שאלה דחופה

שאלה דחופה

איך אפשר להתגבר על אהבה של 4 שנים? אני אספר בקצרה: היה לי חבר ובמשך 4 שנים בנינו את הקשר היה לנו הכל אהבה בגידות שקרים מריבות תקופות יותר שמחות אך לפני חודש הוא נפרד ממני בטענה שהכל התפוצץ לו בפרצוף,מאז אני מנסה להבין מה עשיתי והוא לא מוכן להסביר לי. מה לעשות?

קיסה

New member
הכל התפוצץ בפרצוף?

את לא מפרטת כל כך. האם הבגידות והשקרים היו מצידך? את לא מציינת את זה. בגלל זה הכל התפוצץ? אם תוכלי לפרט יותר, אפשר יהיה להתייחס. בכל מקרה, רק כדי לעודד אותך קצת, הזמן הוא הדבר הבטוח היחידי שעוזר להתגבר על פרידה מאדם אהוב. תנסי להשקיע קצת בעצמך, להעסיק את עצמך בדברים שמעניינים אותך (ואני לא מתכוונת כאן לבחורים חדשים), תלמדי משהו חדש ותשתדלי לא לשקוע ברחמים עצמיים. קשה, אבל אפשרי. תקיפי את עצמך באנשים שאוהבים אותך ומפרגנים לך, ואולי תנסי לדבר איתו שוב ברוגע, כדי לברר מה בדיוק גרם לו לעזוב את מערכת היחסים אחרי 4 שנים.

תשובה

הבגידות היו קודם מצידו והנקמה המתוקה הייתה שלי כנראה שהנקמה שלו הייתה עוד יותר מתוקה משלי

טלנובלה לעומת אופרת סבון

טלנובלה מסתיימת לאחר מספר פרקים קצוב, אופרת סבון נמשכת לנצח (כמעט). לא ברור מדברייך למה חברך התייחס באומרו ש"הכל התפוצץ לו בפרצוף" (גם את נשמעת מבולבלת בעניין). אם נתעלם מהקש ששבר את גב הגמל, הרי שעל פי תיאורך בלבד: "...היה לנו הכל אהבה בגידות שקרים מריבות תקופות יותר שמחות...", נראה שהיה כאן עירוב בין טוב לפחות טוב ואפילו גם רע, ובחשבון הנפש הפרטי של חברך המאזן הסופי הצביע על פשיטת רגל של הקשר. לפעמים לא צריך לשאול את השאלה "מה עשיתי" כי התשובה עליה איננה רלוונטית במיוחד. עדיף שתתני לעצמך את הזמן להתגבר על הכאב, להסתגל למציאות, לבחון את מהלך כל הקשר שהיה לכם, לנסות ללמוד מכך על עצמך ועל הטיפוס שיתאים לך כבן זוג ולהפיק לקחים אותם תוכלי ליישם בקשרים עתידיים כך שיהיו מוצלחים יותר. בהצלחה

הפרידה כנדבך נוסף

אמרת שהיה לכם הכל, והנה הפרידה היתוספה לאותו "הכל" שהיה לכם. כלומר יש לך גם "פרידה" בסל הביחד, וכאן את נדרשת להפיק את המירב מן הסל הזה שאת במשותף בנית עם בן זוגך. היום את רוכשת תובנות לגבי ערכיותו של הביחד באופן הכי מוחשי, מ ב ח ו ץ וזה לכשעצמו יביא אותך להבין על "הטוב" ועל "הרע" שהיה לך. אין צורך איפוא לשאול את בן הזוג ולצפות שהוא יפתח את צהור ליבו דווקא כאשר מר ליבו. ממילא כל אשר יאמר בעידנא די ריתחא יהא רק קנטרנות. שבי עם עצמך, ובחשבון נפש קודם כל שאלי את השאלה הפשוטה- היכן תרמת את לדינמיקה שהובילה לנתק? וכן הלאה. לפחות הפיקי לגבי המערכת הבאה שתבוא, והיא תבוא כמובן. בהצלחה

למעלה