שאלה דחופה

שאלה דחופה

שלום ד"ר וסרמן, יש לי תאומות בנות שלושה חודשים ושבועיים, הן שוקלות שתיהן בערך 6 ק"ג כל אחת והן אוכלות בערך 6 ארוחות ביממה כמות של- 840CC כל היום. וישנות כמעט שש שעות בלילה. יש לי בעיה עם אחת מהן, מלפני בערך חודשים התחילו לה כאבי בטן חזקים בזמן האכלה עד אז היא הייתה אוכלת יפה, ופתאום בזמן האוכל היא מתכווצת מכאבים עד כדי כך שאני צריכה ללכת איתה או לעמוד איתה ורק אז היא אוכלת את הארוחה אסור לי לשבת כי אז היא מפסיקה לאכול, וגם היא אוכלת את אותה ארוחה בהרבה הפסקות. יש לציין שלא בכל ארוחה זה קורה דווקא ארוחות של הבוקר לאחר שינה של חמש עד שש שעות היא אוכלת יפה את הארוחה בבט אחת ולא מתפתלת מכאבים כמות של כ- 140CC לבקבוק. הכאבים לא באים רק בלילה או בשעות מסוימות שאולי אפשר להגיד שזה רק גזים, הם באים בכל מיני ארוחות במשך היום. יש לציין שבמשך היום היא מתנהגת בסדר לא כואב לה שום דבר היא עושה יציאה לפחות פעם עד פעמים ביום יציאה טובה ומשחתית. היא אוכלת תחליב חלב סימלאק מיום הלידה. שאלותי הן: 1.מה לעשות האם אני צריכה להחליף את תחליב החלב? 2.האם יש צורך לקחת אותה לרופא הילדים שיבדוק אותה? 3.למה רק כשאני עומדת איתה והולכת איתה היא מצליחה לאכול לעט לעט את האוכל לא בבט אחת אבל אסור לי לשבת אחרת היא מפסיקה ובוכה? אני מודאגת כי כל זה התחיל רק מלפני שבועיים ולפני זה לא היה לה שום בעיה חוץ מהגזים של הערב הרגילים, וזה קשה להאכיל את הילד רק בעמידה. תודה מראש על השאלות ואני מקווה שתצליח לעזור לי. |

בדיקת רופא

יש מספר אפשרויות קוליק- עוויתות מעיים רפלוקסג (פחות נראה לי) את צריכה לפנות לרופא הילדים להערכה מסודרת לא מדובר בהאכלת יתר ואין פליטות - אבל בדיקרת רופא מומלצת

שאלה נוספת

ד"ר וסרמן, הלכתי לטיפת חלב לשקול את הילדה וליראות עם היא עולה במשקל היא נולדה 2800 ק"ג והיום היא שוקלת 6640 ק"ג האחות בטיפת חלב אמרה לי שזה ניראה לה כמו רפלוקסג חומצויות הקיבה יש לציין שהיא לא פולטת אבל היא אוכלת כמויות מועטות של אוכל כ- 80CC כל שעתיים עד שעתיים וחצי בערך בהאכלות רגילות שהיא מתפתלת מכאבים ואני צריכה לעמוד איתה כדי שהיא תמשיך לאכול ובהאכלות שהיא מושכת שעות כמו בלילה היא יכולה לאכול כמות של 140CC בבת אחת בלי כאבים ובלי התכווצויות אתה עדיין חושב שאני צריכה ללכת רק לבדיקה של רופא ילדים או אני צריכה להתייעץ עם רופא גסטרו ילדים. רציתי לציין שההתכווצויות התחילו רק מלפני שלושה שבועות עד אז הכל היה רגיל ומהלידה היא אוכלת אותו אוכל סימלאק טופ 1 חלבי ואז לא היה לה בעיות כמובן חוץ מהגזים הרגילים שקיימים לכולם. האם יש צורך להחליף לסוג אוכל אחר או לצמחי למשל והאם זה דבר שעובר עם הזמן או שהיא תסבול כל הזמן. זה יכול להיות אולי אלרגיה לתחליב חלב?

לשוחח עם הרופא

אני מאוד מכבד אחיות טיפת חלב מנוסות התאור וגיל ההופעה אינם מתאימים לקוליק ייתכן ומדובר ברפלוקס על כן מציע שוב לפנות לרופא הילדים ולשקול גסטרו ילדים בהצלחה

המשך שאלה

ד"ר וסרמן קבעתי תור לרופא הילדים שיבדוק אותה אבל לפני כן רציתי שאולי תוכל להסביר לי מה התופעות של רגישות לחלב. כי חשבתי שאולי כל תופעות של ההתכווצויות בזמן ההאכלה זה אולי מראה לי על רגישות לחלב. למרות שהיא לא משלשלת ולא פולטת או מקיאה ואין לה פריחה היא רק בוכה בין הארוחות מדי פעם ולא נינוחה ובוכה בזמן ההאכלות למרות שאני מקצרת לה את זמני הארוחות והולכת איתה בזמן ההאכלה. האם רפלוקס זה משהו שעובר עם הזמן כי רפלוקס פליטות של עיבוי השוער כן עובר כשהילד גודל ויושב או מתחיל לאכול אוכל מוצק האם גם זה יעבור? תודה וסליחה על מספר השאלות הרב שאני שואלת אותך אני פשוט לא יודעת איך לתפקד עם הבעיה הזו כי כל אחד אומר לי שזה יחלוף עם היא תעבור את גיל הגזים.

תיקון

רציתי גם לדעת מה אתה אומר על התוסף ברוביוטיקה מה זה? האם זה טבעי? האם כדי לתת לה את זה אולי זה יעזור לה? וכמה נותנים בגיל שלה היא שלושה חודשים ושבועיים. אני מודה לך

פרוביוטיקה

לגבי השאלה של אי השקט וההתכווצויות אין באפשרותי להשיב- רופא הילדים צריך לראות אתכם ולהחליט לגבי הפרוביוטיקה- אין המלצה לתת תוספת פרוביוטית בהאכלה על פורמולה דרגה 1- חלק מהפורמולות שלב 2 מכילות פרוביוטיקה בהצלחה אצל רופא הילדים

למעלה