אני אענה מה שאני יודעת
... לגבי האלרגיה אין לי ממש מושג..לא מבינה בזה כי אני זוכרת שהיה אצלי מישהו שהיה אלרגלי לחתולים אבל אצלי גם הכלבה הפריעה לו והוא התחיל להיות אדום וכו'.. לקחת אותו לעבודה? איזה מין עבודה? ואפם את אומרת שרוב שעות ביום את לא בבית, אני לא חושבת שכדאי לקחת את החמוס ל"טיולים" כל יום לכל יום. הם מתעייפים יחסית מהר וזקוקים להרבה שעות שינה. זה יתיש אותו, והוא לא תמיד יהיה פעיל ויכול להיות שגם יבחר לישון ולא לשתף איתך פעולה. החמוס לא יברח אם הוא יהיה קשור עם רתמה, כמובן שאם יהיה בלי רתמה הסקרנות תגבור עליו והוא ילך, אבל לא מתוך רצון של בריחה, אלא פשוט כי הוא סקרן. ואכן אם החמוס יברח הוא ימות(אם אף אחד לא ימצא אותו) כי חמוסים לא יכולים לשרוד בכוחות עצמם בטבע. חמוס לא יכול להיות כל היום בכלוב. את צריכה לוודא שבאמת את תשחררי אותו 5-6 שעות כל יום. בלי יוצא מן הכלל. ואם את בוחרת כלוב (למרות שאני חושבת שעדיף לשחרר בבית כמו חתול) אז צריך כלוב מאוד גדול ושבתוכו יהיו מספיק דברים וצעצועים וכל מיני שטויות שיכולים לשעשע את החמוס במשך היום כשאת לא בבית. טוב שאת בודקת לפני שאת קונה, אבל תקראי עוד קצת על החמוס במאמרים בפורום. האם את מוכנה לריח? ידוע שלחמוס יש ריח חזק ולא כל האנשים אוהבים אותו. האם יהיה לך זמן לדאוג לנקיון הסביבה של החמוס? שזה אומר לכבס לו סמרטוטים.. לשטוף לו את הכלוב.. כלי אוכל.. לקלח אותו, לגזור לו ציפורניים.. לנקות לו אוזניים. לקחת לווטרינר אם קורה משהו. תחשבי עם עצמך אם באמת יהיה לך זמן להשקיע בו. אני לא חושבת שמומלץ לקחת את החמוס לעבודה, במיוחד לא לעבודה בחוץ. חמוסים מאוד רגישים לחום, אסור להם להיות בשמש..(אם זכור לי נכון יותר מ 27 מעלות אסור. מקווה שעניתי לך על חלק מהדברים שהתכוונת אליהם.
ובהצלחה