שאלה דחופה

רפאל 3

New member
שאלה דחופה

אני רוצה לסגור את חשבוני בבנק דיסקונט ולעבור לבנק הדואר (מסיבה כלשהית אני חייב לסגור את החשבון). הבעיה היא שנתתי כמה צ´קים דחויים לחצי שנה, ואין לי אפשרות לאתר אותם (הם כבר נסחרו והתגלגלו הלאה והלאה). האם יש דרך לסגור חשבון בנק כעת לפני שהצ´קים כובדו, וכאילו לגרור את החובות לחשבון החדש? ומה יקרה אם אסגור את החשבון בכל זאת, מה יעשה הבנק עם הצ´קים?

ayelet i

New member
אפשר לסגור את החשבון....

השיקים יוחזרו מסיבת "חשבון סגור + אין כיסוי מספיק" = עפ"י חוק מושכי שיקים. אין אפשרות לגרור חובות לחשבון חדש ואתה עשוי להסתבך עם תביעות של מוטבי השיקים.

רפאל 3

New member
ז"א שאי אפשר לסגור את החשבון...

כמובן שהסתבכות עם תביעות לא נשמעת כאטרקציה מאד מקסימה... אולי יש דרך לסגור את החשבון (מה שאני צריך זה להציג למוסד כלשהו אישור סגירה) ולהשאיר כסף בחשבון תוך מתן אפשרות לגבות ממנו את הצ`קים המסויימים בלבד? יש אפשרות כזאת או דומה לה? תודה.

דוד מל

New member
הצעה נוספת..

פתרון קצת מסובך אבל בכל זאת.. במידה ורשמת את התאריכים על השיקים, יש באפשרותך לסגור את החשבון ולצלצל לבנק כאשר השיק מגיע ולבקש לפני שמחזירים יצלמו אותו עבורך. כל הנראה יש פרטים של החשבון ע"ג השיק או שם מוטב כך שתוכל ליצור איתו קשר להפקיד לחשבונו. בנוסף באם הפרטים האישים שלך מופיעים על גבי השיק שלך (טלפון שם וכתובת) לא סביר שינקטו נגדך בהוצל"פ לפני שיתקשרו. כך שאם הסגירה מיצרת לך תועלת גדולה, הסיכון בסגירה כדאי.

למעלה