שאלה דחופה - Tiny´s Personal Firew

נעם אופ

New member
שאלה דחופה - Tiny´s Personal Firew

היי, הורדתי את תוכנת ה - Tiny´s Personal Firewall והתקנתי אותה בלי שום בעיה במחשב שלי, הבעיה היא שעכשיו בכל פעם שאני ניכנס לאינטרנט ומתחיל ליגלוש מופיעות לי הודעות אתראה שאומרות שמידע ( ויש פירוט לגביו ) מנסה ליזרום מהמחשב שלי החוצה או מבחוץ אל תוך המחשב שלי ואני נשאל האם אני רוצה לקבל או לידחות את התיקשורת הזאת ( וכמו כן יש אופציה לסמן איזו אפשרות של סינון - "Create appropriate filter rule ad don´t ask me again" ) מאיפה אני אמור לדעת עבור כל הודעה כזאת האם לקבל או לידחות ? והאם לסמן את אופצית הפילטר או לא ? האם התוכנה לא אמורה להיות מספיק חכמה כדי לדעת מה נחשבת תיקשורת חוקית ומה לא ? מאיפה אני צריך לדעת את זה ???

T-C-L

New member
דווקא לא

התוכנה לא אמורה להיות מספיק "חכמה" כדי לדעת מה לעצור ומה לא כל פעם שאתה מקבל מסר כזה תסתכל בחלון שנפתח לך, רשום שם איזה תוכנה מנסה להתחבר לאן ובאיזה פורטים היא משתמשת על המחשב שלך ועל המחשב המרוחק נגיד שאתה רואה שאינטרנט אקספלורר רוצה להתחבר לפורט 80 תגדיר חוק שיתן רק לאינטרנט אקספלורר להיכנס רק לפורט 80 אבל על כל מחשב התוכנה הזאת מאוד טובה היא אפילו עוצרת פינגים אם אתה רוצה (עזר לי כמה פעמים נגד סקרפיט קידיס שניסו לעשות לי ping flood, עשיתי חוק שימנע פינגים ואחרי 10 דקות הם התייאשו וביטלתי אותו) TCL

נעם אופ

New member
אבל .....

בכל זאת, אני ממש לא מתמצא בענייני פורטים וסוגי הודעות שנישלחות מהמחשב שלי או אל המחשב שלי, מאיפה אני אמור לדעת מה מכל הודעות התיקשורת האלו חוקי ומה זו הודעת תיקשורת של מישהו שמנסה לפרוץ לי למחשב ? יש כמה סוגי הודעות תיקשורת וממש אין לי מושג אם לקבל או לידחות כל אחת כי הן לא אומרות לי כלום ! זה כמו סינית בשבילי ! מה עושים ?? מה עושה מי שלא מתמצא בדברים האלה אבל בכל זאת רוצה להגן על המחשב שלו ? יש איזה פיתרון ?

T-C-L

New member
בלי אבל

אם אתה לא מבין בזה אז או שתשב ותלמד או שתעבור לפיירוול אחר כמו zone alarm שאומר לך שתוכנה מסוימת מנסה להתחבר כך שאם אתה רואה אינטרנט אקפלורר או ICQ או כל התוכנות שלך אז תאשר אבל תראה משהו כמו netbus sub7 server patch torjan וכו´ אז אל תאשר אל תאשר משהו שאתה לא יודע מה הוא TCL

למעלה