שאלה דחופה

שוקקו

New member
שאלה דחופה

יש לי שאלה חשובה מאוד , אני חושב שאולי עשיתי טעות קשה ביום שישי בערב 18.5 הייתי עם כמה חברים במסיבה . לאחר ששתיתי כמה משקאות, אך חשוב לציין שלא הייתי שיכור והייתי מודע למעשי זוג חברים שישבו לידי הראה לי את הטבעת אירוסין שהבחור קנה לבחורה(טבעת יהלום) הורדתי את הטבעת מידה של הבחורה ובחנתי את הטבעת, סתם לראות עם היא אמיתית. לאחר מספר שניות החזרתי לבחורה את הטבעת אך עשיתע טעות: ענדתי את הטבעת אחת האצבעות ביד ימין של הבחורה ואמרתי בלב, כך שאף אחד לא שמע אותי, לא הארוס שלה שישב לידנו , לא הבחורה עצמה אף אחד לא שמע, לא הוצאתי את המילים הללו מהפה ולא הנעתי את שפתי ,רק אמרתי בליבי:"הרי את מקודשת לי" ומיד הזדעזתי ממה שאמרתי ... חשוב לי לציין שהזוג הזה עומד להינשא ואני לא רוצה לגרום לבעיות לא להם לא לי בנוסף לציין מספר גורמים:1. לא אני קניתי את הטבעת הזאת אלא הבחור קנה אותה לבחורה וכבר העניק לה לה אותה כטבעת אירוסין 2.אף אחד לא שמע אותי אומר את המשפט הזה, לא הבחורה ולא הבחור ולא אף אחד שנכח במסיבה, לא הנעתי את שפתי ולא הוצאתי מילה מהפה, לא הצהרתי על כך שהיא מקודשת ולא היו שני עדים ששמעו את זה (אף אחד לא שמע את זה) 3. כל המעשה הנורא הזה נעשה ביום שישי בערב וחשבתי שאולי שבגלל שאסור להתחתן בשבת כל הסיפור הזה מבוטל 4. לא קימים עדים להצהרת הנישואין מפני, שלא הצהרתי בגלוי כלום,אלא רק בליבי 5. לא אמרתי את כל הברכה ,אלא רק,הרי את מקודת לי. מקווה שתסיר את האבן הזאת מליבי, אני לא רוצה לפגוע בזוג הזה שעומד להתחתן לא לפגוע בחברה שלי שגם לנו כוונות חתונה לעתיד עזור לי בבקשה אני מאוד מקווה שהטקס הזה לא תופס בגלל הגורמים שהבאתי לפניך כולי צער ומרגיש איום ונורא מקווה שתשובתך תגרום לנחת ושקט , עידן

אני אומנם לא רב

אבל לפי מה שתיארת אין פה שום קידושין ושום נישואין אבל נחכה לתשובה של מי שבאמת יודע למרות שאין לך מה לדאוג כי 99 אחוז שאין פה כלום וגם אם יש אפשר לבטל אבל תהיה רגוע רק נחכה לתשובה ממישהו מוסמך.

liorbs88

New member
לפי מה שאני חושב...

אם אין 2 עדים הנישואין לא תופסים גם אם היית אומר לה בקול ואין עדים אז אין לך בעיה. לדעתי אתה יכול להיות רגוע ותשתדל לשתות פחות אחי...יותר תורה ותהיה בהיי תמידי

asaf2000

New member
תגובה

אין פה שום חשש לקידושין מהטעמים שהזכרת שהטבעת לא שלך, שלא אמרת בקול 'הרי את מקודשת', שלא היו עדים וגם כי הי לא הסכימה לקידושין. בקיצור, תישן בשקט.

למעלה