שאלה דחופה

פ ל ה

New member
שאלה דחופה

הסיוט לא נגמר.. יצאתי מדירה שכורה לפני כשבוע, לאחר שבעל הדירה - בניגוד להסכם בינינו - החליט למכור. הוא גם לא עמד במילתו וגם גרם לי הפסד כספי, מכיוון שהשקעתי רבות בדירה ללא החזר, מאחר והייתי אמורה לגור שם כמה שנים. ההתקשרות בינינו הגיעה לטונים צורמים מכיוון שביקש שאהיה זמינה בכל עת לקונים פוטנציאליים ואני ביקשתי שיהיו ימים מסודרים וקבועים מראש. לפתע הוא הפנה אלי - יותר נכון, שיסה בי - את העו"ד שמטפל ברכישת דירתו החדשה. עו"ד הדין פנה בטון מאיים אך אני סירבתי וכך זה נשאר, בימים קבועים מראש (פעמיים בשבוע). מאז, אותו עו"ד מחפש רק סיבות לסיבוך המצב ופונה מאוד לא יפה. ביום סיום החוזה והעברת המפתח, יצרתי קשר עם כל הרשויות ודאגתי לשלם את כל התשלומים - מים, גז, חשמל. נותר לי לשלם ארנונה. הראתי לו את מספרי האישור על התשלומים ואמרתי לו שבעוד יומיים אצור קשר, אראה לו את האישורים בכתב ושיחזיר לי את שטר הערבון וצ'ק הפיקדון. העניין התעכב מעט מאחר והייתי צריכה לסדר את הדירה החדשה ואתמול יצרתי עמו קשר לאחר חמישה ימים מיום העברת המפתח ואמרתי לו שאגש היום בבוקר לעירייה ואסדר את עניין הארנונה לשתי הדירות (החדשה שאני שוכרת). הוא הסכים וקבענו להיפגש בשעת בוקר מאוחרת. היום הנציגה בעירייה הסבירה שהיא חייבת אישור שעזבתי את הדירה. יצרנו עמו קשר והוא כרגיל החל לנבוח גם עלי וגם עליה, שאני עושה ככל העולה על רוחי, שהוא בפגרה בכלל (???) ושקודם אסדיר את התשלומים ואז יאשר. לא עזר שהיא הסבירה לו שאני לא יכולה להסדיר את התשלום היחסי ללא האישור. בכל אופן, מרוב שהזדעזעה ממנו, עשתה הכל לסייע לי והכל הסתדר. כעת נותר לי לקבוע עמו (שוב, הוא פונה ממש לא יפה) ולהעביר לו את האישורים בכתב ואת המסמך להעברת מונה מים של "הגיחון". שאלתי: האם התנהלותו תקינה? אם הוא בפגרה אז ראוי שיהא נציג מטעמו המטפל בכל. לפנות לעו"ד שיתמודד מולו? מהן זכויותיי?

מציעה לך

לנסות לקבל ממנו בחזרה את הבטוחות שנתת לו. אם לא יעלה בידיך הדבר, אז יהיה מקום לפנות לעו"ד שיטפל עבורך בעניין זה.

פ ל ה

New member
אם תוכלי לפרט יותר

האם זה לגיטימי שהוא מנופף לי ב"פגרה" שהוא יצא אליה? מה זה צריך לעניין אותי? לא הבנתי את זה. שנית, האופן שבו הוא פונה ומדבר. האם אני יכולה להתלונן עליו בלשכת עורכי הדין? תודה על התשובות : )

אני מציעה

שתבהיר למשכיר שאם לא תקבל הבטוחות בתוך 7 ימים תפנה לעו"ד. אותך לא צריך לעניין אם העו"ד שלו יצא לחופש או לא. בעניין התלונה - אם תהיינה לך הוכחות (למשל הקלטה) זה אפשרי.

למעלה