שאלה דחופה

אשר2003

New member
שאלה דחופה

אני מעוניין למכור דירה שברשותי לעולים זכאי משכנתא שחיבים לחתום על חוזה קניה עד יום א' היום האחרון למקבלי מענקים ! העולים אתיופים ומקבלים משכנתא כמעט על כל הסכום. הם רוצים לרשום יותר ואני לא מוכן. אמרתי שאהיה מוכן לנקוב במחיר נמוך אך בלי תוספות .בסוף הגענו למחיר שגבוה ב5 אחוז מהמחיר שאקבל ממישהו אחר..ואמרתי שארשום עוד 7000 דולר. והיה והשמאי יאשר פחות אקבל את מה שהשמאי יחליט? אינני מעוניין להתנות את החוזה בהערכת השמאי וגם הם לא מעונינים כי אם לא ,לא יקבלו שום מענק. והיה והשמאי ינקוב במחיר מגוחך אהיה חייב למכור במחיר זה? תודה למבינים

בשאלתך בעצם נתת תשובה..../images/Emo20.gif

האינך רואה כי אתם מנסים לרמות את השלטונות!! תזהר ואל תעשה שטויות,אתה יכול להסתבך שלא תדע מאיפה זה יבוא. בדרך כלל מומלץ להתייעץ עם עו"ד אבל במקרה כאן אף עו"ד בר דעת לא יעזור לכם בהתנהגותכם המכוונת לרמות. מומלץ להמתין בסבלנות לקונים אמיתיים, ובלי הסתבכויות! פרידמן אבנר עו"ד

חוזה "מנופח" ...

אם החוזה אינו מותנה בהערכת שמאי אז הם יצטרכו לשלם לך את מה שכתוב בחוזה ... הבעיה היא שהם יקבלו פחות ופשוט לא יהיה להם מאיפה לשלם. הסיפור שלך חוזר כאן כבר מספר פעמים, קרא את הדיון בנושא הזה בקישור המצורף למטה .

אשר2003

New member
לא הבנתי

הכוונה שישלמו מה שהשמאי יקבע. השמאי מתייחס למה שנקוב בחוזה? גם אם ההערכה שלו נמוכה יותר נאמר לא בצורה משמעותית,"מחליק" את המחיר? הם לחוצים לגמור כי יאבדו את המענק. למה שלא יהיה להם עם מה לשלם? ..הרי מחיר הדירה יתקבל על ידם מהמדינה. אני יכול להעמיד תנאי של מחיר הדירה ללא תוספת או לחלופין תוספת מזערית.מה דעתכם?

אשר2003

New member
בבקשה זקוק לעזרה

אני צריך להחליט היום מה לעשות ואין לי ניסיון במשכנתאות

אני מבין שאתה אובד עיצות ... אבל ..

השאלות שלך לא ברורות מספיק לכן אולי גם התשובות לא מלאות. קודם כתבת "אינני מעוניין להתנות את החוזה בהערכת השמאי וגם הם לא מעונינים כי אם לא ,לא יקבלו שום מענק." ועכשיו אתה כותב "הכוונה שישלמו מה שהשמאי יקבע." כן, השמאי מתייחס למה שנקוב בחוזה, אבל זה לא אומר שהוא מאמץ את המחיר הזה. הוא משווה את העסקה לעסקאות נוספות והוא יודע שהרבה חוזים של עולי אתיופיה מפוברקים, וגם הבנק יודע זאת, ולכן בהרבה מקרים (לעולי אתיופיה)שולח הבנק שמאי נוסף כביקורת לשמאי הראשון. קשה לדעת מראש איך השמאי יעריך אבל איני חושב שהוא "יחליק" את המחיר. למה שלא יהיה להם עם מה לשלם? כי המשכנתא תיקבע לפי השמאות ולא לפי החוזה ולכן לא חשוב מה תסכמו ביניכם. אני מקווה שקראת את הדיון בקישור שנתתי לך למעלה ואתה מבין שכל עניין "ניפוח" המחיר הינו הונאה של הבנק ... ואף אחד מהמומחים פה לא ימליץ לך לעבור על החוק, לרמות ולשקר.

אשר2003

New member
אכן קראתי

ואימצתי את המלצותיכם. ההסכמה שנקבע את מחיר השמאות,כלומר נסכם מחיר וזה המחיר בלי תוספות והיה והשמאי יפחית זה יהיה סכום העסקה(אתה מבין שכדאי להם לקחת את זה... כי החל מיום ב' החגיגה מסתיימת !) אני רק חושש שהשמאות תהיה נמוכה בהרבה מהמחיר שנקבע למרות שזה מחיר ריאלי. אולי עדיף להכניס סעיף בחוזה שבמידה והשמאות תהיה כך וכך העיסקה מבוטלת ? כדי שלא אפסיד מהעסק הזה?? אתה צודק,באים שני שמאים. שאלה אחרונה,כמה זמן לוקח ממחר בא נאמר עד שאקבל את הכסף? כמה זמן לוקח לאשר משכנתא? תודה רבה

חשוב מאוד ...

אם אתה חושש שהשמאות תהיה נמוכה בהרבה מהמחיר שקבעתם, הוא כנראה אינו מחיר ריאלי. חשוב שתכניס סעיף בחוזה שבמידה והשמאות תהיה נמוכה מסכון מסויים שתסכמו ביניכם - העיסקה מבוטלת? אחרת אתה עלול למצוע עצמך מוכר במחיר שלא נמוך מזה שהתכוונת למכור.

nirdagan

New member
אם הם לחוצים

הייתי מציע להם לנהוג ביושר ובהתאם לחוק.

למעלה