שאלה דחופה

רן1000

New member
שאלה דחופה

מדובר בילד בן 14 לערך, שעבר מריטלין 20 מ"ג SR + 10 מ"ג לריטלין 30 מ"ג LA וטוען לאחר היום הראשון כי הכדור משפיע עליו באופן חלקי והוא אינו מרוכז ברמה גבוהה. שאלתי היא: האם זה אומר שהכדור הנ"ל אינו מתאים לו או שיש צורך לחכות מס' ימים על מנת לבדוק זאת לעומק ? יש לציין כי הנער טוען שההשפעה של הכדור (LA) דומה מאוד להשפעתם של הכדורים הקודמים שקיבל והוא אינו מרוכז בדרגה גבוהה. אשמח לקבל תשובתכם הדחופה.

05 מיכל

New member
LA הוא כדור מאוד עדין

גם שניים מילדיי ניסו, ואמרו שהוא לא מספיק מועיל להם. יש אנשים שהעלאה קטנה של המינון עושה בשבילם את ההבדל. אצלנו לא.

רן1000

New member
תגובה ל-LA

הוא מקבל 30 מ"ג של LA כרגע. מה הפיתרון לדעתך ?

SABI123

New member
רטלין LA

מניסיוני המינון לא מספיק . ביתי בת ה11 היתה לוקחת רטלין SR 20 + 10 וזה לא הספיק לכן עברנו לרטלין LA 40 מ"ג יום טוב חגית

05 מיכל

New member
נכון, טעות שלי!

אם הוא לקח אחד רגיל יחד עם אחד SR, אז המינון המקביל של LA הוא 40 ולא 30. דרך אגב, למה לא שני SR? ועוד שאלה: האם שיניתם תרופה כי השילוב הקודם היה חלש מדי?

רן1000

New member
תגובה

כן. הילד הרגיש כי המינון אינו מספיק. לטענתו, רמת הריכוז שלו ירדה. מה שמוזר בכל הנושא הנ"ל הוא שהלכנו לפרופ' אבחנועם שופר והוא זה שהחליט לשנות ההכדורים. לטענתו ה- SR הוא כדור מיושן שעבר זמנו אך ה-LA עדיף בהרבה. אני חושב שרק הניסיונות יגדירו את הכדור "הנכון".

05 מיכל

New member
אתה צודק בהחלט!

רק ניסיונות יגדירו את הכיוון הנכון. כמה זמן הילד מטופל ברטלין? כשהוא הרגיש שרמת הריכוז ירדה - האם זה היה אחרי שעלה במשקל? או שחל שינוי ברמת העומס בלימודים? אם כן - אז הכיוון הוא לא שינוי כדור אלא שינוי מינון. ואין היגיון לעשות את שניהם בבת אחת, כי אז אתה לא יודע איך כל אחד מהם משפיע. על כל פנים, כדאי שתפנה אל פרופ' שופר, תדווח שה LA30 לא עושה את העבודה, ותבקש לנסות 40 או להוסיף ל 30 שיש בבית עוד 1/2 כדור רגיל כדי לבדוק את ההשפעה.

רן1000

New member
תגובה

1. הילד היה מרוכז ולאחר כחצי שנה טען שהריכוז לא כפי שהיה. כיום הוא שוקל כ- 45 ק"ג. 2. כמה מ"ג מותר לקחת ביום ? 3. יש לציין כי בעבר הילד לקח 20 SR בבוקר +10 רגיל בבוקר ובשעה 15:00 לערך לקח עוד 10 מ"ג וזה הספיק לו עד לפני כשבועיים לערך. 4. כיום הוא לוקח 30 מ"ג LA ועוד 10 מ"ג בשעה 15:00 לערך ולטענתו אינו מרוכז.

spidergirl

New member
לא מדויק

אם הוא לקח רגיל עם SR זה שקול למינון של 18 מ"ג. אין מינון מקביל ב- LA מה שאפשר לעשות זה לקחת קונצרטה 36 מ"ג עם LA 20

spidergirl

New member
חישוב

ריטלין רגיל =10 מ"ג למנה ריטלין SR הוא 8 מ"ג למנה כלומר ביחד קיבלת 18 מ"ג למנה ריטלין LA 40 שקול ל- 16 מ"ג למנה ולכן לא מספיק (וכן, 2 מ"ג עושים את ההבדל) ריטלין LA 20 שקול ל- 8 מ"ג למנה קונצרטה 36 מ"ג שקולה ל- 10 מ"ג למנה ולכן קונצרטה 36 מ"ג + LA 20 שקולים למנה של 18 מ"ג אם הבנת את הקטע הזה תגיד לי ואני אתחיל "לסבך" אותך עם טווח הפעולה של כל כדור. (ואם לא הבנת- אז תגיד, אני אסביר שוב )

רן1000

New member
תגובה

אוקיי את יכולה להמשיך. תקני אותי אם אני טועה אבל לפי מה שנאמר לי הריטאלין LA אמור למשוך את הילד משעה 8:00 עד 16:00. בפועל הוא עובד חלקי מאוד (ריכוז בינוני) עד השעה 13:00 לערך ולאחר מכן הילד לא מרוכז לחלוטין. לטענתו ה- SR ן- 10 מ"ג עזרו כבר יותר או לפחות לא פחות טוב. אנחנו כבר עובדי עיצות. בשיחה הטלפונית נאחרונה עפ פרופ' שופר טען האחרון שעל הילד לנסות 40 מ"ג LA. מה עושים ??????????????

למעלה