם ארוכות ידיים ורגליים, אז היא מתאימה כביכול יורת לריקודים, אבל לא חסר נמוכות וסבירות שרוקדות מדהים ומצליחות לא פחות מארוכות גפיים, זו סטיגמה כזו רקדניות ארוכות, לא פגשתי מישהי שהיא 180, זה לא דוגמנות אל תשכחי שבבלט ובכלל ריקוד באופן כללי זה הרבה הרמות, ולא תירצי להיות יותר גבוה מהבן זוג שלך בבמה. אז לא להיסחף עם הגובה:)) קאטי

YuvalJones

New member
אחרי מאות שנים של היעלמות מהפורום.

לפי דעתי זה מעלה את הדימוי העצמי. כי מה לעשות, רקדן שעולה על הבמה כשהוא לא בטוח בעצמו ובגוף שלו, רואים את זה עליו ישר. מניסיון. אותי מהיום שנכנסתי לסטודיו לימדו אותי שכמה שהביטחון העצמי שלי יהיה נמוך בסטודיו ובחיים, ברגע שאני עולה על הבמה זה ישתנה לגמרי. אני אהיה הכי סנובית והכי חזה מורם והכי אף למעלה. צריך להרגיש ברקדן את הביטחון והנינוחות שהוא משדר. ואמא שלי אמרה לי את זה גם שכשביום שיישמתי את המשפט הזה על הדקה ראו אצלי שינוי. ובסופו של דבר זה משפיע גם בחזרות ובחיים הרגילים. יש לי ביטחון עצמי גבוה יותר בזכות ההופעה מול הבמה והעיסוק בגוף ובריקוד בכללי. בקיצור, חפרתי

rot17

New member
בתור אחת שעשתה על זה עבודת גמר בפסיכולוגיה

אני יכולה לומר לך שבוודאות יש קשר ישיר בין עיסוק במחול לדימוי עצמי והוכח במחקרים רבים שלרקדנים יש דימוי עצמי גבוה יותר מלאוכלוסיה רגילה. =]

למעלה