!!שאלה דחופה!!

patcher

New member
!!שאלה דחופה!!

כשאני רוצה שכשאימג´ אחד יגע בשני יקרה משהו איפה לשים את זה? form_load או במשהו אחר עזרה בבקשה !!דחוף!! בתודה מראש, patcher

patcher

New member
אם לא הסברתי את עצמי נכון אז תגידו

אני חייב לדעת איפה לשים את הקוד! תעזרו לי בבקשה ואם אתם לא יודעים אז תגידו... אל תשאירו אותי מלא ציפיות
מראש, patcher

big_foot

New member
לא הבנתי בדיוק אבל

אם יש לך 2 תמונות זזות אתה יכול לבדוק מיקומים וגדלים שלהן. כל תזוזה של אחת התמונות תבדוק אם הן הגיעו אחת לשניה אם כן ...... או שתסביר את עצמך טוב יותר מקווה שעזרתי

patcher

New member
לא בדיוק מה שרציתי אז...

אני לא יודע בדיוק איך להסביר את זה אבל הנה הסבר יותר ברור: אני עושה משחק שברגע שהכדור פוגע בסמיילי שרץ על המסך הסמיילי יעלם ותהיה הודעת ניצחת, עכשיו, אני רוצה לדעת איך עושים את זה מקווה שהסברתי יותר טוב patcher

vbgames

New member
שאלה מאוד מוזרה

אחרי כל פעם שאתה מזיז את הכדור אתה צריך לבדוק אם הוא פגע בסמיילי. איפה שנמצאות הפקודות שמזיזות את הכדור שם צריך להיות הקוד שבודק אם הכדור פגע בסמיילי...

patcher

New member
עוד משהו

זה לא עבד... אתה בטוח שזה איפה שמזיז את הכדור? עזרה נכונה חבריה

patcher

New member
מה BIG FOOT לא הבנתי...

אחרי התזוזה של הסמיילי או אחרי התזוזה של הכדור?

eliranh

New member
זה לא משנה מאיזה מהם

תשתמש בtimer תאמין לי הכי טוב! timer1_timer if picture1.left = picture2.left and picture1.top = picture2.top then אבל אפילו אם יש פגיעה צריך שישיה פגיעה ממש מדיוקת בשביל שזה יפעל אם אתה רוצה שכל פגיגה שנוגעת תצטרך לחשב הרבה... יענו תעשה fir i 0 to הרווח בין השמאל של הpicture עזוב לא משנה למה לסבך אותך תעשה עם טיימר כמו שאמרתי בהתחלה וזהו

patcher

New member
זה לא עבד ופגעתי פגיעה מדויקת

תעזרו לי אני צריך לסיים את זה עד 5!!!

patcher

New member
טוב לא עד חמש אבל אני צריך לסיים את

זה וזה !!!דחוף!!! תעזרו לי!!

cald

New member
זה לא כזה סיפור גדול

טיימר אחד, שתי שורות קוד, ואתה מסודר לא הבנתי למה צריך for וכל מיני פקודות כאלו big foot, אבל בכל מיקרה, הנה הדרך שבה אני משתמש תיצור טימר, שלדוגמא נקרא לו Timer1 נגיד שלתמונה של הכדור קוראים Picture1, ולתמונה של הסמיילי Picture2 תקבע את מאפיין ה Interval של הטימר ל- 1 עכשיו, באירוע של הטימר (Timer1_Timer) אתה צריך לרשום את זה: if picture1.left>=picture2.left and picture1.left<=picture2.left+picture2.width then if picture1.top>=picture2.top and picture1.top<=picture2.top+picture2.height then פה אתה רושם את מה שאתה רוצה שיקרה כשהכדור פגע בסמיילי End If End If זה הכל! לא כל-כך ביג דיל. מקווה שזה עזר לך. נ.ב - הקוד הזה עובד גם עם כל פקד אחר, Image, ComamndButton, וכו´

למעלה