שאלה דחופה!!!

ליאת39

New member
שאלה דחופה!!!

החתול שלי, בובי, בן שנה וחודש. מדי פעם אני מוציאה אותו החוצה לכמה דקות מכיוון שהוא מאד רוצה לאכול עשבים. היום ב- 1800 הוא אכל עשבים וכשחזרנו הביתה, הוא התחיל כאילו להקיא כדי להוציא משהו. היה נדמה לי שאולי נתקע לו עשב בגרון / ושט. הוא אכל אוכל יבש שלו ונתתי לו גם יוגורט ביו. הוא מתנהג כרגיל למעט ה"כאילו" הקאה מדי פעם. האם יתכן ואולי ישנה שריטה ולכן הוא מתנהג כך? מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לו? תודה רבה על התשובה.

המתיני בסבלנות

אירוע יחיד של הקאה, כאשר החתול מרגיש טוב עדיין לא מהווה סיבה לדאגה. אם ההקאות ימשכו, או אם יהיה שינוי התנהגותי, ש צורך לגשת לווטרינר

ליאת39

New member
אין הקאות,

הוא עושה רעש ותנועות כאילו הוא רוצה להוציא משהו... כאילו משהו מפריע לו בגרון ולכן נראה לי שאולי הוא נשרט בוושט או בגרון. הוא עכשיו נרדם לשעה והכל היה רגיל. גם שיחק עם החתולה ונתן לי ללטף אותו, אבל אז התחיל שוב עם תנועות כאילו משהו מפריע לו בגרון... אני דואגת.

אם את דואגת וזה לא נפסק - וטרינר

אמנם ארוע בודד של הקאה לא בהכרח מצריך ריצה לבדיקה, אבל אם מה שאת מתארת נמשך כבר מספר שעות או אפילו יום, יתכן שבאמת משהו תקוע שם, יתכן שיש בעיה במערכת הנשימה שמתבטאת בתנועות כמו נסיון הקאה, ובסה"כ כדאי שיבדק - אולי בבדיקה ימצא תקין, אבל לפחות תוכלי לישון בשקט. אם כן תקוע לו גוף זר, כדאי לתפוס את זה מוקדם ולא לחכות עד שמשהו יסתבך שם. מקווה שירגיש טוב במהרה

Twinsen2005

New member
ליאת...

לפי מה שאני יודע, אכילת העשבים אצל חתולים עוזרת להם להקיא את גושי השיער שהם בולעים כשהם מלקקים את עצמם. דבר שבעונה זאת אמור להיות מוקצן. על אותו משקל, הפרוצדורה לא אמורה להשפיע על התנהגות החתול והוא אמור להמשיך לשתות, לאכול, לשחק ולגרגר כמו בכל יום. נקווה שעד מחר בבוקר תראי שהוא הקיא את גושי השיער (שנראים קצת מפחידים אבל זה בסדר). במידה ולא, והוא ממשיך עם קולות החניקה, הגיע הזמן לקפוץ לוטרינר. בהצלחה.

ליאת39

New member
תודה לכם על התשובות,

הלכנו לישון בלילה, ובאמצע הלילה בובי ניקה את עצמו ושוב עשה את הרעש הזה פעמיים. ליטפתי אותו ואמרתי לו שנלך לוט' למחרת (כנראה כששמע את זה והבין... הכל עבר חחח). הוא נשכב לידי, שמתי עליו יד וכך נרדמנו עד הבוקר. בבוקר שיחק עם החתולה, הספיק לאכול וכבר לא עושה את הרעשים האלה. נראה לי שזה עבר כי הוא גם מאד רוצה לצאת שוב. תודה לכם, אתם נפלאים

למעלה