שאלה דחופה

• פותח הנושא M 4
  • פורסם בתאריך

M 4

New member
שאלה דחופה

שלום,
אני רוצה להיוועץ בכם.
הבן שלי חזר היום באוטובוס ושכח את החוגר שם.
הבעיה שזה לא הכל...השבוע במהלך אימון ניגשה
אליו אחת החיילות וטענה שהצולבת שלה.
הוא דיי תמים ונתן לה את הצולבת ונשאר ללא...

הוא מרגיש שכל עולמו חרב וביקש שאקח
את הנשק כי הוא חושש לחייו...
הוא ילד מאד רגיש...מה עושים???

49צהוב

New member
ברוכה הבאה- וחבל שבנסיבות מלחיצות שכאלו

קודם כל... תשמרי עליו

אבל
אני חושבת שזו שאלה שקצת גדולה עלינו
הוא זקוק כנראה לעזרה מקצועית,
כי אם איבוד חוגר ונתינת צולבת- מערערים את עולמו... הוא צריך מישהו מקצועי שיחזק אותו ואת עולמו
יש קב"נים בצבא, אבל לא יודעת איך זה עובד בסוף השבוע....

מקוה שמישהו יוכל לעזור לך יותר
ובינתיים תעודדי את אותו ותגידי לו שזה לא כל כך נורא- הנזק של הן שלי בעת איבוד חוגר היה "משפט" וקנס של 20 שקל....

פולי44

New member
שלום m4

במצב כזה לדבר דחוף עם המפקדים שלו ולידע אותם במיוחד על החשש לחייו כדי שהם יהיו בתמונה ולבקש שיתיחסו במלוא הרצינות והרגישות לעניין, אם לא תצליחי להשיג אף אחד להתקשר לקצין העיר
מחזיקה אצבעות שהכל יסתדר

רגע

את מתארת מצב לא פשוט.
לגבי חשד להתאבדות: אם המצב קריטי - קצין העיר. אבל הפעילות שם תהיה מאוד קיצונית ובעייתית. ישימו עליו שמירה צמודה, וזה סוף השרות הרגיל שלו. לכן - פעלי בזהירות ובחכמה.
ראשית - להיות צמודה אליו כמה שאת רק יכולה בהתאם לנסיבות. לגבי עדכון המפקדים - אכן מומלץ, אבל אם תאמרי שאת חוששת לחייו - העניין יסתבך. תסבירי שהילד במצוקה. הכל בהתאם לנסיבות. אם לא איבד שיקול דעת - תכנני איתו את ההתערבות שלך. כמה זמן הוא בצבא? איזה יחידה? האם מגיע לשבת? מאין אתם. יש לי בחור שיוכל לעזור וליעץ מכפר סבא. מעבירה לך במסר את הפרטים שלי. את מוזמנת להתקשר ואנסה לעזור לך.

M 4

New member
תודה לכולם

לא ישנתי כל הלילה...יש לי תחושה שהוא לא מספר לי את הכל...
אעדכן אתכם.
המון תודות.

Rוני

New member
M4 לעיתים הילדים נכנסים לחרדות ולמצוקות

קודם כל שישירגע עד כמה שאפשר, כמה תרגילי נשימה ואולי דמיון מודרך רק כדי לצאת מהלחץ של אותו רגע ולחשוב בהגיון.

כמובן שזה לא פותר את הבעיה.

מה קרה בינתיים?

לגבי איום בהתאבדות, יש נוהל התאבדות וכמו שכתבו לך פה זה נוהל שבו לוקחים לו את הנשק, מצמידים אליו שני חיילים, קב"ן ושחרור.

הרבה חיילים אומרים מילים סופניות במצבים שונים אבל מתאוששים, הבעיה שאנו לא יודעים מי יתאושש ומי לא.

דברי אותו, עודדי אותו, השתמשי בטלפון שנתנו לך, זה בחור שהיה קב"ן. נסי לדבר איתו ולעודד אותו וכל הזמן תגידי שיש פתרונות ולא לדאוג.

ואם הוא כל כך רגיל ולא יתחשל, פרידה מהצבא יכולה להיות פתרון, אבל לא נראה לי שהוא שם כרגע.

שידבר עם קצין הקישור שלו

ויש טלפונים חשובים שראיתי כאן בפורום. חוגר וצולבת זה עניין מנהלי ורגישות זה עניין אישי וצריך להפריד.
חוץ מזה לא צריך לעשות עניין שייהפך לעניין. ייתכן שהחיילת סברה באמת שזה שלה ושאלה מה הנסיבות. צריך לבדוק.
בכל מקרה זה לא כזה קיצוני. מה יעשו לו משפט? נו אז מה. אחי היה בכלא בגלל ששבר שמירה וצחק מכל הסיפור הזה. את צריכה לדבר איתו ולהפריד בין התחום המנהלי של חובת דיווח בירור העובדות לבין הקטע הרגשי. בקטע הרגשי אם יש בעיה יש גורמים מוסמכים שיכולים לעזור לו.

Rוני

New member
אוי, אבל לא נורא.

תעודת חוגר צלצלו מיד לחברת האוטובוסים.

באיזה אוטובוס נסע, מאיפה לאיפה? צלצלו לאבדות ומציאות ותיקחו את החוגר. על הבוקר.

מה זאת אומרת שחיילת טענה שהצולבת שלה, אין לו איזה סימן מזהה?

הוא מכיר אותה?

למעלה