שאלה דחופה

שאלה דחופה

אתמול בערב ראיתי את הקצה של התוכנית בערוץ 11 שעסקה במחיקת חובות או חובות אבודים. לפי מה שנאמר שם יש אנשים שנגדם יש תביעות של בנקים או עסקים גדולים אחרים, והם הוכרו כבעלי חוב אבוד ובעצם התיק שלהם נסגר. אבל הבנק או אותה חברה או גוף אחר גדול ממשיכים לבצע עיקולים ולהשתמש בשרותי ההוצאה לפועל למרות שהחוב הוכר כחוב אבוד, וכלפי החברה הוא הוכר במס ועדיין החברה או הבנק נהנים משני העולמות ממשיכים למרר לאותו אדם בעל חוב את החיים וזאת כמובן ללא ידיעתו. בעצם הבנק או החברה מהנים משני העולמות . לי יש חוב גדול לבנק גדול. אני נצאת באיזה הליך לניתן פסק דין על החוב שלי. שאלתי היא היכן ניתן לברר האם החוב שלי הוכר בחוב אבוד. תודה אני

בנקאי

New member
תגובה

חוב אבוד נמצא בדוחות הכספיים של החברה או הבנקים . אם ניתן לראות באיזה שהוא מקום ,לדעתי לא אך אולי העו"ד ירחיב בנושא.

אכן, סוגיה מעניינת

שלא ברור לאן תוכל להתגלגל. הבנקים "נהנים" משני העולמות ועורכי דינם ממשיכים לנקוט בהליכי תביעה וגביה של חובות "אבודים". אמנם, מדובר בשני מישורים שונים האחד, חוזי והשני, מיסויי אך נראה שחייבת להיות קורלציה בין כולם. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

dave123

New member
לא ברור לי מה לא בסדר

אדם לווה כסף מהבנק ולא מחזיר... העובדה שהבנק מזוכה על כך מבחינת מס, יתכן וצריך לחייב את הבנק להחזיר את החזרי המס שקיבל במקרה של גבייה. אני לא רואה כיצד זה פוטר את החייב. דוד ביטון, עו"ד

למעלה