שאלה דחופה

• פותח הנושא boomg
  • פורסם בתאריך

boomg

New member
שאלה דחופה

שמי אדר גולדמן,אני בן למשפחת ס"ט מירושלם. ברצוני ללמוד איך לדבר את השפה היפה הזו לאדינו,אני דובר ספרדית שוטף אז אני חשב שאני אתקל בבעיות יתות שפוט ברצוני לדעת אם ישנו בפורום הזה אדם היודע על איזה אתר באינטרנט שאני יכול ללמוד מימנו חלק גדול מהשפה. בתודה,אדר.

boomg

New member
תיקון להודעה דחופה

את ההודעה האחרונה כתבתי במהירות יתרה ולכן היא לא מובנת כל כך,אז להלן התיקון: שמי אדר, אני בן למשפחת ס"טים מירושלים. אני רוצה ללמוד את השפה היפה הזו לאדינו.אני דובר שוטף ספרדית אז אני לא חושב שהיו לי בעיות גדולות עם השפה. ברצוני לשאול אם ישנו משהו בפורום היודע על אתר אינטרנט שמלמד את השפה או משהו בסגנון. בתודה,אדר.

SuzieRS

New member
שלום אדר

1- להיות ס"ט זה כבוד. 2- ספרדית שאתה דובר יכול לעזור וגם יכול לבלבל מעט. למשל בספרדית אומריר קומפראר -comprar- אנחנו, בלאדינו אומרים merkar , וכו' 3- במקומות שונים בארץ ישנם קורסים ללימוד השפה וגם הרצאות. אם אתה ירושלמי י יש גם קורסים באוניברסיטה העיברית. 4- באינטירנט ישנו הפורום הזה, "פורום תרבות הלאדינו". אפ תדפדף בקישורים תמצא המון חומר ,כולל מילונים. חברים שהתמידו לקראו ולכתוב כאן, אם הזמן ועזרת חברים אחרים התקדמו יפה מאוד בשפה ובידע. 5- מקווה שתשאר ותנסה לכתוב בלאדינו, חברים יעזרו אם צריך. 6- לילה טוב

למעלה