שאלה דחופה!

נורמא

New member
שאלה דחופה!

כל פעם שאני פותח את המים החמים ומחכה שיתחילו לצאת מים חמים יוצאים באיזשהו שלב מים בצבע חום- כתום. איפה הבעיה? נ.ב. מדובר בבניין דירות של 4 קומות בן 10 - 12 שנה ואני גר בקומת כניסה. תודה

בינא

Member
שאלה לשואל:יש לך דוד מים חמים שלך?

או מערכת מים חמים משותפת לכל הבנין?

בינא

Member
מים חמים בצבע חום/כתום - בעיה?

אורך חייו של דוד מים חמים עם מחמם חשמלי בתוכו, בממוצע, הוא 10 שנים, תלוי בטיב המים המגיעים אליו, בהתאמה לאזורים השונים בארץ. קיימים אזורים עם מים קורוזיביים יותר, מקומות עם בארות פרטיים לישוב ויש כאלה (כמו באילת) שמקבלים מים מותפלים שאינם קורוזיביים כלל. נראה לי כי הבעיה שלך היא שהדוד פשוט "גמר את חייו" ויש להחליפו. התופעה שאתה רואה במים החומים היא שהדוד מתפרק לאיטו מבפנים, כי כנראה הציפוי הפנימי שלו נפגע (זה קורה במשך הזמן) והצבע החום/כתום הזה הוא גוון החלודה. מומלץ להחליפו בהקדם, לפני שהוא "יתפוצץ", באחד מהימים בהם תפעיל את חימום המים, לפני מקלחת. הדודים של היום, בעיקר מצופי האמייל (יש כמה חברות שמייצרות אותם), עם חימום חשמלי, אינם יקרים, נקנים כולל פירוק, פינוי הישן והתקנת החדש. מומלץ לא לקנות עם "מאיץ", כי הוא מקצר את חיי הדוד, אולם כיום יש התקן חדש המאפשר לחמם רק חלק מהמים בדוד בחימום מהיר בזמן שהשאר מתחממים לאיטם ובכך יש חסכון בחשמל.

"מירומית" ו " כרומגן "

אם תצטרך גם קולטים, של "מרומית" הם מעולים . לא לקחת קולטים של "כרומגן " אם הם מנחושת .

mol3

New member
למה למהר להחליף, האם נוזל ?

זה שיש חלודה, יכול להיות כי הדוד מלא לכלוך. לפתוח את הפלאנג' למטה, לרוקן את הדוד, אם יש צינור בהישג יד להשפריץ פנימה. לסגור ולהשתמש עד שנוזל. אם הדוד מחמם טוב ואיננו נוזל, אין סיבה להחליף. אני מסכים, ש- 12 שנים זה בהחלט נדיר, אבל גם יש אנשים שחיים עד גיל 110 ועוד מעשנים. ועם כל הכבוד לאוהבי הממוצעים בסטטיסטיקה, יש גם ציון תקן 3.

למעלה