שאלה דחופה

e i n a t 4 0

New member
שאלה דחופה

אני אם חד הורית מבחירה לילד בן שלוש וחצי מדהים וכעת אני חושבת על ילד שני לציין כי אני כיום בת 41 וחצי, מה דעתכן? פוחדת מקושי להרות שוב וכן חוששת לגדל לבד שניים ניראה לי קשה ביותר בהתחשב שאין לי הרבה עזרה. אשמח לשמוע תגובות.

טילי2

New member
עינת, רק את יודעת אם יש לך א הכוחות והמשאבים

להתמודד עם ילד נוסף. מבחינת בנך, זה יהיה לו הרבה יותר טוב לגדול עם אח או אחות.

טילי2

New member
כשנועם בת תכנס היא תוכל להתיחס ממש למקרה כי ה

היא עברה בתנסות דומה.

טילי2

New member
הדמיון הוא בהחלטה ללדת בגיל מאוחר וגם להביא

אח לניצן. זה אם את צריכה פרוש רשי.

נועם@בת

New member
קצת קשה לתת עצה

אני מיהרתי לעשות ילד נוסף כי הגיל לא אפשר לי לחכות (את ניצן ילדתי בגיל 46, את נועם שנה וחצי אחרי כן). השיקול המרכזי שלי היה לא לגדל בת יחידה. מספיק שיש לה הורים מבוגרים, לא רציתי להלביש לה תיק נוסף. לי לא ממש קשה, אבל זה בכלל לא חוכמה. בעלי בבית כמעט מאז שניצן נולדה. כמעט כל הגידול שלה מוטל עליו והוא עושה עבודה נפלאה
. בימים כמו היום, בהם אני נשארת לבד עם שניהם, אני מנסה להבין איך נשים מצליחות לגדל ילדים, להחזיק בית ולהשאר שפויות. ומצד שני, תוך כמה ימים כבר התחלתי להתייעל, כך שכנראה אפשר. לשאלתך. אם את חושבת על ילד נוסף, זה הזמן. השעון הביולוגי מתקתק במרץ, אצלנו במקום שעון חול יש שחלות שמתרוקנות מביציות
. ככל שיעבור זמן הסיכוי לקשיים גדלים. עד שהילד יוולד בנך כבר יהיה בן ארבע וחצי בערך. זה כבר ילד "גדול" שיכול לחכות עוד רגע כשהקטן בוכה, ויכול גם לעזור. הוא אולי יקנא ויציק לו קצת, או ינגן לך על המצפון, אבל לפחות לא יכניס לו אצבעות לעיניים
. עזרה קונים בכסף, אין ברירה. מתארגנים אחרת, עושים קומבינות עם אמהות אחרות בגן, או מוצאים אשה מבוגרת שתשמש "סבתא בשכר". אני בטוחה שבפורום אמהות יחידניות מבחירה (34) ידעו לתת לך המון רעיונות ועזרה. הנסיון שלהן יכול להאיר לך את הנושא. בהצלחה בתיה

לדעתי אין בכלל שאלה

חד הורית בת 41 עובדת במרץ על אחים לבני והדגש הוא על אחים רוצה עוד שני ילדים אמן בעזרת ה'!!! אם בינתיים לא הצלחתי עם בן זוג זו לא סיבה לוותר על משפחה גדולה ומאושרת. איך מסתדרים? אין לי מושג קשה לי בטירוף עם ילד אחד אבל מאושר לי בטירוף ועד כמה שאני לא מצליחה לתאר אושר גדול יותר זה בטח מכפיל את עצמו עם כל ילד נוסף:)!! איך הורים לשישיה מסתדרים? אף פעם לא הבנתי אבל כנראה שמסתדרים איכשהו:) אני מניחה שגם הקושי העיקרי הוא בשנים הראשונות. אני בקיצור קופצת למים העמוקים ומאמינה שיהיה טוב! ואגב מה עושה אחת עם חמישה ילדים שמתאלמנת פתאום? זו התשובה לדעתי.

הזוייה

New member
מצחיק, אני חושבת על עצמי

עוד חודש בת שלושים ושש, והרחם שלי כבר מייחל לעולל, ובעוד חודש כנראה שאבקר בפורום הזה הרבה. והנה את בת ארבעים ואחת, חושבת על הפחד מלהתמודד עם שני ילדים, ואני אומרת, לפני חמישים שנה, ההורים שלנו התמודדו לבד, כשהאבות לחמו במלחמות ישראל, או שנהרגו לצערי וגידלו אותנו ביד רמה חרף הקשיים. אל תפספסי לעצמך את ההזדמנות שאולי לא תחזור על עצמה. בגלל תסריטים של מה שיהיה בעוד איקס זמן. בסוף כולם מתמודדים עם הקשיים, לומדים להילחם במה שמכשיל אותנו והכי חשוב. תאמיני בעצמך שאת מסוגלת, עוד תגלי בדרך הרבה אנשים טובים שיושיטו לך יד: )

Lucy4

New member
תוכלי להפנות שאלה זו

לפורום : אמהות יחידניות מבחירה פה בתפוז בהצלחה

למעלה