שאלה דחופה

שאלה דחופה

אודה לכם אם תוכלו לעזור לי עם שאלה דחופה לפני פגישה שלי מחר בבוקר (שישי) עם צוות ביה"ס:

הבן שלי לומד בכיתה ט'.
אובחן כ- ADHD . עשה גם איבחון פסיכודידקטי וקיבל המלצות על הקלות במבחנים.
ניסוח הדברים שכתבה הפסיכולוגית שזאת "המלצה" להקלות. האם הכוונה היא באמת להמלצות או שזה מחייב את בית הספר?
האם זה חל רק על מתכונות ובגרויות או בכלל על מבחנים בבית הספר?
האם ביה"ס חייב לספק את זה מכיתה ט' או אולי רק בכיתה י' שזה למעשה תיכון?
מה עושים אם בית הספר לא משתף פעולה ומסרב לתת את ההמלצות? למי פונים?

תודה מראש על העזרה

המלצות האבחון

בדרך כלל המלצות האבחון הפסיכודידקטי מחייבות את הצוות החינוכי מיד.
המלצות מאבחון שנעשה בקיץ לפני הכניסה לחטיבת ביניים תקפות עד סוף הבגרויות
כלומר, בית הספר ימליץ וקבל אישור להתאמות.
אבל יש המלצות שהן מחייבות ויש שלא
תוכלי לקרוא פירוט סוגי ההמלצות אם תחפשי בפייסבוק את הדף של מיכל קנת מאבחנת דידקטית
אם בית הספר לא משתף פעולה אפשר לפנות לאגף לקויות למידה של משרד החינוך, פרטים באתר או׳ח
בהצלחה מחר
ציפי קוברינסקי

התאמות

ראשית תודה לציפי המקסימה על ההפניה לאתר שלי.
מנסיוני כמאבחנת דידקטית ותיקה בתי ספר מקבלים את כל ההמלצות ואינם מתווכחים.
ראשית לצערי יועצים רבים אינם מתמצאים בנימוקים להתאמות, כך שקשה לבטל משהו שהם אינם מבינים בו, חוץ מזה זה פגיעה במקצועיות המאבחן והם אינם עושים זאת.
מעולם לא נתקלתי בהתאמה ( המלצה )שלי שלא כובדה.
מאידך המלצות ברמה 3 כגון מבחנים מותאמים, מבחנים בעל פה, החלפת מתמטיקה במקצוע מדעי אחר מוגשים לוועדה של משרד החינוך והם בהחלט יכולים לדחות התאמות, והם אכן עושים זאת .

פירוט ההתאמות

ההתאמות למבחנים
רמה 1
1. הארכת זמן הבחינה בכתב
2. התעלמות משגיאות כתיב
3. שעתוק הבחינה
4. הגדלת שאלון הבחינה
5. דף נוסחאות מורחב ו/או ארגון שונה של דף הנוסחאות הרגיל והמורחב

הגורם המאשר את ההתאמות מרמה 1 הוא המועצה הפדגוגית, בהסתמך על אבחון דידקטי.

רמה 2
6. הכתבת מבחן
7. הקראת שאלון הבחינה ע"י קורא נייטרלי, באנגלית- השמעת שאלון הבחינה באמצעות קלטת.
8. באנגלית- שימוש במילון אלקטרוני
9. באנגלית- הקלטת התשובות של הנבחן על גבי קלטת

הגורם המאשר את ההתאמות מרמה 2 הוא המועצה הפדגוגית, בהסתמך על אבחון דידקטי או על אבחון משולב.

רמה 3
10. שאלון מותאם
11. מבחן בעל פה
12. המרת בחינה במתמטיקה לבחינה במקצוע מדעי אחר.
הגורם המאשר את ההתאמות מרמה 3 הוא ועדת התאמות מחוזית על סמך אבחון פסיכודידקטי.

היה לך מזל...

אבל לצערי שמעתי על לא מעט מקרים של בתי ספר שסרבו ליישם התאמות. כלומר הם לא התווכחו איתם, אלא פשוט התעלמו מהן.... למשל מהארכת זמן....אבל נכון שזה יותר ביסודי מאשר בחטיבות הביניים ובתיכונים

sun606

New member
מה לגבי המלצה של צמצום משימות במבחנים

הילדה כרגע ביסודי. אך לא ראיתי הענות להמלצה הזאת. אלא פיצול מבחן לשני חלקים שני מועדים. היועצת לא היתה בעד לצמצם. והמורה הסבירה ונימקה שכדאי שיהיו יותר שאלות כך שלכל שאלה יהיה פחות ניקוד. (בינתיים הילדה הסתדרה עם הפיצול, אך שאלתי להמשך).

מיכל
אפה העניין הזה בקטגוריות שלך?

זה לא מופיע בקטגוריות מאחר והקטגוריות

רלוונטיות להתאמות בדרכי ההבחנות בבחינות הבגרות. הדבר לא קיים בבחינות הבגרות ולכן לא מופיע ברשימה הנ"ל.
לצערי, עד היום משרד החינוך לא פרסם חוזר מנכ"ל מסודר בנוגע להתאמות בדרכי ההבחנות בבתי הספר היסודיים, כך שבמרבית המקרים הכול תלוי במידת הנכונות של צוות בית הספר לסייע לילד וליישם את ההמלצות.
במקרה שלכם, יש הגיון בתשובה של המחנכת. אני מתרשמת שיש לה נכונות לעזור לילדה להגיע להישגים טובים יותר, ואפשר לקחת את זה צעד אחד קדימה - לפצל לא רק את הבחינה אלא מראש לפצל את חומר הלימוד, כך שלקראת כל חלק של הבחינה תוכל מראש ללמוד כמות חומר מצומצמת יותר.

למעלה