שאלה דחופה:

izhakch

New member
שאלה דחופה:

שאלתי היא: בשלב המו"מ שלי עם המעסיק הפוטנציאלי הובטחו לי הרים וגבעות בנוגע להגדרת תפקידי! בפועל רוב ההגדרות נותרו בחוזה העבודה בהגדרת תפקיד ולא יושם . האם אני יכול לתבוע את המעסיק על כך?

אורום

New member
לא חד משמעי

השאלה היא כמה גדול הפער. הדבר השני האם אתה יכול להוכיח חד משמעית שהטעו אותך. אתה לא יכול לתבוע את המעסיק את ה יכול להתפטר בגין שינוי בתנאי העבודה ואז זה יחשב כאילו פיטרו אותך ותקבל את פיצוי הפיטורים. הנושא הזה מאוד אפור וצריך להתייחס לכל נושא לגופו לפני שרצים לעשות משהו.

izhakch

New member
המשך...

הפערים מאוד גדולים! אני סיימתי לעבוד שם - הוא החליט לפטר אותי עקב הרצון שלו לחסוך בעלויות הניהול שלו למרות שחיזר אחרי הרבה מאוד זמן ונתן לי משכורת גבוהה ולכן העדפתי אותו על פני שתי הצעות האחרות שהיו לי...

amirb7

New member
נק' למחשבה

האם נפגעת באיזה אופן כלכלי ממשי? אם לא, אז השאלה האם נפגעת (לא רגשית :)) בתנאי העבודה - למשל: הובטח לך להיות ראש מחלקה ובמקום זאת נאלצת להחליף את הרובוט בפס הייצור. השאלה מה הן ההבטחות הנ"ל בחוזה? האם הן קונקרטיות או בסגנון: "העובד יעסוק אך ורק במשרה ניהולית ויקודם מעת לעת..." . אם המעביד למשל רצה לתת לך מספר סמכויות ואח"כ נמלך בדעתו (טעה, טעות כנה), אז כל עוד הוא לא פגע בשכר ובתנאים שהובטחו לך - במה בדיוק הפגיעה? בכבוד? אם יחסי העבודה הסתיימו בשלום, והוא שילם לך כל מה שהובטח + נותן המלצות טובות, מה אתה מבקש להשיג עוד ?? נ.ב. דע שחוזה עבודה יכול להקבע (ולהשתנות) גם ע"י התנהגות הצדדים במשל הזמן (כל עוד מי מהם [בד"כ המעביד] לא מפר את חוקי המגן - בכך שלמשל מכריח את עובדיו לעבוד יותר שעות ממה שסוכם/מותר בחוק וכו'). אם מראש עבדת בתנאים שונים וקיבלת זאת, אם לא התרעת ולו במזכר למשל על כך שהמעביד לא עומד בתנאי החוזה אז ישנה בעייתיות כאן (כמובן שצריך לבדוק עוד פרמטרים כגון: כמה זמן עבדת בתנאים אילו ועוד).

למעלה