שאלה דחופה

odedmmm

New member
שאלה דחופה

אני יודע שפתחתי אשכול על ריח אבל זה בקשר לאותו חמוס אבל שאלה אחרת רציתי לקנות את החמוס שתיכננתי ממישהו פשוט כי נראה לי מחיר מציאה החמוס שלו הוא עבר סירוס יש לו כלוב וחפצים והוא מוכר אותו במחיר מצחיק לעומת כל ההוצאות הבעיה או לא הבעיה שעכשיו גם הבנתי שהוא עבר ניתוח להסרת בלוטות ריח אני תיכננתי מחר לנסוע אליו ולהביא את החמוס

WTR

New member
תשכנע אותו שזה לא יעזור להוציא

בלוטות כי חמוסים "מסריחים" מהעור שלהם ולא מהבלוטות. תגיד לו שהחמוס יסבול, זה ניתוח כואב ומיותר. תנסה מה שאתה יכול כדי שהוא לא יעבור את הניתוח הזה. מעבר לזה, תשאל אותו אם הוא מתכוון להמשיך להרביע. הוא נשמע לי כמו מגדל ממש לא מנוסה או אחראי ולא הייתי לוקחת ממנו חמוס.

WTR

New member
אוי, רק עכשיו קראתי שוב וראיתי

שמאוחר מדי. בכל אופן, תשאל אותו למה הוא עשה את זה ותסביר לו שזה מיותר ושלהבא לא יעשה את זה, כי זה רק מזיק לחמוס. ושוב, אם זו הייתי אני - לא הייתי לוקחת מבן אדם כזה חמוס.

odedmmm

New member
זה לא שאני בייחס איתו

הוא הציע את החמוס למכירה באתר וקראתי והתקשרתי אליו החמוס כבר סבל אחרי הניתוח והסבל כבר אמור לעבור לו אם עברו כמה חודשים? יש תופעולת לוואי כדאי לי לדעת עליהם?... ואם כבר הוא עבר את הניתוח לפחות בשביל לדעת הניתוח הזה באמת עזר בכלל?כאילו אין לו ריח ?

WTR

New member
ריח תמיד יהיה בגלל שהריח מגיע מהעור

ולא מהבלוטות, כמו שכבר הסברתי. אני לא אתפלא אם יהיו לחמוס בעיות התנהגות אחרי דבר כזה. אבל אני לא רוצה סתם להפחיד. אם כל כך מטריד אותך עניין הריח, אני מציעה לך לראות חמוס במציאות לפני שאתה מחליט שזו חיה שמתאימה לך. תגיד לנו מאיפה אתה, ואחד מאיתנו בטוח יציע לך לקפוץ לבקר ולהתרשם...

WTR

New member
ואתה לא מגיע למרכז לפעמים?

תחשוב על זה, מה אם תביא חמוס והריח לא יתאים? סתם תעביר אותו טראומה.. אני חושבת שזה שווה טיול קטן. אחרי הכל - לקחת חיה לביתך זה לכל חייה (במקרה של חמוסים, 8 שנים בממוצע).

odedmmm

New member
Nזה מרכז?

לאיזה ערים את מתכוונת שאת אומרת מרכז?

WTR

New member
יש כאן אנשים מכפר סבא/הרצליה/ת"א

וכו'.. יש גם מהדרום אם ממש תרצה להכיר את ארץ ישראל
אני אישית מהרצליה, ואתה מוזמן

mikonww

New member
אתה מוזמן לחיפה, יש לי שלוש

אתה יכול להגיע להרייח כמה שבא לך

odedmmm

New member
חיפה זה טוב

לחיפה עוד איכשהו אפשר לנסוע זה חצי שעה ולא חצי ארץ החמוסים עברו סירוס?כי אם לא זה לא יהיה טוב כי אני לא יכול לדעת איך זה עם סירוס וככה לא עשיתי כלום בזה

mikonww

New member
אני אומר לך את האמת

לא ממש בטוח לכמה זמן זה מספיק, מאוד משתנה. אני קונה אריזות גדולות של מזון (12 קילו+-) אז זה יוצא כפול ממחיר של מזון 3 קילו אבל מספיק להרבה יותר זמן. כמה זמן מספיק, זה דיי תלוי בתקופה. בחורף הם אוכלים הרבה יותר מאשר בקיץ. אני אומר לך ולכולם משהו כזה, אדם שנעלץ לשחושב אם הוא יכול לדעוג למזון לבעל חיים שלו מבחינה כלכלית, עדיף שלא יגדל בעל חיים כלל. ועכשיו למה: מזון בכללי לא יוצא ממש יקר שחושבים על זה, אבל מה קורה שיש צורך בטיפול מסובך, או מזון מיוחד בגלל מחלה ? ואז מסתבר שהיה כסף למזון עד היום אבל אין כסף לתרופות או ניתוח. אן שום הגיון להחזיק בעל חיים אם אין גם אפשרות כלכלית לדעוג ללא נודה.

אוהווו../images/Emo12.gif

12 קילו? מזה המזון הזה? וכמה עולה שק כזה? אני מניחה שכל אדם נאלץ לחשוב עם עצמו אם הוא יוכל לממן מזון לבעלי חיים שלו,וטוב שהוא חושב לפניי זה. אני שאלתי כי אני רוצה לבדוק אם 3 חמוסים יכביד עלי יותר מידי בהוצאות הכספיות. אני חושבת שכל אחד יכול לעבוד ולהרוויח מספיק כסף בשביל להחזיק בעל חיים..אבל השאלה היא כמה כל אחד באמת מוכן לתת מזה בשבילם..

Sweet Fantasy

New member
גם אני קונה רק בכמויות האלה

קצת פחות, כי זה באמת ממש יקר, אני קונה 8-9 ק"ג למי שיש מעל 2-3 חמוסים זה פשוט לא משתלם לקנות פחות. המחיר נראה יותר יקר, אבל בחישוב מהיר, זה יוצא אותו דבר, אם אוכל ל3 חמוסים 4 ק"ג נגמר בחודש ועולה 120 ומזון 9 ק"ג שמספיק לחודשיים + עולה 200 בערך (תלוי בסוג) מה יותר שווה? למי שיש חמוס אחד, לא ממש אקטואלי לקנות הרבה ק"ג, כי זה יישב יותר זמן כך שהאוכל לא יהיה טרי. בגדול, כל החברות הטובות מייצרות מעל 10 ק"ג, פשוט המחירים נראים מפחידים 250+- ובקשר ל3 חמוסים, יש מעבר למזון שאת צריכה לחשוב עליו, הוצאות על וטרינר, טיפולים, חיסונים וכו'.. צריכה לחשוב, אם חס וחלילה יקרה משהו ,תוכלי לממן? אני למשל, יכולה להגיד בכנות.. שזה ממש קשה לי מבחינה כספית, אם חס וחלילה יקרה משהו לאחד מהם, אני לא יודעת אם יהיה לי מאיפה לממן, ההורים שלי עוזרים לי בקטעים האלה אם אני צריכה, אבל זה לא שאצליהם הכסף צומח על העצים.. ובגדול ובכנות? הייתי שמחה לחזור רק ל2 חמוסים, מעבר לזה שאני לא מתה על ניקיטה, זה פשוט קשה. את יכולה להסתכל בחנויות המקוונות.

Sweet Fantasy

New member
"החנויות מקוונות", היה אמור להיות

לפני - "ובקשר ל3 חמוסים".. ברח לסוף.

WTR

New member
צריך לחשוב מעבר לאם זה משתלם או לא

אם האוכל נשאר פתוח יותר מ3 חוד', כבר אין לו את אותה ההשפעה. גם קניתי לכלב שלי שק של 9 קילו, ופעם של 15 קילו, כי זה יותר משתלם. אבל מתברר שאם הוא עומד הרבה זמן, הוא כבר לא אותו הדבר כי הוא כבר לא נחשב טרי. אז אני עברתי לשק של 3-4 קילו כי הוא כלב קטן ולוקח לו הרבה זמן לסיים שק גדול יותר. לדעתי עדיף לשלם יותר ולהבטיח את הבריאות של החמוס. לשיקולכם...

WTR

New member
שק של 9 מספיק לחודשיים אצלך?!../images/Emo12.gif

אצלי 5 קילו מספיק ליותר מחודשיים! וונוס שמנה
אולי האוכל לא טוב, ולכן הם לא מרגישים שבעים? הייתי ממליצה לך לנסות להחליף לחברה אחרת.

Sweet Fantasy

New member
ותסתכלי על מה שרשמתי -

"למי שיש חמוס אחד, לא ממש אקטואלי לקנות הרבה ק"ג, כי זה יישב יותר זמן כך שהאוכל לא יהיה טרי." והמזון שהחמוסים שלי אוכלים הוא מעולה, לא יושב הרבה זמן והם שבעים ובריאים. גם בזמנו כשהייתי קונה לגיזמו וניקיטה רויאל, 4 ק"ג זה היה מספיק לחודש, ותגידי שהוא לא איכותי. תודה על הדאגה. בקשר לונוס, היא לא שמנה בגלל הרבה אוכל, היא שמנה כי היא עדיין לא החליפה פרווה לקיץ, להזיכר לך איך ניקיטה הייתה נראית? היום היא שחיפה.

למעלה