שאלה דחופה

• פותח הנושא mayor
  • פורסם בתאריך

mayor

New member
שאלה דחופה

בפעוטון שלי יש ילדים השנה עד גיל שנה וחצי ואני ממשיכה בשנה הבאה עם אותה קבוצה. ז"א שהם גדלים.... זה פעוטון פרטי ואני רוצה להעסיק גננת מוסמכת - השנה היתה לי מטפלת מוסמכת עד גיל 3 והחלטתי שאני רוצה גננת 0-6. אין לי שום מושג בנושא אז רציתי לשאול על תנאי העסקה של גננות בגן פרטי. משכורת לפי שעה - מה מקובל לשלם לגננת שרק סיימה ללמוד? ואיזה תנאים נוספים אני צריכה לתת לה? כלומר למשל קרנות, ביטוחים וכ´. ומה עדיף - גננת עם נסיון או בלי? תודה...

טלגל

New member
שאלה חשובה וטובה,

מקובל לתת לגננת משכורת גלובלית, ולא לפי שעה. כמו-כן הגננת צריכה לקבל תלוש משכורת ובוא יש סעיפי חובה- ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, נסיעות, ומקובל לתת לגננת קרן השתלמות או/ו קרן לפנסיה אם ביטוח מנהלים אם קרן אחרת כדאי להתייעץ אם מנהל חשבונות או רואה חשבון. לגבי ניסיון- כדאי מאד שתראייני את המועמדות היטב ותבהירי להם היטב איך את רואה את הגן ומה את רוצה שיהיה בו, כדאי שתחפשי גננת או גנן שתרגישי שהם מבינים אותך ושאתן באותו ראש. ולסיום אם לך יש ניסיון בעבודה חינוכית אז לא כל-כך חשוב אם יש לה ניסיון או לא, אבל אם לך אין רקע חינוכי כדאי שתקחי גננת בעלת ניסיון שיודעת לארגן סדר-יום, ויודעת איך גנון צריך לעבוד. המון בהצלחה ואם תגידי איפה את גרה אני יודעת שיש בפורום גננות שמחפשות עבודה.

mayor

New member
אוי יופי תודה והנה פרטים

אני גרה בגן-נר, ובעיקרות מצאתי גננת שרק סיימה ללמוד באורנים והיא נראית לי מקסימה ואינטואיטיבית מתאימה לאוירת הפעוטון שלי. כיוון שהיא מאוד נראית לי אני לא ממש רוצה להתחיל להיתפזר ולראיין עוד ועוד, אם כי דיברתי עם גננת נוספת שלה יש המון נסיון. סה"כ הפעוטון עובד כבר שנה עם מטפלת מוסמכת ויש סדר יום, אז לא נראה לי שצריכה להיות בעיה עם זה בגלל שהגננת החדשה חסרת נסיון והרי כל אחד צריך להתחיל מאיפשהו לא? מה שהיא אמרה לי ואני מנסה לברר אם זה נכון הוא שהיא רוצה שלושה דברים שלדבריה אם היא מקבלת אותם אז העבודה בגן הפרטי שלי נחשבת לה אח"כ כוותק אם היא נכנסת לעבוד למשרד החינוך (זה מה שאמרו לה). והנה : קרן השתלמות, קופת גמל, וביטוח הדדי שאין לי מושג מה זה. שאלתי את הרואה חשבון והוא אמר לי שאף גננת שהוא מטפל בה לא מקבלת כאלו דברים ולכן אני לא יודעת מה לעשות.זה נכון? העניין עם משרד החינוך? כמובן שהשיקול הכספי משחק פה תפקיד כיוון שהשנה אני עדיין לוקחת סכום כסף די נמוך מההורים , כי זאת רק השנה השניה שלי והפעוטון לא ממש ריווחי. בקיצור אני רוצה להיות פיירית וחשוב לי שהיא תהיה מרוצה ואני לא יודעת מה לענות לה!

mayor

New member
עכשיו אני בכלל מבולבלת

התקשרתי למשרד החינוך ושאלתי אם אכן אלו הם תנאים להכרה בוותק, ואמרו לי שאין שום קשר, הכרה בוותק תהיה מבחינת משכורת בלבד ולא מבחינת משרד החינוך בשום אופן, והוותק למשכורת יוכר בתנאי שאני ייתן לה אישור מועצה על הפעוטון ואישור שהעסקתי אותה. מה לעשות? אני לא יודעת מה לענות לה, יכול להיות שהיא כאילו רצתה לעבוד עלי ולקבל תנאי שכר טובים? או שבתמימות? איך זה נשמע מהצד? יש הצעות ? אני חייבת לסגור היום או מחר את העניין איתה.

טלגל

New member
שלום לך, זה עניין של משא-ומתן

בודאי שיש לה אינטרס לקבל תנאים טובים ולך יש אינטרס להרויח. לתנאים אין קשר למשרד החינוך כי את גן פרטי. נהוג לעשות ביטוח לכל הגן -לילדים ולצוות החינוכי כמו גם לגן פיזית. אז אני לא יודעת על איזה ביטוח היא מדברת. מבחינת קרן השתלמות או קופת גמל זה עניין למשא ומתן אפשרי לעשות אבל או זה או זה. בהצלחה ותמשיכי לשוחח איתה אני חושבת שתגיעו לעמק השווה.

שריג

New member
גננת בגן פרטי

מנסיוני כמעסיקה בגן פרטי,אם הגננת היא בוגרת סמינר חסרת ניסיון לא מקובל בשנה הראשונה לתת תנאים נוספים מעבר לאלו המחויבים בחוק,ובודאי שאין לעניין שום קשר למשרד החינוך. בשנים האחרונות,גננות שעובדות בסיום הלימודים שלהן בגנים שבפיקוח משרד החינוך,העבודה מוכרת להם כסטאז´. הכל משתנה כמובן אם הגננת היא בעלת ניסיון, ותיקה ודורשת תנאים מסוימים לצורך העסקתה, העניין נתון אז למ"ומ.

למעלה