שאלה דחופה!!!

KSSI36

New member
שאלה דחופה!!!

שלום,הנני שוכרת בית בבת ים לפני חתימת החוזה המתווך הראה לנו את הדירה על כל חדריה ואולם כשאימי באה לחתום על החוזה(באה מבאר שבע לגור בבת ים) הסתבר שהמתווך החתים אותה על חדר+מטבח+מרפסת ישנו חדר נוסף בבית,החדר סגור ומלא דברים של הבעלת הבית ומהחדר יוצאים ריחות נוראיים.לחדר זה אין לנו רשות כניסה.נאמר לנו כי אולי ישכירו אותו לאדם אחר אך טענו כי אימי אישה מבוגרת וכי לא נוח יהיה לה לגור בבית עם גבר זר הובטח כי החדר יושכר לאישה מבוגרת החדר סגור ומסוגר אנחנו משלמים 400 דולר על כביכול "דירה" אימי לא הבינה את החוזה כאשר חתמה עליו והמתווך ובעלת הבית דיברו ברוסית ברצוני לדעת מה ניתן לעשות בנושא שהרי אנחנו משלמים הרבה יחסית לחדר אחד מה אפשר לטעון ואיך אפשר לצאת מחוזה זה בבקשה אם אפשר תשובה מהירה אודה מראש.

חוזים יש לקרוא

לפני שחותמים עליהם ולבדוק שהם מובנים ומתאימים למה שהוסכם. במצב שנוצר אפשר לשלוח מכתב רשום למשכיר ולטעון להטעיה אך אני בספק אם זה יעזור (ואני גם לא בטוחה שכדאי להשקיע כסף בפניה לעו"ד, אולי עדיף להמתין לתום תקופת ההסכם ולחפש דירה אחרת).

mol3

New member
אם יורשה לי להוסיף

בשאלה נרשם "המתווך החתים אותה על חדר + מטבח + מרפסת". האם הכוונה ב"החתים", היא על טופס הסדרת דמי התיווך ? או שהמתווך הכין חוזה והחתים את אמך ?. אם המתווך הכין חוזה, הרי שהחוזה איננו חוקי מיסודו, שכן חוק התיווך על תקנותיו אוסרים על מתווך לערוך מסמך בעל אופי משפטי (בידיוק מהכוונה למנע מקרים כאלו). הואיל שחוקיות חוזה הינה דרישה בסיסית בחוק החוזים, עשוייה להווצר כאן סוגייה מעניינת. לא מבטיח שהיא תשנה את המצב, אבל בהחלט מעניינת. אם כך הדבר, אמנם לא בטוח שהמצב טוב בהרבה, אבל אולי יש פתח להתנער מהחוזה. כיוון שמדובר ב- 400 $ לחודש, אולי ראוי היה בכל זאת, לברר את הסוגייה עם עו"ד.

למעלה