שאלה דחופה!!!

np2004

New member
את זה הבנתי...

אני יודע שהוא לא גזעי..... אני גם לא רוצה גזעי כי זה גדל להיות, איך לומר את זה, אמאלההה!! השאלה שניסיתי לשאול כל הזמן, האם הוא יתנהג כמו רידג'בק והאם יש מצב שהאבא מעורב עם לברדור כי הכלב ממש דומה, תענו לי על 2 השאלות האלה ועשיתם לי את היום

toomuchdogs

New member
זהו בדיוק, שאם נאמר לך שכן ובסוף זה יהיה לא?

מה תעשה? בוא נניח שכן, תאמץ לך חבר לחיים והכי חשוב אל תשכח לסרס אותו כי שבענו מכלבים נטושים מוזנחים או סתם אומללים בהצלחה ואל תשכח לעדכן ולהפציץ אותנו בתמונות

Bakura

New member
אז אני אומרת

שבמקום לקנות כלב באינטרנט מרמאי שמוכר לך לוקשים, לך ותאמץ כלב. אני בטוחה שיש עמותה או הסגר עם רידג'בק. ומה זה "יתנהג כמו רידג'בק"? מה ההתנהגות האופיינית לרידג'בקים? וכן, יש מצב שהאבא מעורב עם לברדור, ויש מצב שהאבא סתם מעורב, והכלב ששמת תמונה שלו הוא הכי רחוק מרידג'בק שיש חוץ מאיזה פודל ננסי. אם אתה רוצה סתם מעורב, לך ותאמץ!

np2004

New member
חברה, אני לא משלם על זה שקל!!

הכלב למסירה!! גם אין לבן אדם למה לרמות אותי.... הוא מוסר את הכלב אז אין לו למה לרמות אותי.... האמא גזעית על בטוח והאבא רידג'בק מעורב... שאלה לא קשורה כל כך, אם האמא גזעית והאבא רידג'בק מעורב, הכלב יוצא כמעט רידג'בק מלא לא? מה הגור אפילו לא דומה לרידג'בק?

הוא לא מרמה אותך

הוא מנסה להיפתר מהגורים. לא תאמין כמה קשה היום למצוא בית לכלבים. לא שמתי לב לאיזו הודעה הגבת, אבל רוב האנשים יגידו הכל וימסרו לכל אחד, רק שלא יהיו יותר גורים בבית.

Bakura

New member
איזה יופי, מי צריך לשלם על הכלב בכלל!

ומה פתאום לרמות, אדם שיביא לך כלב מעורב ויגיד לך שהוא רידג'בק גזעי? אדם ישר כסרגל, מעולם לא פיקפקתי באמינותו! ו, כפי שענו לך מליון פעמים, בערך, ממוצע, לא. הכלב הזה אפילו לא מזכיר רידג'בק, חוץ מהקטע של ארבע רגליים וזנב.

toomuchdogs

New member
"לא משלם שקל"????

חיסונים = 180 כפול 3 או 4 תלוי בגיל הכלב תילוע = 25 כפול משקל הכלב סירוס = במבצע 150, לא במבצע 350 ש"ח אוכל= שק יוקנובה למשל 280 ש"ח ל-15 ק"ג ומי שלא משלם בד"כ לא לוקח אחריות ואז שוב העניין המדכא הזה - הכלב מוצא את דרכולרחוב/נידרס/אומלל/ סובל מהתעללות/עובר מיד ליד/מגיע אליי/מגיע לצב"ח ומורדם/מגיע לעמותה ומבלה שם את שארית חייו/מגיע לידיים הלא נכונות ומאושר לא יהיה יותר לעולם מקווה שלא משנה מה תיבחר לא תהיה מאותם הבתים האלה "זה רק כלב"...... אם האמא גיזעית בקש לראות תעודה, אין תעודה היא מעורבת "דמוי גיזעית" וכאלה יש מיליון

toomuchdogs

New member
מצטערת אני מאמינה שכל החברות עורכות ניסויים

אני מאמינה שמי שעושה ניסויים ישירות וחברה אחרת משתמשת באותן תוצאות מבחינתי זה היינו הך. אני גם מאמינה שאם ניסיתי במשך שנתיים למצוא משהו טוב ל-7 כלבים ולבסוף פרו פלאן למשל גרם לכך שכל ה-7!!! שילשלו והקיאו ויוקנובה הם אלו שצלחו את ה-7 בזה אני אאכיל אותם.... לו הייתי יכולה לגלגל אחורה את הגלגל הייתי עוברת לנוטרו צ'וייס - אבל להעביר שוב כלבה בת 13.4 וכלבה בת 11.2 שוב ניסויים באוכל לא ניראה לי ריאלי כ"כ...

טו שה!

לקח לי זמן אבל עליתי על זה
את גאון. ומלך. מלך גאון!

שרוני06

New member
גם אני לא שילמתי שקל

ולפני שנה וחצי כשלקחתי את הכלבה לא הייתי מוכנה גם לשלם, או שמישהו יקבע ויחייב אותי לעקר את הכלבה (אגב, היא בלי התניות - היא מעוקרת מגיל 6 חודשים). אלא אם זה מעמותה, אבל בשום אופן לא מאדם פרטי שמוסר כלב מעורב. רק מהפורום שמעתי על המושג "דמי רצינות" שלפחות נותן סוג של הסבר לתשלום. א ב ל למה לתקוף??? למה ישר להכליל ולהסיק שמי שלא משלם הוא לא בית טוב??? אני לא לוקחת אחריו?? הכלבה שלי סובלת מהתעללות?? למה שחור לבן?? למה התוקפנות הזו?? בעיקר לאור זה שהוא ציין שהוא לא משלם כי אמרו לו שמי שמוכר לו את הכלב כגזעי מרמה אותו....

toomuchdogs

New member
הוא לא ציין שמרמים אותו, ההיפך

הפורום הבהיר את הנקודה הזו.... לא תוקפת איפה את רואה שאני תוקפת??? מצד שני אם אני הייתי צריכה למסור לך כלב ואני לא מכירה אותך, בלי התחייבות לעיקור לא היית מקבלת אותה, למה? כי יש יותר מידי כלבים ברחוב ולמה שאמסור כלבה לבית שאני לא בטוחה שייעקרו אותה? שוב, אני לא מכירה את הבתים שמגיעים אליי, איך אדע לסנן אותם? איך את הייתי מסננת? אם היית מוסרת כלבה והיית מבינה שלא בטוח המאמצים ירצו לעקר, איך היית מוודאת את זה? בנוגע למסירה ולא מכירה - למה את חושבת שלמי שאוסף כלב יש עץ של כסף שצומח בחצר? למה אני צריכה לממן את כל הכלבים שהם תוצר של בורות וחוסר אחריות לעיקור וסירוס? אם מישהו רוצה לאמץ כלב ממני אחרי שהשקעתי בו/ה מזמני, מיטב כספי וקניתי לו/ה אוכל, חיסנתי, תילעתי - מאיפה כל זה את חושבת? ואם לא הייתי קוראת לזה דמי רצינות? אז? אני חושבת שמי שלא אסף כלב אל ביתו מהרחוב לא מבין את המשמעות של ההוצאות שהולכות ותופחות - אולי באמת אשאיר את הגורים האלה לצד הכביש שהגורל יטפל בהם - את יודעת מה סופם יהיה הרי.... אולי אשאיר גם את ההאסקית והאמא ברחוב - כבר היו גורים שהיא המליטה לתוך השיח אז שתעשה עוד כמה נאגלות כאלה, אה? למה את סתם תוקפת אותי למשל???? הבנאדם שאל, אני עניתי מה שאני מאמינה בו....לך לא מתאים לשלם, אל תשלמי - אל תציגי את עניין התשלום כחטא או כפסול - הוא לא הולך לסחר בכלבים הוא הולך למלא את הכיס המתרוקן של מי שלוקח אחריות על בורותם של אחרים ברוב המיקרים

שרוני06

New member
הולד יור הורסס... ../images/Emo13.gif

זה מה שאמרתי, שהוא אמר שהוא לא משלם כדי להצביע על זה שלא מרמים אותו, ולא כדי להגיד שלגדל כלב לא כרוך בהוצאות. אולי טעיתי - וסליחה אם אכן כך, התשובה של לפרט לו את עלויות גידול הכלב, והאמירה שמי שלוקח כלב בלי לשלם זה בית שלא ידאג לכלב או בית חסר אחריות נתפסה בעניין כתוקפנית - אז שוב סליחה אם טעיתי בנימת הדברים שלך. מי שאוסף כלב ומטפל בו אכן ראוי לו לקבל תשלום על כך, בין אם זה נקרא דמי רצינות ובין כל שם אחר. בהקשר הזה, כפי שראוי לשלם לעמותה שמוסרת כלב, כך גם למי שאוסף לביתו כלב ומטפל בו. במקרה שלי, והבנתי שזה גם המקרה שנדון פה בשרשור, מדובר על המלטה ביתית (שאני הגעתי אליה דרך יד2). במקרה כזה, כשאני לוקחת גורה בת חודשיים, לא מחוסנת, לא מתולעת ולא גזעית - אני לא רואה סיבה לתשלום. בנושא ההתחייבות לעיקור.המקום שממנו את באה והנימוקים שלך מוכרים לי (אני קוראת פה לא מעט, ולמדתי המון על הנושא ובכלל) ואני יכולה להבין, אבל אני באופן אישי לא הייתי רוצה שיכפו עליי לעקר (ושוב, הכלבה שלי מעוקרת, כך שזו התנגדות עקרונית ולא כי יש לי משהו נגד עיקור). אז נראה שבעניין הזה אנחנו פשוט לא מסכימות. קורה

toomuchdogs

New member
ברגע שתכניסי לביתך אסופים או תבקרי

אפילו בעמותה אחת - דעתך תשתנה מין הקצה על הקצה - ייראה לך ממש חובה לדרוש התחייבות לעיקור מצד המאמצים, אחרת אין לזה סוף ואחרת פשוט תמצאי עצמך כמסרסרת בכלבות - לצורך העניין....מקווה שהבנת... דברייך קוממו אותי אם לומר את האמת ובדיוק בימים בהם אני מוצאת עצמי על סף ייאוש מתקדם, ניתקלתי בך לא מעט בפורום וחשבתי שלמדת קצת על המציאות העגומה בארצנו שמצטיירת כעולם 3 בכל מה שנוגע לבעלי חיים. ודווקא בפורום הזה מכירים נשמות תאומות או אנשים שמבינים את הבורות העמוקה בנושא הזה - עובדה שכלבתך בגיל 6 חודשים עוקרה - רק משקף את מה שלמדת מהפורום כנראה (אם הבנתי נכון) אבל לקרוא דווקא כאן דווקא היום את דברייך - עשה לי רע..... את יודעת, ישנם אנשים שאולי לא יכולים להכניס אליהם אסופים אבל מרגישים צורך לתרום - אני מקבלת פניות כאלה.....אז למה כספם ניראה "זול" יותר מאנשים שמאמצים כלב? אלו ש"זכו" לאמץ את הכלב שבעבורו ניתרם כסף מאנשים שבצורה זו יכולים לעזור ומרגישים טוב עם כך - תמיד זה ניראה לי תמוהה כשאני ניתקלת באנשים שאומרים לי בדיוק את מה שאת אומרת "למה שאשלם לך על הכלב?" הרי המודעות עולה רק ובעיקר אם את קוראת בפורום ואין כאן אפילו כמחצית מהאנשים שמאמצים או מתכוונים לאמץ - אז יוצא שאנחנו מיעוט והדרישות שלנו עולות כתצואה של התובנה וההבנה שלנו שאי אפשר אחרת. לכן דברייך הכעיסו אותיאותי יותר מאשר היה פונה אליי מישהו אחר לא מהפורום - כאחת שכותבת כאן ואני מחשיבה אותך פעילה, איכזבת אותי קצת, אולי קצת פחות לאחר שהבהרת את הנקודה..... גם אני הייתי כזו שאמרה פעם "כלב הוא לא כלי למסחר, לא אשלם עליו שקל" ואז הגעתי לאן שהגעתי....

שרוני06

New member
יש הבדל בין עמותה לאדם פרטי

בקטע של דרישה לעיקור. לא כל האנשים מודעים, לא כל האנשים שלא מעקרים רוצים להרביע את הכלבה שלהם... זה לא שאני לא מבינה מאיפה זה בא אצלך, ואצל אחרים שמתנדבים, אבל אותי אישית זה היה מרתיע. אני למשל מאוד חששתי לעקר בגלל שזה יכול ליצור בעיות של דליפת שתן. בסוף כשכל יום חששתי שאולי היא מתייחמת הלכתי לעקר אותה לפני שבאמת יגיע היום. האמת שעיקרתי אותה הרבה לפני שהכרתי את הפורום הזה. אני שוב רוצה לעשות הפרדה בין המלטות ביתיות (מכוונות או שלא) של אנשים שמטרתם רק להפטר מהגורים (כבר סיפרתי פה פעם שכשבאתי לראות את ג'ויה רצו שאקח אותה כבר עכשיו, וזה לא משנה אם עוד אין לי אוכל, כי אם יש גבינה זה מספיק טוב) לבין אנשים שאוספים לביתם כלבים, משקמים אותם ומוסרים אותם. "הרעיון של כלב הוא לא כלי למסחר" זה משפט שתופס לגבי הרבעות של דמויי הגזעיים, של מי שרוצה לעשות כסף על חשבון הכלבים שלו, וכשמדובר בהמלטה ביתית את יכולה להבין למה זה נתפס בעיניי ככזה.

toomuchdogs

New member
זה לא שאני מכריחה מישהו לקחת דווקא

ממני כלב אני מסבירה למה חשוב לעקר או לסרס וכשהם מבינים הם מסכימים איתי, חוץ מאשר 2 מיקרים שאני עם היד על ההדק וקצת חוששת מכך 1) נלי הפינצ'רית שאומצה אצל ירושלמים...ואני מקווה שהיא מתאוששת ומשמינה ובקרוב יעקרו אותה 2) בונבון שדווקא הייתי צריכה לשכנע את SOS להחתים את המאמצים שלא ממש רצו לסרס על טופס התחייבות לסירוס - כי בלי אבא אין גורים..... אניחושבת שכדי להבין ולרדת לסוף דעתי תצטרכי לבקר בכמה עמותו ולראות עד כמה המצב באמת רע.... לך היה חשוב לעקר לאחרים גורים זה כייף ובשביל הילדים. היתה מישהי שצילצלה שאמרה "אני רוצה שהילדים שלי יחוו המלטה" עניתי "בואי אליי - יש לי כאן מספיק כלבים וגורים אסופיים בשביל לשכנע אותך אחרת, השיחה ביננו הפכת למשהו פורה ובסוף היא אפילו אמרה "השכלתי ממך וכל הכבוד לך, על הקדשת הזמן אבל את צודקת" היא לא הגיעה אליי לאימוץ אני חושבת שהיא הלכה לראשון - אני הפנתי אותה...

למעלה