שאלה דחופה!!

andush81

New member
שאלה דחופה!!

שלום לכל הבנות המקסימות כאן, הייתי כמה פעמים בפורום של אנדו' משום שעברתי ניתוח של אנדומטריוזיס והיה לי את הרמה הכי קשה שיכולה להיות באנדו'. החלמתי ונכנסתי להכיון אחרי כמה חודשים בעזרת IVF. כרגע יש לי הריון עם תאומים אחרי דילול משלושה. יש לי שתי בנות מתוקות, אני שבוע 29 להריון והודיעו לי שהבנות שוכבות אחת מעל השנייה ולא מוכנות להתהפך. רופאת הנשים שלי רוצה שאקבע עוד שבועיים תור עם רופא מנתח לניתוח קיסרי מתוכנן מראש. השאלה היא האם מישהי מכירה רופא שמתמחה באנדומטריוזיס וניתוח קיסרי? אני חייבת מישהו שידע טוב מאוד לגבי האנדו' משום שהרופא שלי טענה שלא כל רופא יכול לטפל בניתוח מסובך כזה ובמקרים החיצוניים יכול אף להגיע לכריתת רחם בגלל האנדו'!! כשנכנסתי להריון ב IVF האחרון שעשו לי החזרת עוברים הרופא טען שהאנדו' משתולל שם אז אני די מפחדת ממה שיכול לקרות במהלך הניתוח. חייבת עזרתכם הדחופה!! המון תודה לכם מראש על התמיכה והעזרה שאתם תמיד פה בשבילי כשאני זקוקה לכם
אנדוש.

טל249

New member
הרבה אני לא יכולה לעזור..

בכנס אנדו' הראשון שהתקיים לאנשי מקצוע + חולות אנדו' לפני כ4 שנים הייתי עם בעלי היקר. הגענו לשם לקראת סוף ההריון ושאלנו בערך את אותה השאלה (למרות שאצלנו זה לא היה תאומים) אבל בעקרון רצינו לדעת אם יש אפשרות לעבור ניתוח קיסרי עם דגש על ניקוי מוקדי האנדו'. התשובה שקיבלנו בזמנו היתה שהם לא מערבים שמחה בשמחה.. (ממש שמחה..) ובאמת הם הוכיחו לנו את זה.. למרות שהגענו לקיסרי בתל השומר מתוך הנחה (שגויה במיוחד) שבגלל שמרפאת האנדו' שם, ובגלל שתיק ה IVF שלנו שם - עדיף לרכז את הכל באותו מקום - וטעינו (לא נראה לי שנחזור לשם..) אולי דברים השתנו מאז... אני הייתי קובעת תור למרפאת האנדו' בתל השומר ומבררת איתם. אני מקווה שמישהי כאן תגיד שהיא גילתה איזה נס חנוכה שכזה (רופא שמומחה באנדו ועושה קיסרי) אם כן - אני יותר מאשמח לשמוע !!!! בכל מקרה שהיה הרבה בהצלחה

אנדי

ילדתי בתה"ש לפני כמעט 3 חודשים בקיסרי חירום וידעתי את הרופאה שיש לי אנדו' עם הידבקות ידועה, הדבר היחידי שהיא עשתה בניתוח זה לבדוק אם יש עוד הידבקויות אבל לדבריה "לא הרמתי את הרחם..." לא הייתי בונה על ניתוח בתוך ניתוח ובצדק, איך אפשר לנתח בהרדמה אפידורלית? והרדמה כללית עושים בלידה רק אם יש בעיית גב ידועה מראש שאפידורל מסכן את היולדת! את כן יכולה לפנות למרפאת אנדו' בתה"ש ולשאול אם בקיסרי מתוכנן יש סיכוי שאחד מהם יעשה את הניתוח, בזמנו כששאלתי אמרו לי שאם יהיה קיסרי מתוכנן יעשו מאמץ להיות נוכחים. חוץ מזה את בשבוע מוקדם יחסית ועוד יש סיכוי שהם יתהפכו ודעי שגם אם התחתון יתהפך בתה"ש יילדו אותך לידה וגינלית מה שלא מסכימים בבתי חולים אחרים וזה מניסיון של אחותי שיש לה 2 בנות בבית וסירבה לקיסרי ורק בתה"ש היו מוכנים ללידה רגילה ואכן ילדה רגיל ללא קרעים וללא תפרים ואחרי 48 שע' יצאה הבייתה לבנות עם התאומים... מקווה שזה יסתדר לך שבע"ה תהיה לידה קלה וידיים מלאות

למעלה