שאלה דחופה

SOSOSO20201

New member
שאלה דחופה

שלום חברים.
לפני יומיים נכנס רכב בקטנוע שלי וגרם להרס של כאלף שח בערך. האשה ניסתה להתחמק אבל אחרי דין ודברים היא אמרה שהיא תסדר את העניין עם הביטוח שלה.
השאלה שלי זה האם הביטוחים שיש לי על האופנוע רלוונטים לתשלום שהיא חייבת לי או לא?
כלומר, זה משנה איזה ביטוח יש לי והאם אני צריך להוכיח את הביטוח שיש לי עליו?
תודה וגמר חתימה טובה לכולם.

מיצו

New member
כמה תשובות

בהנחה שיש לך את הפרטים שלה (דהיינו החלפתם פרטי ביטוח), בהנחה שלא נגרם לך כל נזק גופני אלא רק לרכוש (לקטנוע), ובהנחה (מאוד חשובה) שהיא מודה אל מול הביטוח שלה ולוקחת אחריות על אשמתה - אז אתה מכוסה ע"י ביטוח הצד ג' של האישה שפגעה בך.
&nbsp
במידה והיא תחזור בה מהודאתה ו/או תגיד לביטוח שלה שהיא לא אשמה (היא לא צריכה להסביר, כל מה שהיא צריכה לעשות זה להגיד "אני לא אשמה"), אז אתה עומד מול 3 אפשרויות (שוב, בהנחה שאין לך שום נזק גופני אלא רק לרכושך):
&nbsp
1. לספוג את הנזק בעצמך, להוציא כסף מהכיס.
&nbsp
2. להפעיל את הביטוח המקיף שלך (אם יש לך) ולשלם מסך הנזק את ההשתתפות העצמית, מה שמעבר לזה - הביטוח ישלם.
&nbsp
3. לתבוע אותה בבית משפט לתביעות קטנות.
&nbsp
במידה ואתה הולך על אופציה 3, אתה צריך דו"ח שמאי שיפרט מהו הנזק שנגרם לך (אתה מוסיף את העלות של השמאי לתביעה שלך), ואתה רוצה שיהיה לך תיעוד מעולה של מה קרה - כולל דו"ח משטרה (בוחן אם היה), כולל תיאור מפורט של ההתרחשויות בתאונה (למשל באמצעות מצלמת קסדה, מצלמות רמזורים או תנועה שהיו באזור וכו'), כולל פרטי עדים שיכולים להעיד לטובתך, והכי טוב - הקלטה שלה שבה היא מודה ולוקחת אחריות על הפגיעה בך.

t d m 900

New member
יש מקרים שהאשמה שלה ברורה למשל

דוגמאות: נכנסה בך ביציאה מחניה פרטית או נכנסה בך מכיוון שיש לה תמרור עצור או זכות קדימה או נכנסה בך מאחור...
אם זה מקרה שכזה אז אתה יכול בקלות לתבוע אותה בבית משפט לתביעות קטנות ותזכה וסיכוייך ענקיים גם אם היא לא מודה כי הסיפור עצמו מדבר בעד עצמו.

בכל מקרה לפני תביעה בבית משפט תדבר גם איתה וגם עם נציגת הביטוח שלה. האישה צריכה למלא דו"ח שבו היא מצהירה שזאת אשמתה ורק כשהביטוח שלה מקבל את הדו"ח ששלחה אליהם בפקס, רק אז הביטוח שלה יכול להדריך אותך מה לעשות.
חברות הביטוח [צד ג'] יאשרו לך לפנות לאיזה שמאי שאתה רוצה ולתקן אח"כ היכן שאתה רוצה ויחזירו לך לפי דו"ח השמאי את כל מה שרשם השמאי וכולל עלות שכרו של השמאי.
לי היה אירוע ביטוחי ברכב שלי. מישהי נכנסה בי מאחור. הביטוח שלה שילם את הכל ורק דרשו ממני הצהרה שאין לי ביטוח מקיף לרכב שלי וגם שאינני מתכוון לתבוע את הביטוח המקיף שלי. [זה כדי שלא אקבל פיצוי כפול].
את התשלום עבור התיקון וגם את התשלום לשמאי אתה משלם בצ'ק למועד של 3 חודשים קדימה כדי שבינתיים תקבל את התשלום מחברת הביטוח של הפוגעת.

הכל מתחיל ונגמר בהודאה על האחריות לתאונה. כאמור יש מקרים שזה OBVIOUS למשל ברור שאם נכנסו בך מאחור, אז בקטנוע אין הילוך רברס ולכן ברור מי האשם, גם אם היא אינה מודה, אבל קל בהרבה אם היא מודה כי אז חברת הביטוח שלה תדריך אותך ותעניק לך שירות וזה כיף.

מה בדיוק קרה אצלך?

למעלה