שאלה דחופה!!

b1231

New member
שאלה דחופה!!

שלום לך אני נערה צעירה שרוצה להתחיל לקרוא תפילות וכדומה שיעשה טוב וכל יום לקרוא גם משהו היה לי פעם ספר שמלמד על זה ושם היה כתוב פשוט הכל על שבת ועל תפילות איך אני יכולה להשיג אותו? 2. אני רוצה לצום ביום כיפור פעם ראשונה וגם ללכת לבית כנסת אני נערה חילונית אבל הבעיה שאני לא יודעת מה עושים בבית כנסת מה לקרוא מה ללבוש? וגם מה אוכלים לפני הצום 3. איך קוראים תהילים.. תודה רבה על העזרה!!!

asaf2000

New member
תגובה

לגבי תפילות שאת רוצה להתחיל לקרוא תמיד מומלץ לקרוא פרקי תהילים לא משנה מתי וכמה, אם יש לך זמן פנוי כדאי לקרוא, התהילים גם מחולק לפי ימים בחודש ואפשר לקרוא כל יום את הפרקים של אותו היום. לגבי תפילות שחרית, מנחה וערבית אני מציע שתקני לך סידור לפי הנוסח שלך ותתחילי ללמוד הלכות תפילה בקיצור שולחן ערוך ותלכי מדי פעם לבית הכנסת ותשאלי את אחת הנשים היא בטח תשמח להסביר לך מה בדיוק צריך לקרוא ומתי. עוד עיצה טובה לעשות 'התבודדות', לשבת לבד בחדר (או בשדה) ולדבר עם ה' בשפה שלך במילים שלך נגיד עשר דקות או חצי שעה או שעה כמה שאת יכולה ולבקש ממנו מה שאת רוצה ולדבר איתו על כל הבעיות שיש לך. ==== לגבי יום כיפור התפילה יותר מסובכת וארוכה אז הכי טוב שתלכי לבית הכנסת ותבקשי מחזור ותשבי ליד מישהי שמוכנה להסביר לך על מהלך התפילה ואפילו שתתפללי קצת ותגידי וידוי ולא תביני מה בדיוק הולך זו מעלה גדולה מאוד, כך דיבור וכל תפילה של יהודי זה דבר גדול ומאוד משמח את בורא עולם שאת חפצה להתקרב אליו, ואת יכולה גם לקרוא תהילים. מה ללבוש? עדיף בגדים צנועים כמובן, אם יש לך שמלה אז עדיף ושרוולים עד המרפק. לפני הצום עושים סעודה מפסקת אני לא בדיוק יודע מה לאכול שיהיה טוב בצום תחפשי באינטרנט אולי כתוב משהו, נראה לי שאמרו לאכול הרבה פירות ולחם ובהלכה כתוב שנוהגים לאכול דגים, אבל בכל אופן לשתות הרבה הרבה מים. גמר חתימה טובה.

asaf2000

New member
עוד משהו

תפילת 'כל נדרי' מתחילה בערך חצי שעה לפני השקיעה, בסביבות 17:00 אז עדיף לגמור את הסעודה ולשתות כמה שצריך עד רבע לחמש, וצריך להדליק נירות ולברך "אשר קדשנו במצוותיו וצוונו להדליק נר של יום היפורים" ולברך ש"החיינו" והצום נגמר ברבע לשש. ואחרי הצום אסור להתנפל על אוכל צריך לשתות כוס תה עם איזה חתיכה עוגה ולחכות קצת ואז לחזור לאכול כי אם לא זה עושה כאב בטן.

ה' יצליח דרכך.......

הבא ליטהר מסייעין בידו. ודאי תמצאי בבית הכנסת מישהי שתנחה אותך במבוכי המחזור. וגם אם לא, שבי בבית הכנסת וקיראי פרקי תהילים. גמר חתימה טובה.

א77

New member
ולאחר כל האיחולים של חברינו הנפלאים

הקב"ה אומר: 'פתחו לי פתח כחודו של מחט, ואני אפתח לכם פתח כפתחו של אולם'. מאמר זה נאמר לא רק לחילוני המעוניין אי פעם למלמל תפילה. בתורה למדנו שמאמר זה מדבר אל כל ישראל, ממשה רבינו ועד הקטן שבקטנים. שהרי תורתינו במתן תורה על הר סיני מספרת 'ומשה עלה אל האלהים ויקרא אליו ה' מן ההר' [שמות יט. ג]. ולכאורה בתחילה ויקרא אליו ה' מן ההר ורק אח"כ משה עלה אל האלוקים. אלא שמובא בזוהר לפי שכשהאדם עושה קודם איתערותא דלתתא, אזי יש בעקבותיו איתערותא דלעילא. כשהאדם מתעורר מלמטה בעולמנו, אז בתגובה מגיעה ההתעוררות מלמעלה.

אלי ו.

New member
נדמה לי שאת מחפשת את סידור אבי חי

שיש בו הסברים על התפילות. (שני כרכים) תוכלי למצוא אותו בחנויות ספרים ובחנויות ספרי קודש.

למעלה