שאלה דחופה!

highcourse

New member
אבל...דיברו על 12 שבועות

ואחרי שקראתי את הסיפור של "ניר" אני ממש ממש לחוצה בבקשה ענו לי

highcourse

New member
שאלה דחופה!

ד"ר רשפון שלום רב! לפני למעלה משלושה חודשים, חדר גבר עם אצבעותיו אל נרתיקי. כמו כן הוא גם "ירד" לי. (יש לציין שלא "ירדתי" לו ולא הייתה חדירה של איבר מינו) לפי החישובים שערכתי הלכתי להבדק כבר אחרי 80 יום (ולא 84 כנדרש) עכשיו לאחר למעלה משלושה חודשים מהמקרה ערכתי בדיקה נוספת (לא אנונימית). בינתיים, אני מאוד מאוד חרדה ולא מסוגלת לתפקד כמעט בחיי היומיום. האם אפשר להסתמך על הבדיקה הראשונה כעל אמינה? אנא ענה לי במהרה מהם סיכויי כיוון שאני מוטרדת מאוד . (וגם מן העובדה שהשארתי הפעם את פרטיי) נ"ב: אני לא זוכרת איזה שהוא חתך או פצע על אצבעותיו...אך לא הקדשתי לזאת תשומת לב רבה בזמן המקרה... עוד דבר שהלחיץ אותנו... אני חולה במחלה על שם קרוהן , ובמחלתי ניכרת החמרה של ממש בזמן האחרון (ההתדרדרות התחילה לדעתי קצת אחרי המקרה) יש קשר לדעתך? האם שמעת על מקרה של חולים במחלות כרוניות או אחרות שמצבם הורע קרוב לאירוע הנתון?

אין צורך שתבדקי לאיידס

הארוע החד פעמי שקיימת אינו נחשב כמעביר איידס ולכן לא היית צריכה להבדק לאיידס רק בגללו. ניתן לסמוך על תוצאות בדיקות נוגדנים לאיידס אם חלפו 3 חודשים ומעלה מאז הארוע. איני רואה קשר בין איידס לבין ההחמרה במצב מחלת קרוהן, כי כפי שכתבתי לא יכולת להדבק באיידס בארוע זה. יתכן שההחמרה במצב מחלת קרוהן קשורה ללחץ הנפשי בו את נמצאת.

highcourse

New member
רב תודות..נרגעתי קצת...וברשותך ..

עוד שתי שאלות. 1. אז בעצם , אין סכנה לאישה ש"יורדים" לה? כנ"ל לגבי חדירה של האצבעות לוגינה? 2. למעשה תוצאות שנעשו לאחר 80 היום אין להם שום משמעות מבחינת סיכוי? או שפשוט הסיכוי הוא חלקי(50,60 וכן הלאה..) 3. את רואה קשר בין חולה קרוהן שנדבק באיידס לבין החמרת מחלתו?

תשובות

1. לא ידוע על אשה שנדבקה באיידס מגבר שירד לה.( ההפך כן ידוע). 2.תוצאות בדיקה שנעשתה 80 יום לאחר הארוע אינן נחשבות תקפות במידה מספיקה. 3.מכיוון שלא נדבקת באיידס איני רואה קשר כלשהו.

highcourse

New member
ידוע לך על מקרה של הדבקה

מחדירה של אצבעות לוגינה? וחוץ מזה...ציינת שבמקרה זה אין צורך להבדק... אבל מה אם חס וחלילה לאותו גבר היה איזה חתך או פצע או אולי הוא נגע באיבר מינו(בנוזל הזרע לא נראה לי...כי הגמירה שלו היתה לאחר האירוע-החדירה עם האצבעות)? (שוב...אין לי מושג אם היה לו חתך כזה). לחוצה מאוד.

עוד תשובה

לא ידוע על העברת איידס מהחדרת אצבע. מה שאת מתארת יכול לקרות באופן תיאורטי, אך זה לא קרה בפועל. אם אינך רגועה, הבדקי לאיידס 3 חודשים ומעלה לאחר הארוע.

למעלה