שאלה דחופה!!

royali

New member
שאלה דחופה!!

מישהו יודע מה זה משהו שנראה כמו חילזון גדול בגודל נגיד של אגרוף כמוץ בצבעים כהים, כתמים האם יש דבר כזה ארסי ומה אפשר לעשות בשבילו? אל תציעו להרוג כי אני לא הורג

צליל 14

New member
ברור שלא להרוג...

אבל נשמע לי כמו בע"ח מוזר ביותר... אם אתה יכול תצלם אותו, שנראה מזה, זה נשמע מעניין... אולי נוכל לעזור לך לזהות, בכל מקרה, אל תיגע, כי הוא יכול להיות ארסי.

royali

New member
לא יכול לצלם כרגע הדיגיטלית

לא אצלי משגע אותי מה יש דבר כזה חילזון כזה גדול ארסי?

צליל 14

New member
יכול להיות שזה חילזון אפריקאי..

אולי נעלם למישהו.. כי הם לא חיים סתם ככה בחוץ. תתפוס אותו, וכשתוכל תצלם. יש לי ידיד שמגדל אותם ותמיד רציתי אחד כזה.... הם ממש חמודים ויפים! אבל עד שלא נדע בוודאות מזה, עדיף שלא תיגע ממש עם הידיים.

LeeKo

New member
נראה לי שזה חילזון אפריקאי...

נראה לי שזה חילזון אפריקאי...שיצא בגלל הגשם... צלם אותו...ואם תרצה להביא אותו למישהו יש לי מכּר שאוסף אותם...

תגובה.

איפה ראיתה אותו? אם ראיתה אותו אצל חבר או משהו, זה אכן שבלול אפריקאי. אם ראיתה אותו בגינה או איפשהו סתם משוחרר. אז זה או שבלול אפריקאי שברח למישהו (לא אמורים להיות כאלה בארץ) או שזה שבלול השדה. (הם מאוד נפוצים בארץ, למרות שזה לא המקום הטיבעי שלהם, הם הוברחו, וכנראה היו בעיות וכולם השתחררו). בכל מקרה, שניהם לא ארסיים (אני כמעט בטוח שלא קיים כזה דבר שבלול ארסי!) שניהם מגיעים לגודל מפלצתי האפריקאי- 20 סמ'. השדה 30 סמ'. השיריון של האפריקאי נראה יותר כמו חרוט ושל השדה כמו עיגול... תמונה מאוד תעזור!

למעלה