שאלה דחופה...

שאלה דחופה...

הכרתי בחור חסיד של ברסלב... אנחנו נורא אוהבים... הוא ממשפחת כוהנים ואני נאנסתי.. אין לנו בעיה להתמודד נגד המשפחות שלנו אבל אנחנו יודעים שלא נוכל לחיות עם המצב הזה אם הוא אסור מכוון שהוא כהן ואני נאנסתי רציתי לדעת אם זה מותר מבחינת הלכה...מבחינה מסויימת בכלל??

א77

New member
לפני מספר שנים התפרסמה כתבה

לפני מספר שנים התפרסמה כתבה בעיתונות החילונית על אשה בני ברקית נשואה לכהן שנאנסה, שהרבנים כפו עליה בעקבות האונס להתגרש. סוף דבר התברר שהכל עורבא פרח, לא מיניה ולא מקצתיה. סקופ עיתונאי בור ועם הארץ. נראה שגם האחראים עליו היו עמי ארצות בתורה שבכתב לפחות. אילו היו מבינים שכל דתי מינימלי יסתור עובדא זו, הרי לא היו מעיזים לכתוב את הכתבה הדמיונית הזו. כי אנוסה אינה נאסרת לכהן הדיוט. חד משמעי!!! בתורה כתוב אשה זונה וחללה לא יקחו ואשה גרושה מאישה לא יקחו כי קדוש הוא לאלוקיו אנוסה נאסרת לכהן גדול בלבד. וכהן גדול יש רק אחד [בעצם יש גם סגנו, זה שמיועד להיות במקומו אם יארע בו פסול], וגם רק רק בזמן המקדש. היום כל הכהנים "הדיוטות". אגב, המושג "אנוסה" משובש במעט כיום. אנוסה זה אנוסה באמת, שנבעלה בניגוד לרצונה ושלא היה לה כל אפשרות לחמוק. אבל זה לא נוגע לנישואי פנויה עם כהן. כי אף אם זה לא היה באונס, אין בעיה, כי פנויה שנבעלה ללא חופה וקידושין לא נאסרה לכהן. יש בזה עוד הרבה להאריך, אבל זה התמצית החשוב מכל. והעיקר שאם זה הזיווג הנכון משמים, אז שיהיה בנין עם הרבה קדושה, עדי עד.

יו אני האדם הכי מאושר...

חשבתי שבגלל שמישהו כפה את עצמו עלי והתעלל בי יגרום לי לא להתחתן עם בחיר ליבי אני מודה לכם עזרתם לי מאוד והורדתם אבן גדולה מליבנו ועכשיו אנחנו בעז"ה נתמודד עם כל המכשולים... אמן.!!

למעלה