שאלה דחופה ........

מוטרד 19

New member
שאלה דחופה ........

אתמול הלכתי לרופא שלי וביקשתי ממנו מרשם של מעבר מריטלין רגיל לקונסרטה .מיותר לציין (או שלא) שהוא לא הסכים לתת לי בלי אישור של פסיכיאטר או נוירולוג. אולם הוא זרק לי משפט "למה אתה לא לוקח ריטלין sr" ? אני שואל את מי שמטופל בזה או יודע על זה שיסביר לי בבקשה במה זה שונה מריטלין רגיל ומקונסרטה (אגב אם אינני טועה הsr כלול בסל התרופות. תודה מראש ובהצלחה לכווולם.

zivadina

New member
סוגי ריטלין שונים

אני משערת שרופא המשפחה שלך לא מתמצא בסוגי הריטלין, ולכן העדיף שהרופא המומחה ייתן לך את המרשם הראשוני. ריטלין רגיל זאת מנה בגודל 10 מ"ג שמשפיעה עד 4 שעות. קונצרטה 18/36/54 זאת מנה בגודל 5/10/15 מ"ג שמשפיעה עד 12 שעות. ריטלין SR20 זאת מנה בגודל 8 מ"ג שמשפיעה עד 8 שעות. ריטלין LA20/30/40 זאת מנה בגודל 8/12/16 מ"ג שמשפיעה עד 8 שעות. ה-SR והרגיל נכללים בסל התרופות לילדים, אבל לא למבוגרים. כך שכרגע כל קופה מחליטה את מה היא מסבסדת למבוגרים ואת מה לא.

מ ר י ל

New member
לא ברור לי משהו

ריטלין LA 40 מ"ג לכמה זמן הוא משפיע? נאמר לי שהקונצרטה יותר חזקה מריטלין.

zivadina

New member
ריטלין איננו בסל הבריאות למבוגרים

ולכן הוא איננו מסובסד בקופות למבוגרים באופן גורף, אלא לפי החלטתה של כל קופה בנפרד. כרגע רק במכבי יש סיבסוד לריטלין רגיל ו-SR. בכללית הכריזו על סיבסוד, אבל כרגע זה תופש רק לגבי הרגיל, והכל עדיין בתהליך יישום.

למעלה