שאלה דחופה!!!!!

• פותח הנושא smagi
  • פורסם בתאריך

smagi

New member
שאלה דחופה!!!!!

יש לי חברה טובה ובזמן האחרון נראה לי שבעלה מכה אותה. האם אני צריכה לשאול אותה להתערב (למרות שהיא לא מספרת על זה?)
מגי

jif

New member
לשאול אבל

בדרך עקיפה. השאלה היא כמה אתן קרובות. את יכולה סתם להיכנס איתה לשיחה על היחסים שלה עם בעלה ולשתף אותה בסיפורים משלך כדי שתרגיש פתוחה איתך ותראי לאן מתגלגלת השיחה. אני מקוה בשבילך שיתברר שזה רק נראה לך.

עציון

New member
כן. כן. ישירות ובעקיפין כי מחר יהיה

מאוחר ותיתקפי ביסורי מצפון, למה לא התערבת...היום לא משחקים בפוצי מוצי. יודעים על מכות הולכים על זה .... שואלים במה אפשר לעזור ואם תגיד לך: אל תתערבי, אז אל תתערבי אבל תעקבי...

arem12

New member
תתערבי בכל מצב

שמא יהיה מאוחר מידי. למרות שנשים מוכות חיות בהכחשה תבררי מה קורה באמת ואם חלילה כן כווני אותה לגורמים המטפלים בנושא.

הגנובה

New member
להתערב חובה... אבל בחכמה../images/Emo70.gif

את צריכה לשבת איתה לשיחה ארוכה ולפלס את הדרך לאט לאט לנושא הזה... כל זאת על-מנת לא ליצור בה התנגדות כלפי חקירה צולבת שלך או מה שייראה אולי בעיניה כחדירה לתחום הפרטי ביותר שלה... את חייבת להראות לה שאת בצד שלה, ושאת מוכנה לעזור לה לצאת מהבוץ הזה איתו בצורה הטובה ביותר שאפשר ושתמיד תמיד יש לה אוזן קשבת אצלך. נשים מוכות נוטות להאשים את עצמן בכל מה שקורה להן (בעקבות שטיפות המוח שהבל המכה עושה להן)... היא חייבת להבין - שלא משנה מה היא עשתה או מה היא אמרה - אסור לו.. ואין לו שום זכות להרים עליה יד
כשהיא תבין את זה... היא תהיה מוכנה לעשות את הצעד לקראת הבראה עצמית שלה ולקראת עזיבת הקשר ההרסני הזה. בהצלחה

Night Light

New member
אני

היתה לי אחת כזו. היא הסתגרה מתישהו בבית, ואמרה בטלפון לחברה שניסתה לדבר איתה שתפסיק להתקשר כי הבעל שלה ממש מעוצבן... אני והחברה ההיא התלבטנו, ובסוף פשוט קראנו למשטרה. היא טוענת שהוא לא היכה אותה. היא לא הגישה תלונה, הוא איים עליה ועלינו, והיא ניתקה כל קשר איתנו. למיטב ידיעתי היא עדיין איתו. תספרי לה שקראת את הסיפור הזה בפורום, תשאלי אותה מה דעתה.

smagi

New member
אז אתמול דיברתי איתה !!!

היא הגיע אלי עם סימן כחול ונפיחות סביב הפה, כבר לא יכולתי להתאפק ושאלתי אותה עם הוא מרביץ לה היא צחקה בצחוק של מבוכה ואמרה מה פתאם נראה לך? הסימון הכחול הוא מהרופא שיניים שהייתי אצלו בשבוע שעבר... אז היא לא מודה ואני עדיין חושבת שהיא מקבלת מכות. עצוב

בתור מי שחטפה מכות בעברה

(לא מבעלי כמובן). מאוד יכול להיות שהיא תגיד שזה לא נכון (הבושה לבדה יכולה להרוג). האם יש מישהו שקרוב אליה שאת יכולה לפנות אליו? (אחות, אמא וכו'). אגב, גם אלימות מילולית היא אלימות ויכול להיות שמזה היא סובלת וגם על זה היא לא תודה. בהצלחה לך, את חברה נהדרת!

smagi

New member
לא כל המשפחה שלה גרה במרחק

של 4 שעות נסיעה ממנה. ואני אחת החברות הטובות ביותר שיש לה. ובקשר לאלימות מילולית, את זה אני יודעת שהיא חווה כי היא מספרת לי על זה, כל מיני קללות ויחס מזלזל שדרך אגב הפך גם את הבנות שלה להיות העתק של האב מבחינת היחס אליה. יום אחד אני אפילו צעקתי על אחת הבנות שלה (בת 16) שדיברה אליה לא יפה. אולי אני ועוד חברה ניקח אותה שוב לשיחה.

אורא

New member
מגי כל הכבוד לך ../images/Emo24.gif

את חברה נפלאה ואני מקווה שתעשי כל מה שאפשר על מנת לעזור לה לצאת מהמצב הזה. ואם יש משהו אפילו הכי קטן שניתן לעשות רק תגידי.

bluemoth

New member
סיפור עצוב עם סוף טוב.

כשחברתי הטובה ביותר הוכתה על ידי בעלה, רק אני היא ובעלה ידעו מזה. הוא לא ידע שהיא ספרה לי. אני פשוט ראיתי את החבורה בעורף (עם שיער קצר זה די בלט). ככשאלתי אותה מה קרה, היא פסרה ותרצה את זה בתסכול שלו (היא משכילה ומרוויחה פי שניים ממנו). באותו זמן פשוט רציתי לפרק אותו. אתה אני מכירה כבר קרוב ל 25 שנה. אותו כבר 10 שנים. היה לי קשה מאוד לראות אותו כבעל מכה. פניתי למוקד לנשים מוכות והתייעצתי איתם. מי שענתה לי לטלפון היתה מקצועית וסבלנית. את מה שהיא ייעצה לי, אמרתי לחברה שלי והיא יישמה. אז ככה, קודם כל, היא הוציאה אותו מהבית. שלחה אותו להורים שלו, ודרשה שלא יתקשר ושלא יבוא. אחרי שהיא שקלה בוכבד ראש מה לעשות, הם הלכו למגשר, ועשו בינהם מן חוזה,שאם המקרה חוזר על עצמו, הוא יוצא מהבית ומוותר על הזכויות שלו. בנוסף, הוא הלך לטיפול. עד היום, טפו טפו, שלוש שנים, והוא פשוט אדם אחר. לצערי, הוא בא מבית שאלימות היא דבר מקובל. יש אנשים שפשוט אסור להם להיות הורים.

bluemoth

New member
סיפור עצוב עם סוף טוב

כשחברתי הטובה ביותר הוכתה על ידי בעלה, רק אני היא ובעלה ידעו מזה. הוא לא ידע שהיא ספרה לי. אני פשוט ראיתי את החבורה בעורף (עם שיער קצר זה די בלט). ככשאלתי אותה מה קרה, היא פסרה ותרצה את זה בתסכול שלו (היא משכילה ומרוויחה פי שניים ממנו). באותו זמן פשוט רציתי לפרק אותו. אתה אני מכירה כבר קרוב ל 25 שנה. אותו כבר 10 שנים. היה לי קשה מאוד לראות אותו כבעל מכה. פניתי למוקד לנשים מוכות והתייעצתי איתם. מי שענתה לי לטלפון היתה מקצועית וסבלנית. את מה שהיא ייעצה לי, אמרתי לחברה שלי והיא יישמה. אז ככה, קודם כל, היא הוציאה אותו מהבית. שלחה אותו להורים שלו, ודרשה שלא יתקשר ושלא יבוא. אחרי שהיא שקלה בוכבד ראש מה לעשות, הם הלכו למגשר, ועשו בינהם מן חוזה,שאם המקרה חוזר על עצמו, הוא יוצא מהבית ומוותר על הזכויות שלו. בנוסף, הוא הלך לטיפול. עד היום, טפו טפו, שלוש שנים, והוא פשוט אדם אחר. לצערי, הוא בא מבית שאלימות היא דבר מקובל. יש אנשים שפשוט אסור להם להיות הורים.

מגי ../images/Emo124.gif

למצב שאת מתארת יש שתי סוגי "מחיר". לפני שאת נוקטת עמדה חשבי את ה"עלות" והאם זה מתאים לך. א. אם טעית, את עלולה לאבד חברה. ב. אם צדקת, את עלולה להכנס לתוך המערבולת בצורה קשה. אתן לך דוגמא. היתה (עדיין יש אבל לא כמו פעם) לי חברה מאוד טובה שהייתה חיה עם חבר שלה. מס' פעמים הייתי נוכחת במריבות עד כדי הרמת ידיים והייתי מוצאת עצמי באמצע בעל כורחי. הפעם ששברה את רוחי הייתה לפני נסיעה משותפת שלי ושל חברתי לחו"ל. באותו ערב (הה שכחתי, היה להם ילד קטן משותף וכעת יש להם ילד נוסף) הם רבו בצורה אלימה ביותר ואני צרחתי על שניהם שהגיע הזמן שהם יפרדו ולתמיד. המצחיק היה שחברתי היא האלימה בבית ולא החבר, חברה עדין נפש ומאוד שקט והיא זאת שהיתה שורפת פיוזים ומתעצבנת מהר (אצלהם במשפחה כל הבנות כך, כולל האמא). כשנסענו לחו"ל ניסיתי מס' פעמים לדבר על ליבה והסברתי לה את חומרת המצב, התחננתי בפניה שלא הייתי רוצה לקרוא מודעה בעיתון ואז לבכות שבעצם הכתובת הייתה על הקיר. מגי., הרבה לא עזר לי והיום אחרי עשר שנים הם עדיין יחד אבל אני כבר לא חברה כי מבחינתה אני ניסיתי לסכסכך ולהפריד בניהם, חברה לעמות זאת מאוד מעריך אותי ועדיין שומר על קשר ותמיד מתיעץ ופונה אליי בקושיות שונות. אז מה אני חושבת ? לדעתי את צריכה לפנות בעילום שם למרכז לנשים מוכות ומשם יפנו את הסיפור שלך לגורמים מוסמכים יותר ויטפלו בבעיה בדרכם שלהם. אם יש ילדים משותפים אז שולחים קודם עובדת סוציאלית לגן או לבהי"ס לבדיקת רקע ואז גם שולחים עובד סוציאלי לרחרח בשכונה וכו' וכו' וכו'. את לא צריכה לעשות את העבודה ולהכנס לתוך זה, כי כמו שאמרתי: א. את עלולה להפגע. ב. את עלולה להפסיד חברה. אם את זוכרת סיפור מפורסם משנות השמונים , מלון "אביה סונסטה" בטאבה (פעם אילת) נקרא ע"ש אביה שנרצחה ע"י גיסה בזמן שרצח את אחותה (אישתו) במריבה. אז,,,,, טפו, טפו, טפו ת ז ה ר י !!!!!!!

למעלה